tiistai 25. huhtikuuta 2023

Kreetalle 25.4. - 5.5.


 Tältä näytti Turussa tiistaina, aurinkoiset päivät nyt ohi joten tuntui kivalta lähteä reissulle Kreikkaan. Bussi lähti kentälle klo 8.45 ja matkalla aloitin kirjoittamisen tähän.  Entiseen tapaan, heti meni pieleen ja koko teksti hävisi ! Aikaa oli perillä kentällä  runsaasti etsiä sitä , kun lentokone nousi vasta klo 14. Lopulta kyllästyin ja annoin olla!

Lennolla tarjottiin lämmin pieni ateria ja söin ihan kaiken ja join hyvää valkoviiniä, pienen pullollisen. Salaatti oli mukavan kirpeää ja ruokana jauhelihapivi perunalla ja porkkanoilla. Kehuin kreikaksi ateriaa oikein maukkaaksi ja lentoemäntä kysyi, haluanko vielä jotain,  κατί αλλό; Halusin viiniä, valkoviiniä ja sitä halusi myös naapurini, nuori nainen. Jonkin ajan kuluttua saimmekin uudet viinipullot ja pahvimukit, mutta minullepa lentoemäntä toikin myös  uuden ruokatarjottimen hymyillen ilkikurisesti! Purskahdin nauruun, oma vika, kun piti ruveta kehumaan...Vaivihkaa sitten pakkasin tarjottimen sisällön muovikassissa reppuuni. " Oikein kiva yllätys jollekin kodittomalle raukalle, laitanko mukaan vielä tuon suklaakeksin, joka tuli kahvin mukana? " Näin jaloja ajatuksia sen viinimäärän nostattamina!
Millan lento Naxokselta laskeutui klo 18.35,  minun joskus 40 min aikaisemmin, en katsonut kelloa. Lentoni Ateenasta Haniaan oli eri lipulla joten minun piti itse noutaa laukku hihnalta ja tehdä uusi lähtöselvitys. Sen jälkeen halusin ulos ja siellä olikin mukava vilvoittava tuuli. Sitten huomasin, että Vantaalta ostamani Fanta (3,90 €) unohtui siirtää siihen matkalaukkuun koska Ateenassa ei vielä voi juoda juomia koneeseen kuten Suomessa. Juttelin siinä ulkona kyproslaisen miehen kanssa Ateenasta ja reissuistani ja join sen Fantan pois. 
Milla löytyi sitten turvatarkastuksen luota ja lähdimme loungeen. Minä olin Millan vieraana ja sain myös kaiken ilmaiseksi. Salaatteja ja erilaisia juustoja maistelin, olipa taas πολύ νόστιμο! Valkoviini oli liian makeaa, mikä oli hyväkin asia, niin en juonut sitä liikaa!
Kauniita, tyylikkäitä vaatteita näkyi taas lentokentän liikkeissä. Ihailin niitä vain kaukaa.
Hanian koneen boarding oli klo 21.55. Lento kesti 35 min. Oli pimeää joten eipä siinä maisemia näkynyt. Korvatkin vähän sillä lennolla kipeytyivät.
Millan tuttu taksi sitten ajoi meidät Nea Choraan ja matka tuntui pitkältä. Hinta oli 30 €. 
Saimme huoneet eri puolilta hotellia. Sänky oli suuri ja houkutteleva ja uni tulikin pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti