sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Pääsiäispäivänä1.5. kävelyllä Koronissa iltapäivällä

1.5. 2016 sunnuntaina  on kotona vappu, mutta ei nyt Kreikassa pääsiäisen takia. Se siirrettiin 3.5. tiistaille.Vuosi sitten oli mukava kokemus punoa Naxoksen Agia Annan kivalla hiekkarannalla vappuseppele kreikkalaiseen tapaan . Poimin rannan penkereeltä vaalean lilan värisiä villikukkia. Sain tehtyä  lapsuuteni voikukkaseppeletekniikalla huteran seppeleen, mutta eihän se ilman sitomista kestänyt. Otin kuitenkin siitä valokuvia. Uusi ystäväni oli juuri mukana, kirkas merivesi huuhtoi sitä seppelettäni hienolla hiekalla...Voi, tuo oli yksi sellainen "huippuhetkeni reissulla"-tilanne ja kuva myös..Nyt on mukanani kalastajalankaa, mutta vappuna 3.5. olen Kalamatassa ja tuskin sieltä löydän villikukkia...Haluan liittää tähän kuvan siitä vappukranssistani. Kotikoneella on ehkä helppo tehdä se.
Tässä on viime vuoden vapun seppeleeni. Uusi ystävä tarkoittaa sitä, että olin reissulla yksin ja Milokselta kirjoitin kuulumisia siihen vanhaan kunnon kreikka.net:iin ja sen huomasi tuttuni, joka on (nyt pitää sanoa oli, koska se lopetettiin säästösyistä) samassa kreikankielen ryhmässä Työväenopistolla. Teimme treffit ensin Parokselle ja jonkin päivän jälkeen asustelimme samassa hotellissa (Anatoli) Naxoksella. Huomasimme olevamme ihan yhtä kreikkahulluja ja  muutenkin samanhenkisiä vapaita sieluja seikkailemaan. Siitä se lähti.
Nyt otin tabletilla  kukkakuvia kulkiessani

Vahingossa tablettini tärähti. Kuva muistuttaa minusta maalausta.

Tämä oli ainoa vappukranssi, mutta eihän nyt vielä sen aika kai ollutkaan
Tämä oli todella huonokuntoinen kuten ehkä rikkonaiset lehdet paljastavat, mutta sainpa sittenkin hänetkin kuvaan
Vähän tylsä, kuin adressin kuva (?)
Ovi
Kummallinen ajankohtaaan kai liittyvä leipä.
Enemmän haluan puhua tuosta liinasta. Ihmettelen kreikkalaisten liinojen hintaa, kun niissä on oikeasti  käsityönä virkattuja kohtia tai ovat sitä kokonaan. Kauan sitten ostin työpaikalleni , lastenkodin osastolle juhlapöytäliinan koska se puuttui.Liina oli hyvä . Sen mukana tuli yllätyksekseni 6 kpl sellaisia ruokaliiinoja vai mitä lie, joiden kulmissa oli juuri tuollaista aitoa virkkausta.Annoin sitten niitä rippilapsille yksi kerrallaan lahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti