keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Ateenassa 5. - 7.5.

Olin varannut huoneeni tutusta Oscarista koska se sijaitsee Larissan juna- ja metroaseman vieressä ja katolla on uima-allas. En lainkaan muistanut, että netti on surkea vaikka siitä edellisessä blogissani kirjoitin. Silloin myös huoneeni oli sviitti jostain syystä, mutta nyt huone oli todella ahdas. Jääkaapin ovi ei mahtunut aukeamaan kun sänky oli tiellä ja samoin vessan ovi otti pyttyyn kiinni. Sivuttain piti kulkea sängyn ja pöydän välistä. Parveke oli niin kapea ettei sille olisi mikään tuoli mahtunut ja se katsoi takapihalle. Aamiainen oli hyvä paitsi ei taaskaan vihanneksia! Hyvää oli, että sen tarjoilu alkoi jo klo 6.30.
Myöhemmin huomasin, että edellisessä blogissani on kuvia siitä mainitsemastani sviitistä. Sen parveke oli myös valtava.
 Koin myös respan miehet ikäviksi persooniksi. Nainen oli avulias ja kivasti auttoi kun liikennelakon takia piti varata taksi jotta pääsi lennolle.Miehet olivat kuin eivät huomaisikaan vaikka usein ohi kuljin ja sitä käytöstä ihmetteli myös kaveri, joka tuli perjantaina päivällä asumaan hotelliin niin että käytimme yhteistä taksia lauantaiaamuna lentokentälle liikennelakon takia.
l
 Pakolliset lippu ja pyykkinaru ensin.
sijainti on 4. metroasema Syntagmalta.

 Vihdoin pääsin tähän ihanuuteen.
juna-asema ja metron merkki.Tulin bussiasemalta ensin paikallisbussilla niin pitkälle, että näin metromerkin ja se oli Metaxourgioun asema. Siitä oli 1 väli Larissan asemalle. Lipun ostin harmaasta lippukioskista siellä Kifissoun bussiasemalla ja siinä bussissa luki sen kulkevan Omonialle. Painava oli matkalaukkuni ja mitään apua eivät jorgokset tarjonneet vaikka täti taisteli sen laukun sijoittelun kanssa. Turussa on eri meininki auttamisen suhteen!Olisihan taksi ollut kätevämpi, mutta halusin kokemuksia ja niitä myös sain.
Olisin halunnut lähteä bussilla Monastirakin suuntaan, mutta respassa sanoivat, että vain metrolla täältä pääsee sinne, mitä kyllä ihmettelin koska näin jo trolleybussinkin aseman luona. 
En ruvennut asiaa selvittämään vaan menin metrolla sitten. Sieltä ei kyllä näe mitään! Kuljin sitten tuttuja kujia siellä ja huomasin ilokseni frozen youghurt-baarin, ihanaa!Alkoi olla jo ilta ja oli kivannäköistä, kun tavernoissa oli paljon väkeä syömässä. 
Tulin takaisin jo ennen klo 22. Laitoin myös kysymyksen kimppataksista kreikan fb-ryhmään jotta ei yksin tarvitse 40 € maksaa kyydistä lentokentälle. Melko pian ja löytyikin nettitutun kautta selvyyttä asiaan. Yöllä oli huoneessa kylmä ja puin vaatetta ylleni enkä tajunnutkaan ettei ilmastointilaitetta ole huoneessa lainkaan. Aamulla pyysin siivoojalta lisäpeiton. Flunssani oli jo hetken parempi, mutta ei ohi, joten korvat huolestuttivat vielä. 
Joskus vielä selvitän, mihin tuo johdinbussi Larissan aseman edestä ajaa.  Olisin halunnut kyytiin. Ateenassa olen paljon ajellut tuollaisilla ja siten saanut vähän kaupunkia haltuun. On halpaa turistikiertelyä ja varsinkin sadesäällä mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti