perjantai 28. huhtikuuta 2023

28.4. perjantai. Hanian kivoille kujille kulkemaan...

 Kalimera. Nukuin hyvin,  kun ymmärsin ottaa kaapista lämpimän peiton käyttöön. 

Olen ihmetellyt niitä moderneja " hienoja" hotellihuoneita, joissa nukutaan betonialtaissa ja vaatekaappina toimii kolo seinässä ja siinä metallitangossa henkarit! Missä siellä säilytetään juuri esim. lämmintä peittoa tai lisätyynyjä? No niin, murheensa ja mietteensä kullakin! Minun aamuni alkoi näin. P.S. tuollaiset hotellihuoneet ovat minulle aivan liian kalliita!

Tänään haemme pesulasta reissuystävän pyykit ja kiertelemme tässä lähikatuja. Aamiainen jossain ulkona tänään. 

Ohjelmana Hanian kivat kujat ja kauniiden vaatekauppojen kiertely. Bussiajeluille esim. Vamokseen lähdemme vasta, kun asumme seuraavassa kylässä , nimeltä Kalives huomenna. 

Aamukahvi ja juustopiirakka aurinkoisen kakkukaupan ulkopöydässä, kun menimme pyykkejä noutamaan. Päivällä sitten kujia kiertelemään. Tältä siellä näytti:


Ennen  oli paljon musiikkiliikkeitä...
Tässä söin eilen gyrospitan. Oli hyvää.
Nahkakuja pullollaan kaikkea nahasta.
 





Siis, mitä nuo ovat?
En ostanut jääkaappimagneettia , katselin vain.
Löytyi kiva vaatimaton taverna kun emme jääneet toiseen isompaan, täydempään ja selvästi kalliimpaankin! Horiatiki, tsatsiki ja briam, valkoviini ja olut 28,50 €. Aurinko lämmitti ja sadepilvet olivat jo väistyneet. 





Tämä oli kivaa aluetta. Asumme viimeisen yön täällä. Näin jo mukavan perinteisen tavernankin tässä!
Tämä on Nea Choraa.

Olen aivan ihmeissäni eräästä hienosta asiasta täällä. Täällä on niin siistiä, siis puhdasta! Sitäkö tarkoittavat kreetalaiset sanoessaan, että emme ole kreikkalaisia, että he he ovat siistiä sakkia? En ole yhtään täysinäistä isoa roskalaatikkoa nähnyt kuten Ateenassa ja kaiken huippuna siellä ne monet roskapussit maassa sen täysinäisen roskiksen vieressä! Koiria täällä talutetaan paljon ja taluttajat hoitavat jopa hylätyiltä tyhjiltä tonteilta ne kasat muovipussiin ja roskiksiin!

Liikenne ei ole kaoottista, voisin esim. pyöräillä hyvin täällä. Muutamia sähköpotkulautoja vain olen nähnyt.

Manos- ravintola oli illalla oikein hyvä valinta! 

Tsatsikia ja hortaa.
Tämä oli niin herkullista! Alkupalalistalta paistettuja sieniä,kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Ανάμεικτα Τηγανιτά, Fried mix plate. Pyysin isosta annoksesta loput pakettiin mukaan. Tuskin ne kuitenkaan kylmänä myöhemmin enää ovat yhtä hyviä.
Grillattu mustekalakin oli kuulemma hyvää.
Ulkona oli jo melko kylmä illalla ja menimmekin sisätiloihin, missä lämmityslaite lämmitti mukavasti. 
Tässä Manos:Manos Taverna
+30 2821 086055
https://maps.app.goo.gl/U2dXY5AAusGASmGaA



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti