perjantai 5. toukokuuta 2023

5.5. Suomeen


 

 Hyvin nukuimme ja klo 04 nousimme. Ulkona satoi ja salamoi. Kaatosateessa kadut lainehtivat. Taksikuski oli taitava. Kentällä olimme sopivasti, muttta lento Haniasta Ateenaan  on myöhässä ainakin 50 min. Lopulta oltiin jo 1,5 t myöhässä.

Meillä oli tarkoitus mennä loungeen Ateenan kentällä herkuttelemaan Helsingin koneeseen pääsyä odotellessa. Hups! Ei ilmeisesti mennä ja Milla jo tutki muita lentoja He-Va:lle jos emme ehdi omalle lennollemme. Sen pitäisi nousta klo 9.20. Minä en huolestu. Mennään, kun päästään. Kapteeni juuri kuulutti huonon sään olevan syynä myöhästymiseen. Nyt klo on 7.35 ja turvallisuusesitys alkoi. Ilmaan klo 7.50. Boarding oli jo menossa kun tulimme B 26- portille. Nyt taas on hyvin tilaa, kun keskipaikka on tyhjänä. Ehkä lähtö on  klo 9.20 kuten pitäisi.

5.5.23 lennolla Ateena Helsinki.

Tulipa jännittävä huipennus tälle reissulle! Paikalta 22 B oli pitkä matka  kiiruhtaa ihmisiä ohitellen koneen etuovelle, mistä vain oli uloskäynti, (exit). Usein voi poistua kentälle myös takaovesta, se olisikin ollut hyvä apu tässä kohtaa. Ymmärsin nyt katsoa puhelimestani, onko mitään Aegeanin infoa  tullut.  Oli kyllä, ja  useampikin! Sain selville lähtöportin B 26. Seuraava huoli oli, että portti on kaukana siitä kohtaa, mihin kenttäbussi meidät jättää. Turha huoli, portti oli ihan lähellä ja boarding vasta alkanut ja 3 jonoa ihmisiä ovelle ja bussiin menossa. Ihan oikeaan aikaan lähti kone nousuun. Taas on hyvin tilaa, kun keskipaikka on tyhjä. Ilmeisesti n. alle 30-vuotias kreikkalainen tyttö istuu käytäväpaikalla. Äskeisellä lennolla istuin nuorten miesten välissä, eipä siinä  mitään juteltu. Saatiin vesipullo, kosteuspyyhe ja pieni pakkaus kaneli-sokerikeksejä. Olipa vaikea avata sitä pakkausta. Jos olisin viereisiltä  ” pojilta” pyytänyt apua, varmaan Puumaksi olisivat minua luulleet! Hih! En tykkää nykyään oikein mistään makeasta, ne ovat ”turhuuksia”. Keksit kuitenkin söin ihan verensokerinkin takia , kun en mitään ollut  aamulla syönyt. Ei ole nytkään yhtään nälkä ja ihan hyvä niin. Olisipa hyvä, jos tämä jatkuisi kotonakin! Paljon on Millan kanssa mietitty ruokia ja minäKIN olen jo melkein päättänyt siirtyä edes vähän kasvisravinnon suuntaan, tai ainakin jättää jauhelihan nyt pois. Kaapissa on kahta lajia soijarouhetta ja favaa ( yellow split peans) ja punaisia linssejä, kapriksia Anafilta (Hih!) ja paljon kuivattuja  sieniä (herkkutatteja, suppilovahveroita, sikurirouskuja ja koivunkantosieniä, jotka olen itse poiminut ja kuivannut, sekä ostamani pieni pussillinen mustia torvisieniä. Pakastimissa sitten on varsinkin suppilovahveroita paljon lisää. Ai, että myös sienihulluko? Kyllä!

Milla herkuttelee varmaan nyt business-luokassa paikassa 2 A. Siellä matkustavat kai taas kuljetettiin koneelle erikseen sillä typerällä linja-autolla?! Olisi edes kleinbussi! Ihmisiä kai 12 max isossa bussissa. 

Täältä perältä lähti jo tarjoiluvaunu liikkeelle. Saa nähdä, mitä rahvaalle annetaan. Ehkä en nyt kehu ruokaa lentoemännälle  kuten lennolla Hki – Ateena. Hih!

Jos tarjoilu on jotain surkeaa, ostan kolmioleivän kentällä Alepasta. Broileriversio on lempparini. Bussini Turkuun lähtee vasta klo 15. Aikaa siis on vaikka johonkin muuhunkin herkkuun.

Kivaa , kun tuo  bussivuoro ei aja sitä kuoppaista vanhaa ykköstietä ,voin kirjoitella matkalla.

Ai juu, vielä yksi juttu: Ateenan kentältä en ehtinyt ostaa  ainoatakaan tuliaista! Ouzoa, konjakkia tms. piti ostaa Erkille, joka leikkaa nurmikkoni aina ja tekee lumitöitäkin vaikka ne kyllä osaan itsekin tehdä. No, pian jo on uusi reissu kesäkuun alussa.. Hanian kentällä katselin tuliaispulloja ja huomasin,  että niitä saa supermarketista paljon edullisemmin!

Tämä oli nyt tässä, ehkä…

Yleensä olen kyllä korjaillut virheitäni vielä myöhemmin. Heippa vaan kaikille lukijoille, tiedän teitä olevan. Harmi, että en osaa korjata sitä  virhettä, mikä estää kommenttinne! Se ongelma pitää kyllä selvittää ennen seuraavaa reissua kesäkuussa.

Kirjoitan tätä taas wordillä , tabletti ja puhelin ovat lentotilassa.

P.S. Tarjoiluna oli pinaattipiirakka (σπανακόπιτα)  ja pieni hedelmäsalaatti. Riitti ihan hyvin. Hassua kyllä, että sekin kuiva piirakka piti syödä kuivin suin. Juomakärry tuli vasta paljon myöhemmin. Pieni pullo valkoviiniä, kiitos! Otin siitä valokuvan jotta muistan merkin myöhemmin.



 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti