tiistai 25. kesäkuuta 2024

Kosilta kotiin ti 25.6.

 Heräsin ennen klo 04. Respa oli tilannut taksin  klo 04.50:ksi. Piti vielä pakata nesteet yms. lennolla kielletyt m.m. viinipullo matkalaukkuun. En kyllä tuota uutta  kiinalaista matkalaukkuni luotettavana pidä. Pelkään vetoketjun rikkoontuvan ja siksi  käsittelen sitä  varovaisesti, mutta kovalle rasitukselle se kyllä joutuu. Mitä tekisin, jos vetoketju hajoaisi eikä laukkua saisi kiinni? 

Parasta on ottaa käyttöön kotona oleva laukkuremmi!
Kosin kentällä oli tehokasta ja ystävällistä palvelua. Tiskille annoin vain passin, en ruvennut etsimään boarding passiani puhelimesta. Näin sain sitten paperisen version ja siinä on esillä kumpikin lento, hyvä.
Ateenassa olimme klo 07. Oli hyvää aikaa mennä aamiaiselle loungeen. Sen Ovesta juuri ennen meitä  pujahti sisään isompi ryhmä , paikka täyttyi ja taas  meidät ohjattiin siihen huonompaan viereiseen loungeen. Olin Millan vieraana vaikka kai minullakin  jotain Aegeanin pisteitä tai etuja jossain on. En löydä niitä, ainakaan nopeasti.
Tämä lounge on monimutkainen, ei selkeä. Kahviautomaatti moderni ja niin vaikea, että moni ei  sitä osannut käyttää,  mehut alakaapissa pahvitölkeissä, kahvipannu (Melittakeitin) toisessa osastossa eikä siellä ole normaalia maitoa. Kylttejä ei kaikkien piiraiden kohdalla ollut ja kaiken kukkuraksi siellä tuli kylmä ilmastoinnin takia! 1 sämpylän söin ja jotain piirakkaa, join lasin appelsiinimehua ja 2 kupillista kahvia.


Sopivasti jäi aikaa ostoksiin, mutta en halunnut lisää raahattavaa yhtään. Milla kävi kreikkalaisen kirjan ostamassa.
Lento lähti ajallaan. Tarjoiluna perunaa ja munakasta ja jokin rusinasalaatti.
Nyt oli taas näkyvissä se tv-ruutu, josta voi seurata, missä lennetään. On kiva etsiä tuttuja saaria esim.
Istuimme eri puolilla konetta koska en halunnut vaihtaa pois minulle varattuja ikkunapaikkoja ja koska Millalla on jokin kultakortti, jolla pääsee businessluokkaan ja saa erityispalveluja.
Valkoviiniä join ruokailussa pienen pullon ja kahvi/tee/juomakärryltä  pyysin toisen, jota en koskaan saanut vaikka lentoemäntä sanoi ”pieni hetki”. 
Bussi Turkuun lähti klo 14. Tutun kolmioleivän ostin Alepasta. 
Ulkona aurinko paistoi lämpimästi. Kiva!
Turussa oli suorastaan kuuma kun odotin klo 17.04 torilta lähtenyt bussia,  nyt saivat taksimatkat hetkeksi jäädä! Hih!



 

maanantai 24. kesäkuuta 2024

Maanantai 24.6. Kosille 1 yöksi


Tämä päivä katosi kuvineen päivineen enkä osaa korjata. Tein uudelleen!

25.6. Lennolla kirjoitin tämän wordillä:
Eilen en nähnyt enää isäntää maksaakseni 385 € yöpymiseni. Piti pyytää häntä soittamaan minulle taksi klo 9.30:ksi koska Milla ja ystävä juuri joutuivat tosi kauan odottamaan autoa ja myöhästyivät jostain tapaamisesta. Nyt aamulla isäntä oli paikalla, mutta korttimaksu ei käynyt ”kun laitteet eivät toimi.”
”Ei sopinut” myöskään maksaminen pankkitilille, vain käteinen! Noin paljon sitä minulla ei ollut enkä rannan kalliimpaa ja minulle vierasta  pankkiautomaattia halua käyttää. Piti päästä ylös Platanokseen tutulle laitteelle. Isäntä tarjosi kyytiä skootterin kyydissä muka! Ei siitä mitään tullut. Yritin kyllä kiivetä satulaan, en pystynyt. Kävely olisi vienyt kuumuudessa liikaa aikaa minulta. Taksi apuun! Isäntä soitti ja kuulin, kun kuski lupasi tulla 5 minuutissa. Ei, ainakin 15 minuuttia meni. Näin, että taksiasemalla  oli 6 odottajaa ja kysyin kuskilta, miksi takseja ei ole. Vastaus oli, että nyt on kesä ja  ihmisiä on paljon. Sanoin illalla nähneeni 5 autoa samaan aikaan asemalla.Tarkoitus oli käydä automaatilla ja tulla takaisin, ottaa matkalaukku ja mennä klo 9.30: ksi alas taksiasemalle, missä Milla odottaa. 

 Nostin rahat ongelmitta, mutta hotellilla taksikuski sanoi, että tämä matka  maksoi 15 €! Hinta on ollut 4 tai 5 € välillä Agia Marina – Panteli! Ihmettelin hintaa suureen ääneen. Isäntäkin tuli siihen kinastelemaan. Maksoin ”vain” 10 € . Sekin oli kyllä liikaa! Hotellin 385 € muka halpeni ja maksoin 380 €. Kuittia en saanut enkä edes pyytänyt koska halusin äkkiä päästä sieltä pois! Luulen, että isäntä antoi kuskille 5 €, en ole varma. Ainakin päätin, että enää en tätä hotellia käytä! Tähän hintaan oli kyllä paljon puutteita, esim. 2 naulaa törrötti  kampauspöydän istuimesta:


 Ja se vessan lattiakaivo oli kamala, aina vettä tuli jostain sen uumenista lattialle. Sanomalehteä pidin sen vieressä ja aina se kastui. Hyi!  

En mitään luksusta tarvitse, mutta kallista tämä kyllä oli! Esim. keittiön kattilakaapissa oli yksi kattila ja voileipägrilli, ei muuta. Tuon valkoisen tuolin toin parvekkeelta.


 En ole tarkistamut, lukeeko Booking comissa, että vain käteinen käy. P.S. LUKEE KYLLÄ hotellin säännöissä!
Alamäkeä pitkin oli helppo painavan laukun kanssa päästä nopeasti sovittuun aikaan Millan tykö. Asemalle tuli sopivasti meille autokin. Entä, jos se olisi ollut se äskeinen kuski?!
Hinta satamaan oli nyt sama kuin ennenkin. 
Sain nyt sillä uudella jäsenkortilla ostaa alehintaan laivalipun nimeä tavaamatta . Hyvä.
Mutta, se ei ollut hyvä, että ihmiset istuttivat siinä matkalaukkujaan sataman harvoilla  varjossa olevilla penkeillä! Tai, että matkalaukut olivat maassa istuimien edessä niin, että istumaan ei päässyt. Laukkujen omistajat näkivät kyllä ajatukseni eleistäni ja ilmeistäni! Taisin myös kysyä ” is your suitcase  sitting?” tai muuta simppeliä. Johan tuli tilaa ja heti sitä tarvittiin, kun Millla näki vanhuksen, jota talutettiin sinne varjoon.
Laivamatka oli kiva ulkokannella istuen. Kalymnoksella sataman baariin jäätiin n. tunniksi odottamaan seuraavaa venettä. Mahdolliset kaupat yms. ovat melko kaukana siitä, joten emme lähteneet edes hetkeksi. Oluet siinä otimme. 
Kalymnoksen karua maisemaa.
Oli erilainen vene. Ihan kiva, kun saa olla ulkona matkan aikana.

Perillä Masticharissa menimme suoraan ja heti hotelliin. Se  ei ole ihan rannassa vaan suurimman supermarketin ja päätien  lähellä. Tuuli oli kiva vilvoittaja silläkin matkalla.Hotelli on tuttu entuudestaan, en vaan muista, miltä vuodelta. Meillä  oli keittiö ja makuuhuone, sänkyjä 4 kpl ja 2 pientä parveketta.





Klo 18 alkoi tarjoilu rannan lempitavernassani nimeltä Traditional restaurant.Siihen tähtäsimme. Milla kävi puoli neljän maissa  rannalla , mutta ei uinut suurten aaltojen takia. Hän poikkesi myös lähellä olevassa isossa supermarketissa, hämmästyi sen melko suurta valikoimaa  ja  tiesi sen olevan auki klo 21 asti.
Kuljimme  viimeisimmän hyvän hotellini ohi, ketään ei näkynyt ja näimme sen nyt myös meren puolelta. Hyvältä näytti edelleen.
Tavernassa oli tuttua henkilökuntaa aikaisemmilta vuosiltani täällä. Ruokalistan ulkopuolelta tarjolla  oli kanistifadoa,  moussakaa, pastitsoa ja niitä täytettyjä kesäkurpisankukkia, joita en ole koskaan maistanut.Nyt maistoin ja kukista tuli kiva vähän makea maku. Tykkäsin! 1. kuva.
Vihersalaatti
Kanistifado (rabbit)
Pastitsio


 Nämä me näimme, kun tarjoilija ohjasi meidät keittiöön niitä katsomaan. 

Vähitellen tuli tavernaan lisää asiakkaita, pieniä ryhmiäkin. Pari kissaakin siellä liikkui, mutta niitä ei syötetty. 
Matkalla takaisin hotelliin sen sijaan Milla tarjosi niiden herkkua kissoille, joita näimme.Poikkesimme vielä supermarketissa ,ostin tuliaisiksi kreikkalaisia hedelmäkarkkeja.
Nukkumaan menimme aikaisin. Taksi hakee meidät klo 04.50.

sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Leros sunnuntai 23.6.

 Rannalle minäkin olen menossa, mutta on muka niin paljon kirjoitettavaa ja kello on jo paljon. Milla meni jo klo 8 aikoihin uimaan. Kirja on hänellä mukana ja nyt on  uusi ystäväkin. 


Tämä!

Otin kuvia ja niihin  meni paljon aikaa. Vaikea oli löytää paikka, mihin ripustaa se uusi 33 € maksanut pusero kuvaamista varten . Italialainen on kylläkin.

Tämä putiikki Agia Marinan sataman kohdalla on kiva ja hyvä.

Kampaamoni


Luullakseni tämä on rannan vanhin yhä toimiva taverna ja Psaropoula on sen nimi. Sen omistajaperhe tai -suku liittyy kiinteästi kivaan suomalaisnaisen  kirjoittamaan kuvaukseen retkistään yksin Kreikassa noin ehkä. v.2008. On yhä näkyvissä  netissä ja nimi on
Kreikkaseikkailu.
Auringonpaisteessa otin ruokalistasta kadulla kuvan, mutta ei tästä mitään voi lukea. Suurensin ja tihrustin:  Jättipavut 10 €, Imam 10 €, Moussaka 11 €, Gemista 11 €. 
Rannalla Milla oli varjossa puun alla, ei pedillä. Siellä oli ollut suuri huuto ja riita, kun joku oli siirtänyt rantapetiä siihen puun alle, missä ihmiset olivat pyyhkeidensä päällä. Uusi laki määrää, että rannalle pitää jokaisen  mahtua, myös ihan hiekalle pyyhkeineen. Se ei ole petivuokraajien tai ravintoloitsien yksityisaluetta! 
Vieressämme oli ryhmä turkkilaisia. Kuumaa on yhä ja nyt lopuksi alkoivat pienet muurahaiset kiusata puremalla ihoa.
Lähdimme vakiokahvilaan ja se oli aivan täynnä. Vain yksi tarjoilija!
Yksi pieni rannan pöytä ja tuoli oli vapaana ja siihen saatiin ottaa toinen tuoli.
Millalle taramosalata ja horiatiki.

Kauan piti nyt odottaa kun paikka oli niin täynnä. Omistaja itse tuli myöhemmin.


Tästä leivästä söin puolet, loppu mukaan pakettiin.
Lähdimme sinne rauhalliselle rannalle, joka on Millan hotellin lähellä. Varovasti kiviä pitkin veteen,  ei näkynyt merisiilejä. Ei myöskään sitä kivaa pikkupoikaa. Tosin emme niin selvästi näyttäytyneet sen Manuel-baarin suuntaan emmekä rojahtaneet heidän pedeilleen.
Seuraavaksi halusin jo lähteä pakkaamaan koska aamulla lähdemme Kalymnoksen kautta Kosin Mastichariin.
Illalla olimme vielä Pirofani-ravintolassa. Otin friteerattuja kesäkurpitsakiekkoja.




lauantai 22. kesäkuuta 2024

22.6. Leros, juhannus lauantai

 

Illalla lähdin katselemaan , mitä täällä tapahtuu. Täysikuu oli kaunis ja yritin sitä kuvata ilman , että rannan ihmiset tulevat kuvaan. Sekoitin puhelimen kameran toiminnot kun ilman lukulaseja painoin, mistä vaan sattuu. Kun se toimi taas, oli kuu jo menossa klo 21.10  pilveen ja kuvasta tuli tällainen. Uusi yritys tänään.

Tänään ehkä pääsen klo 14 kampaamoon hiustenleikkuuseen. Kävin kysymässä, mutta varma asia se ei vielä ole. Pidin tästä uudesta vilpoisemmasta otsatukasta. Maksoi 10 €.  Kampaaja ehdotti, että leikkaa minulle kivan mallin hiuksiin ja nyt päätin suostua.

Milla tulee tänään ja hänen ystävänsä lähtee mukaan päiväksi. Heillä on paljon menoja joten tapaamme Millan kanssa vasta iltapäivällä. Kun ystävä lähtee taksilla satamaan, menen samaan kyytiin niin pääsen Agia Marinaan. Toki voisin sinne yksinkin taksilla mennä. Hinta on ollut max. 10 € nyt.  Kävellä en sinne halua, ainakaan kuumana päivänä eikä hikisenä voi vaatteita sovittaa. Katson myös, onko bussiyhteyttä, mutta silloinkin pitäisi kiivetä mäet ylös Platanokseen.

Tulikin menoihin muutoksia. Klo 12 asti he ovat täällä lempikahvilassani  jsen nimi on Tzoumas ja lähtevät loppuajaksi Agia Marinaan. 
Menin kahvilaan , jossa ystävä juuri söi sellaista breakfastia, josta minäkin kyllä pitäisin, mutta kun ei ole nälkä. Yritin parhaani mukaan puhua pöydässä englanniksi varsinkin, kun jäin kaksin sen ystävän kanssa Millan lähdettyä asioilleen hetkeksi.
He lähtivät jo ennen klo 12 ja siirryin rannalle kahvilan perille varjon alle. Kävin pari kertaa vedessä ja "maksoin" paikasta pienen oluen hinnan varsinkin, kun piti uudelta tarjoilijalta kysyä, onko vapaa petipaikka vapaa!
 Höh! 
Kampaamoaika siirtyi 35 minuutilla. 
Kävin isännän kanssa terassilla juttelemassa. Hän onkin kampaajan isä. Kerroin, miten Panteli on muuttunut nyt entisestä. Hän oli samaa mieltä. Valtavasti enemmän turisteja ja paljon turkkilaisia ryhmiä. He tinkaavat putiikeissa ja myyjät soittelevat omistajille kysyen lupaa alennuksiin. Liikenne nyt meluisaa ja varoen pitää kulkea. Discomusiikki pauhaa vielä klo 01 yöllä koko kylän yllä! En vielä kertonutkaan, miten kamala se melu oli viime yönä. Isäntä kertoi, että tuolla ylhäällä oli turkkilaiset isot häät ja melu tuli sieltä. Minä en osannut melun lähdettä paikallistaa yöllä.
Tulipa negatiivista tekstiä, mutta näin sen koin.
Isäntä antoi taas ison pullollisen vettä.
Takaisin asiaan:
 Pesu ja leikkaus maksoi vain 25 €! Annoin 30 € ja päätin mainostaa paikkaa ja teinkin heti Kreikan isoon facebook-ryhmään mainoksen kuvilla,  jotka kampaaja otti. Siinä ryhmässä saa kai mainostaa, ainakaan aamun klo 8 mennessä sitä ei ole poistettu. Tämän kirjoitin sunnuntai-aamuna. Facebookista löytyy paikka sanoilla
hair studio despina leros




Suomessa onkin sitten eri juttu,  kun tuo malli on kasvanut ulos, että mitä tehdä. Sen näkee sitten.
Menin muiden luo  taksilla 4 € eli 5€ Agia Marinan pita gyros-paikkaan hotellin haarukka mukanani ja söin paljon. Ystävä saatettiin laivaan. 
Satamassa oli valtava jono turkkilaisia jonottamassa pääsyä heidän laivaansa. Ei yhtään penkkiä tai tuolia tai edes betoniporsasta, jolla istahtaa ollut näkyvissä ja aurinko porotti. Onneksi sentään tuuli vähän. Huh!
Kiertelimme kaupoissa ja ostin vain  tutun tyylisen puseron. Tuttu ruotsalaisen naisen putiikki ja tuttu vaatemerkki 100 % cotton.
Mekkoja olen ihaillut ihmisten yllä, mutta eivät ne ole minua varten. 2 edellistäkin täysin käyttämättä ja nyt ovat myös kalliita, jopa 220 €!
Kiinakaupan nimettömät olivat kamalia! Markkinoillakin on pinoittain myytävänä parempia . 100 % cotton on niissäkin se, mitä etsin. Hinta on yleensä ollut alle 2 € tai esim. 6 kpl 10 € jos oikein muistan. Sovitus on tosin jäänyt tekemättä ...
Katselimme myös hyviä ja kauniita hamam-pyyhkeitä, mutta emme löytäneet.
Taksilla ajoimme omaan kylään 4 €, eli 5. € tipillä  taas. Alkoi jo olla ilta ja lähdimme "koteihimme".  Milla viestitti näkevänsä heiltä meille eli meillä on näköyhteys. Kas, niinpä onkin:
Tuo sinivalkoinen talo on Millan hotelli Kavos. Hih!



Aikomukseni oli klo 21 mennä rantaan kuvaamaan täysikuuta, mutta kuu olikin nyt pilvessä. 
Netin parissa meni yöhön asti. Duolingoakin piti vielä tehdä. Ei se kyllä täällä edisty hyvin koska en kirjoita sanoja ylös kuten kotona.

perjantai 21. kesäkuuta 2024

21.6. perjantai juhannusaatto Leroksella

 Aivan tavallisen arkiaamun tunnelmat, Suomen suven juhlan voi unohtaa täällä koska täällä ei juhlita , korkeintaan Johannes Kastajaa. Kokkoja/nuotioita poltetaan jossain ja niihin heitetään ne vappuna sidotut kukkaseppeleet ja nuoret miehet (?) loikkivat sen tulen yli kun liekit ovat madaltuneet.

Se eilinen mössö oli ihan hyvää makkarapiirakan kanssa. Lämmitin ne varovasti uunissa ja kahvi oli neskahvi maidolla.

Menin rantaan nyt vain hetkeksi joten  etsin kohdan, missä ihmiset olivat ilman petejä. 

Lähdin nyt kävelemään rannan toiseen päätyyn. 


Halusin nähdä nyt paikan,  jossa itse olin 1. kerrallani täällä vuonna?, kun tulin 2 yöksi Kalymnokselta. Huomenna Milla tulee siihen samaan hotelliin. Kavos.

Poikkesin  taas vaatekaupassa, missä turkkilaiset samoissa tinkauspuuhisssa. Olipa kalliita, 220 € mekkoja ja se kauppa oli kuin jokin varastomyymälä!


Sinivalkoinen on se hotelli tuossa kuvassa. Kavos apartments.
Tuolla ylhäällä näkyvissä paikoissa Milla on usein asunut. Olen miettinyt, meneekö niihin paikkoihin täältä alhaalta teitä. Nyt näin kyllä useampia teitä, mutta myös suuria rautaportteja, joilla niille pääsy estetään. 
Kivoja ja värikkäitäkin  kalastusveneitä on paljon.
Rannassa oli pieni rauhallisennäköinen poukama rantapeteineen ja varjoineen. Sen yläpuolella arvelin olevan esim. jonkin baarin tms.

Päädyin katsomaan, saako täältä juomista. Receptionin vieressä oli baari ja nuori poika toi minulle Alfan ja jääkylmän kolpakon. Respan mies selvästi veti 4 €:n hinnan hihasta. Menin ulos varjoon istumaan. Jututin poikaa ja huonosti kyllä meni! Yritin kertoa Suomen valoisista kesäöistä ja ettei Lapissa aurinko nyt laske koko yönä. Ei hän ymmärtänyt. Katsoin jopa sanakirjasta 2 pojan sanomaa sanaa, mutta en löytänyt. Kyllä harmitti ja hävettikin! Kun sitten olin lähdössä hän sanoi, että älä lähde vielä! 

Ehkä tapaan hänet vielä. Alapuolella oli tämän paikan siniset pedit ja minusta se paikka oli niin minunlainen. Tykkäsin.


Illalla kävin rannalla.

Täysikuu loisti upeasti . Sotkin puhelimen kameran toiminnot ilman lukulaseja sählätessäni ja kuu ehti mennä pilveen ennen kuin sain kameran taas kuntoon. klo oli 21.10. Otin silti kuvan.

Aikomukseni on ottaa uusi kuva myöhemmin.

Huoneeseen alkoi myöhään illalla kuulua discomusiikin kova melu. Se yltyi vaan ja kuului varmasti koko kylän yli! Kyllä suututti kreikkalaisen musiikin ystävää! Sitä jatkui klo 01 asti. Grr...



torstai 20. kesäkuuta 2024

20.6. Torstai Leros, Panteli

Tämä on Panteli Beach-hotellin ranta. Ei kiitos discojytää! 
Tämä on lempikahvilani. Nimen oppiminen kesti kauan,  se on Tzoumas.

 Ei ollut hyttysiä eilen illalla. Oli kiva tuuli. Katselin eri kanavilta televisiota. Sitä en ole tehnyt vuosiin Kreikan matkoillani. Valmismatkoilla kauan sitten aamuisin katselin matkailuohjelmat niin, että melkein myöhästyin aamiaisilta. Siis ennen tuhkapilviä, jolloin sain tarpeekseni valmismatkoista.

Tänään piti olla kreikkalaisten tanssien kurssi klo 19 lähellä Lakkia ja olin 20 € maksanut ja ilmoittautunut. Aamulla tuli e-mailina tieto, että se peruutetaan koska on vain 5 ilmoittautunutta. Hyvä! Olinkin jo aikeissa kuumuuden takia olla menemättä. 
Lähdinkin sitten neskahvin ja makkarapiirakan jälkeen liikkeelle. Sain alakerran kampaamosta ajan tunnin kuluttua kuumottavan otsatukan leikkaamiseen. Lähdin katselemaan Pantelin vaatekauppoihin. Turkkilaisia turisteja oli 2 putiikissa tinkaamassa! Ei muka ollut tarpeeksi käteistä ja automaatista ei voi nostaa lisää jne. seli-seli!
Rannan kaupasta ostin kirsikoita, sämpylän ja Mamos-olutta. 
Istuin vähäksi aikaa tuttuun rannan kahvilaan puun alle varjoon ja tutkin puhelimesta viestejä yms. Kiva ystävällinen henkilökunta on siellä ja lempimusiikkiani, vanhempaa kreikkalaista. Discomusiikin takia en ikinä halua jäädä Panteli Beachin rantaan vaikka siellä on jopa gyrospitaa tarjolla ja muuta,  mikä voisi kiinnostaa.
Kampaaja oli ainakin vartin myöhässä, mutta tehokas ja hyvä. Hinta oli 10 €. Hän ehdotti toisella kertaa lisää leikkaamista ja lupasi tehdä hyvää jälkeä. Olin tähän tyytyväinen:
En osaa enkä halua osata ottaa selfiekuvia.


Ehkä hän osaa tehdä jotain tälle pyörylälle. Aion yrittää päästä sinne uudelleen. 
Sitten lähdin viimein uimaan eli kastautumaan x monta.

Nyt oli paljon väkeä.
Myös hienoja veneitä.
Tässä kahvilassa  tuollainen varjo ja vanha peti kuuluu hintaan, kun esim. juot jotain. Horiatiki ja vesi on myös hyvä Millan valinta
Tästä niin tykkään! Lapsilla on paljon kavereita ja yhteisiä kisailuja jne.  joita on kiva seurata. Jatkuvasti juoksemista, hyppyjä ja uimista niin, että varmasti on kova nälkä kotona ja uni maistuu. Todella tervehenkistä! Hyvä! Myös pieniä lapsia tuodaan veteen ja vanhatkin ihmiset käyvät uimassa. Mietin, että tällaista ei nähdä turistirysissä!

Zoomasin noita veneitä lähemmäksi.
Huoneesssa keitin jyvämakaroneja ja sekoitin siihen parmesania ja valkosipulia, saganakin jämät yms. Maku oli suolainen joten sekaan vielä Nou nou-kermat vai mitä lie ja maitoakin tilkka. Hyvältä maistui ja jäähdytin kulhon ulkona. Sen kanssa brunssiksi makkarapiirakan puolikas.

Parvekkeella istuin vielä illalla tuulessa. Silti yksi hyttynen pääsi pistämään. Se olikin reissun 1. No, lääkkeitä kyllä minulta löytyy!

keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

19.6. keskiviikko Leroksella



 Kirjoitin ystävälle:

Hyvin sain taksikyydin Lakkista kun kiiruhdin etujoukoissa taksiasemalle. Perillä klo 22.15 soi puhelin. Huone oli yläkerrassa nro 1 ja avain ovessa. En kyllä ilman sitä soittoa ehkä olisi  löytänyt sitä. 
Kun yöllä jätin vessan oven auki, tuli paha haju huoneeseen ja aloin jo pelätä, että huone on homeessa ja kaikki vaatteeni jne. saavat homeenhajun! Tunsin jo yskänkin alkavan! Mietin vaativani toisen huoneen. 
Tuuletin paljon kun ulkona oli kova tuuli. Aamulla tajusin sen hajun tulevan viemärin hajulukosta ja kun suihkutin vettä viemäriin, haju tietysti hävisi. Huh!
Vedenpaine suihkussa kyllä on surkea ja varmasti vesi tulee lattialle, ei ole suihkuverhoa tms. ja kallistuskin olematon, mutta sehän on minulle jo tuttua muista halvoista "kodeista".
Muuten ihan kelvollinen joskin vanha paikka. 1 kattila, vedenkeitin ja taas sellainen hella kuin Kalypsossa. En siis kokkaile! 
Olipa taas aikaavievä tuo matkalaukun purkaminen! Ja ne lääkkeet pitäisi tarkistaa ja jakaa dosettiin... jospa kuitenkin ensin kauppareissu kun juomavesikin muistaakseni pitää ostaa kaupasta.
Kauppareissu oli tänään melkoinen. Ensin näin isännän ja kysyin vedestä. Hän antoi 2 pulloa, ison ja pienen ja lupasi tuoda kaupasta lisääkin. Hyvä, että vettä ei tarvinnut kantaa. Mäkeä ylös kuumuudessa n. klo 11 kävelin hitaasti ja istuin varjossa x 2. Poikkesin sisälle 2 vaatekauppaan, joista ekassa katsoin uima-asuja, mutta niin hikisenä ei tehnyt mieli sovittaa mitään, ajatuskin puistatti! 

Seuraavassa etsin shortseja ja tutkin mekkojakin. Kolmas on toisella puolen mammojen vaatekauppa ehkä, ale 70 %. En mennyt nyt. 

Leipomosta ostin 2 makkarapiirasta enkä ole vielä niitä syönyt. Hellassa onkin muuten mikro joten piirakoita voin lämmittää. 

Kaupasta ostin litran maitoa, 2 l limsaa, metvurstia kun keksin joskus keittää jyvämakaronit ja laittaa päälle sitä ja italialaista raastettua juustoani. Ostin myös 6 kpl paketin Alfaa. Eli tulihan painoa kasseihin. Menin kahvilaan ja odotin kauan, mutta ei ollut mitään palvelua. Siirryin pappakahvilaan ja kahvi sai jäädä! Verginapullo kulhollinen chipsejä ja jotain toisessa kulhossa, en tiedä mitä ne olivat. Sain heti kuitin pöytään, 3 €. 

Pankkiautomaatista nostin 330 €. 

Paluumatka on alamäkeä, mutta oli niin kuuma! Taas huilasin varjossa istuen. Illalla peilissä huomasin palaneen naamani. 

Kauppareissun jälkeen suihku olikin seikkailu! Käytin ensin kuuman kraanan vettä kunnes se vesi oli polttavaa. Shampoo päässä ja saippuoitu kroppa ja se kylmän puolen hana ei aukea! Lähdin isännän luo kun ensin hädissäni laitoin pyyhkeen päähän ja kuivasin itseni puhtaaseen kylppärimattoon. Uikkarit päälle ja shortsit ja vihreä väljä paita ylläni paljain jaloin lähdin. Onneksi kuulin siivoojan olevan astioita kolistelemassa jossain huoneessa. Hän tuli apuun ja avasi tiukan hanan sanoen sen olevan ihan uusi! En siis mennyt isännän katseiden alle! 

Suihku kyllä kasteli sitten lattian kuten arvasinkin.

Seuraava homma oli ne tabletit! Aikaa kului valtavasti kun tarkistin kaiken mahdollisen jotta menevät nyt oikein dosettiin. 

Eilen jäi Duolingo väliin joten tein myös vähän sitä. 

Mietin kyllä rantaan menoa, mutta en mennyt mihinkään. En edes lähtenyt taksilla edes hetkeksi sinne Alinda hotellin musiikki-iltaan, jonka mainokset näin kauppamatkalla.  Ehkä menen perjantaina. 



Nyt on kai jo viilentynyt niin, että istahdan parvekkeelle. Toivon ettei ole hyttysiä. Kello on nyt 20.50.


tiistai 18. kesäkuuta 2024

18.6. Lerokselle takaisin

 Ihanaa. Leros on nyt lempisaareni. Busseilla ja takseilla liikun , putiikkeja kivasti Agia Marinassa, pita gyrosta saan ainakin 2 paikasta hotellini läheltä. Uuteen hotelliin Pantelissa menen tänään myöhään illalla. Tosin vastausta tuloaikaviesteiheni ei taaskaan ole tullut! Tuskin taivasalle yöksi kuitenkaan jään.

Lipsin Kalypso-hotellin yöt maksoimme korteilla ja vanhan emännän taidot maksulaitteilla olivat kehnot. Hotelli on ehkä halvin täällä, nyt olin siellä 3. kertaa. Remonttia on tehty ja nyt on siivous kiitettävää. Vierasta kieltä siivoojat puhuvat ja pomo kreikkaa. Siivoojia asui myös hotellihuoneessa lähelläni. Kovaääninen puhuminen, ehkä chattiin jatkui iltaisin x 2 häiritsevästi klo 23 asti. Kerran miesääni jo tuli komentamaan.

Klo 11 oli Millan huone valmiina sataman Galini- hotellissa. Siirryimme sinne ja jätin matkalaukkuni portaisiin. Hyvältä näyttää kaikki hotellissa.

Portaita oli kahdet ja laukkuni jätin puoliväliin:

Keksimme, että myös toista helpompaa kautta voi kulkea varsinkin matkatavaroiden kanssa, kun ylemmältä tieltä on kulku hotelliin. 

Parvekenäkymiä:




Keittiön osuus huoneessa on myös oikein hyvä.


Portaita kadulta on kyllä paljon, mutta kaide kyllä auttaa, kun painavaa laukkua ylös kadulta kuljettaa. 

Lähdimme kylän rantaan ja siellä söimme Afroditessa tutut annokset pita gyros ja ranskikset pekonilla ja cheddarilla. Nyt tuo perunaruoka ei ollut niin hyvää kuin viimeksi. Kastike puuttui ja juusto oli kuivana raasteena perunoiden päällä. 

Ruokalevolle rantaan seuraavaksi. Milla on ollut sairaana ja lähti aikaisemmin rannalta pois. Minä otin vielä viimeisen kuvan klo 17 tästä rannasta:


Kun tulin rannalta, lähdimme tuttuun supermarkettiin. Voi, mitkä jonot ja lisää ihmisiä tuli koko ajan. Ilmastointi onneksi pelaa, mutta yksi kassa on liian vähän kun on noin suuri ruuhka.

Emme aikoneet mennä mihinkään baariin tms. ennen kuin oli lähtöni  satamaan. Millan isolla parvekkeella join supermarketin Alfa- olutta a 1,10 € odotusaikana .

Iso vanha laiva Nisos Kalymnos oli nyt melkein ajallaan, kun voi olla suuriakin myöhästymisiä. 




Auringonlaskun jälkeen pimeys tulee täällä todella nopeasti.

Satama on nyt Lakki. Sieltä aion taksilla päästä hotelliin Pantelissa. Kivaa!

No, myöhässä olimme aikataulusta ja respa menee klo 22 kiinni! Arvasin näin käyvänkin!

Pääsin taksiin mukaan, kun norkoilin yhden lähtevän auton luona.  Kreikkalainen mies vietiin ensin Platanoksen kujalle koulun lähelle, sitten oli minun vuoroni hotellini eteen. Maksoi 10 €. Italiaa ja kreikkaa puhuvaa rouva jatkoi Alindaan, missä on paljon majapaikkoja, mutta en sinne halua asumaan.

Kun olin kadulla hotellin edessä kello oli 22.05 ja puhelimeni soi. Sain ohjeet mennä portaat ylös, huoneeni on nro 1 ja avain on ovessa. Pääsin siis ihan huoneeseen eikä rannalle tarvinnut majoittua! Puhelimessa puhuin sekaisin englantia ja kreikkaa. Kiukkuni Booking comin palvelua hohtaan ilmeni äänestäni ja naisääni sanoi kaiken olevan hyvin ja hän on puhelun päässä jos apua tarvitsen.

Vielä halusin käydä ihmisten ilmoilla ja menin Millan suosittelemaan ja minullekin tuttuun paikkaan Τζουμα. Täällä on kivaa kreikkalaista nykymusiikkia ja se ei soi liian kovaa. 

Nyt olen niin tyytyväinen!

Huoneestani en kuvia ottanut vielä. Siistiltä näytti, mutta jääkaapin johto oli irti seinästä. Parvekkeeni on katua päin, kivaa katsella ihmisiä. 

Jatkan huomenna. Nyt kalinihta.