sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Sunnuntai 29.9. Lähtö Serifokselle

Heippa Kimolos ja tämä näkymä hotellimme (Prezanis) kohdalta.
Vähän jännitimme kun bussi ei tullutkaan minuutilleen klo 10. Tulihan se, matka maksoi 2 € ja kuski oli juttelevainen ja kiva.
Eilinen laulu/tanssiryhmä ja hotelllimme vanha omistajapariskunta tulivat samaan laivaan. Olipa suuri ja mukava alus ja lipun hinta 9 € yli 3 t: n matkalta. Otin kuvia laivan kannelta. Tässä kuvassa ohitamme Miloksen Kliman,  missä olimme eilen. Chora ja Tripiti tuolla ylhäällä.
Olipa jännä kohtaaminen laivalla. Milla tunnisti 3 vuoden takaiselta Kythnoksen retkeltä taksikuskimme vilkkaan pojan! Minä tunnistin pojan, joka  ahkeroi perheensä tavernassa silloin. Menin sanomaan pojalle, mistä hänet muistan! Sain puhua kreikkaa . Vähän häntä ihmetytti. Pian huomasimme koko jalkapallojoukkueen Kythnoksen paidoissa ja myös sen taksikuskimme. Kivaa! Katselin myös omia kuviani facebookryhmän , Kreikka-pienet ja erikoiset kohteet Kythnos-albumisra ja totesin, että sielläpä oli kaunista! Tuli melkein ikävä sinne.

Miloksen Adamas laivasta nähtynä.
Laiva pysähtyi Sifnoksella.
Sitten 30 min myöhässä tulimme Serifokselle. Nopeasti etsimme mäeltä "kotimme" Thean. Kivalta näytti. Sitten syömään kehuttuun tavernaan rannalle. Tämä siitä ruokailusta:
Taas on ongelmia tekniikan kanssa! Kuvat eivät siirry puhelimen ja tabletin välillä ja koko ajan kumpikin akku tyhjenee! Yritän edes jotain saada silti näkyviin.
Tavernassa oli melko tuulista. Huomasin kaukana rannan poukamassa uimareita ja arvelin siellä olevan tyynempää ja niin olikin. Uimme vähän aikaa ja suuren laivan aallot olivat viedä leirimme mukanaan. Pyyhe ehti kastua , vaatteet eivät onneksi.
Supermarketista haimme juomia yms. Hauskaa, kun valtava kreikkalainen appelsiinilimsapullo maksaa 1,60 € , maksaa laivalla pieni purkillinen 2,10 €!
Illalla sitten saimme kissaperheen( 1 + 5)  kylään terasseillemme. He saivat Nou nou-maitoa ja vettä.
Illalla kävimme taas rannan tavernassa, nyt toisessa. Kova nälkä ei helteessä ole joten kissoille toin 3 palaa kanaa ja tarjoilija pakkasi niille myös Millan merellisen spagetin lopun. Se oli siis jättikatkarapupasta nimeltään. Kissat hosuivat ja hyppelivät hurjina ja lopulta niillä roikkui spagettia kaulankin ympärillä.
Illalla ostimme myös laivaliput tiistaista Paroksen matkaa varten. Tällä kertaa minä halusin hoitaa ostamiset kreikaksi ja sepä olikin hauska " oppitunti" .
Eihän siitä mitään meinannut aluksi tulla kun en edes muistanut, minä päivänä liput tarvitsemme. Suomeksi tiistai siis ja kreikaksi triti. Myyjä kysyi, onko sinulla tarkoitus myös ostaa liput vai tulitko vain harjoittelemaan kreikan kieltä. Naureskeltiin kaikki ja liputkin tuli oikeasti ostettua. Kaikki mahdolliset "näkemiin-kiitos-hyvää yötä-ja vissiin vielä hyvää syksyäkin" piti minun tietty luetella kun myyjätäti oli niin hauska ihminen . Kreikan suulliset harjoitukset ovat joskus ihan hauskoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti