lauantai 28. syyskuuta 2019

Kimoloksella perjantai 27.9.

Kalimera! Kiva, lämmin ja aurinkoinen aamu.
Hotellin nuori (35 v ?) emäntä oli tehnyt meille kasvismunakkaan ja pieniä pizzapaloja kaiken muun aamupalatarjonnan lisäksi. Hyvää oli ja söimme hyvällä halulla.
"Bussi ehkä ajaa, tai sitten ei. Taksi rikki. Teidän pitää soittaa!" Näin vastasi emäntä kysymyksiimme.  Päätimme sitten kävellä lauttarantaan uimaan, se kun on lähin.
Kiertelimme kylää ja keksimme jo nyt ostaa laivalipun sunnuntain Serifoksen matkalle. Nyt oli useampi vaihtoehto. Valitsimme aamulaivan näiden kulkuongelmien takia, Serifoksessa ainakin on uimaranta ihan hotelliin lähellä. Etsimme sen matkatoimiston, missä viime vuoden kesäkuussa meitä melkein palveli vanha ihana pappa! Sanon " melkein" koska Millahan ne lippujen tiedot naputteli, kun pappa työnsi kuluneen näppäimistön hänen eteensä! Se oli niin kulunut, että enää ei erottanut edes kaikkia kirjaimia ja Milla joutui muistelemaan, missä mikin kirjain sijaitsee näppäimistöllä. Ihanaa kreikkalaista touhua! Nyt ei kuitenkaan ollut pappaa siellä. Hän on kuulemma Pireuksessa.
Kävelimme sitten alas lauttarantaan ja uiskentelimme siellä monta tuntia.

Lounaaksi otin  saganakin ja Milla otti mustekalaa.
Nyt näkyi bussikin käyvän rannassa monta kertaa. Ei kuitenkaan löydy mistään kai aikataulua. Kävelimme sitten hitaasti takaisin ylös n. klo 16 ja tuuli vilvoitti matkaa kivasti. Kyllä on Merja-tädillä rapakunto!

Rannalla oli niin mukava tunnelma. Ei mitään petirivistöjä tai musiikkia. Meren aallot, ihmisten puheensorina ja kalastajapapan kaunis laulelu paatiltaan äänimaisemana.
Mereltä tuli ryhmä kajakeilla meloen, Miloksen saarelta saarikierroksen vene tuoden retkeilijät rannan 3 tavernaan ja Zante Ferriesin iso  alus, jolla mekin lähdemme sunnuntaina Serifokselle. Myös Poloniaan  lautta ajoi muutaman kerran edestakaisin ja taksivenekin kävi jossain. Luulen, että yksi isompi hopeanvärinen auto oli se saaren ainoa taksi, vaikka ei siinä kylttejä näkynytkään tai edes mitään tarroja. Myöhemmin se seisoi usein Choran taksiaseman parķissa, siitäkin päättelin.
Nyt tekee akku kiusaa koko ajan. Siksi blogi on lyhyempi ja myöhässä .
Yritän laittaa joitakin kuvia. Tosin sekin on nyt vaikeampaa kuin ennen koska kuvat eivät siirry googlekuvista entiseen tapaan.
8.10. Kotona lisäilen juuri kuvia ja joitakin tekstejä tänne.



 Supermarketteja on ainakin 2 kpl kotimme lähellä. Kävelyn jälkeen ostimme kylmää juomaa jääkaappiin, Fix-purkkeja tietysti. Kaupassa huomasin tuollaisen juustopöydän. Vuohenjuustoa on ainakin tuo, mitä ostimme pussillisen. Se maistui lähinnä gravieeralta ja oli kiva suolainen pala kylmän oluen kanssa yhteisellä terassillamme. Nyt meillä ei ollut musiikkia kuten oli viime kerralla Pireuksen hotellin suurella  parvekkeellani.
Tätä nyt kirjoitan kotona 8.10. Milla kertoi reissun aikana syöneensä juustonsa loppuun, minä toin omani kotiin ja aion sitä käyttääkin. En kuitenkaan uskalla kenellekään tarjota sitä kun kylmäketju on ollut olematon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti