torstai 19. syyskuuta 2024

Leroksella syyskuussa (matka 17. - 27.9.)

 Nyt on kyseessä 10 päivän reissu. Aloitin kertomukseni jo lentokoneessa kuten aiemminkin, mutta siitä tuli liian pitkä. En mitenkään osannut siirtää wordista sitä tänne.  Vielä yksi yritys. Jos ei onnistu, niin teen lyhyemmän siitä. 

https://1drv.ms/w/s!Ah5Z870eiYEX6yoz1JBdBM95p9bR

No, tuosta linkistä se lopulta näkyy! Ehkä!

Huh, mikä taistelu taas, kun en vaan osaa!

Jatkan seuraavaksi kertomaan, mitä perillä Kreikassa on tapahtunut. 

Taksi oli edullinen. Tilasin sen jo kotoa käsin.Hinta 24 €, annoin 30 €. Kuljettajan kanssa oli kiva harjoitella kreikan puhumista. Hänen sukunsa on Korfulta. 

Perillä Artemidan markkinapaikan vieressä oli kuvista tuttu talo. Hotelli edullinen Ammos Artemis Apartments. On Booking Comissa.

Isäntä tuli pian paikalle.  Huone oli kompakti, siisti ja puhdas, muistutti laivahyttiä. Pöydällä oli kaavake, jonka hän pyysi täyttämään ja hän puhui taksista, joka sen vaatii. Aha, annan lapun siis huomenna hänen tilaamalle taksikuskille. Myöhemmin illalla huomasin, että lentoaika onkin muuttunut joten taksiaikakin piti muuttaa . Isäntä teki sen.

Lähdin kauppoihin ja etsin Kiinakauppaa sandaalien toivossa . Kaupat löysin paikallisten avulla, kun 3 x kysyin. Ei löytynyt kenkiä kylläkään. Perilläolo-oluen join tutussa ouzeriassa meluisan pääkadun varrella, hinta 3 €.

Matkan hiet ja pölyt pesin vielä illalla suihkussa, mutta houstenkuivaajaa ei ollut. Yöllä klo 24 asti kuului lentokoneiden melua ja pienet hyttyset löysivät minut. Otin 1 tbl Zirtec avuksi. Nukuin huonosti. 

Perinteinen herätyskello herätti klo 6. Neskahvia NOYNOY- maidolla aamiaiseksi. 

Taksi oli kadulla klo 8.30 ja annoin kuljettajalle sen "taksilapun" . Hän oli ihmeissään ja minä hölmö!

Vein lapun takaisin huoneen pöydälle ymmärtäen, että se oli VEROTTAJAA varten kaikkine minun passinumeroineni! Niin, mutta melkein oikein ymmärsin isännän puheen takseista. Sanat "vero" ja "taksi" kreikassa muistuttavat toisiaan! Taidan kertoa tämän stoorin isännälle, joka sanoi olevansa näyttelijä, jos SITÄKÄÄN oikein ymmärsin! Saa hyvää vitsiainesta...

Asiaan: nyt oli hiljaisempi taksikuski ja hyvä niin koska minulla oli puhelinongelmia. Akku ei hyvin lataantunut ja siksi etsin lentotiedot paperille valmiiksi. Nyt taksi maksoi 26 €. Kannattaa muuten tilata koska ainakin kentän jonosta se on kalliimpi.

Kaikki sujui tungoksesta huolimatta kentällä hyvin. Ehdin tehdä paljon Duolingon tehtäviäkin.

Lento kesti tunnin. Koneessa oli kylmä! Hyvä, että villatakki oli repussa. Lentoemäntä kysyi myös, haluanko viltin. Tarjottiin vesipullo ja keksi.

Harmitti, kun en tiennyt , missä kohtaa lennettiin. En tiedä, saisiko lennolla käyttää nettiä ja seurata google mapsia. Kysyn Millalta, joka tietää kaiken!

Perillä taksiin tuli nuori pari, joka puhui saksaa. Menivät johonkin Tonis placeen ja niitä on saarella 2. Arvelin sen olevan Vromolithoksessa ja oikein arvelin. Minut taksi vei " kotini" eteen ohjeen mukaan, jonka sain sieltä puhelimeeni. Taksi maksoi 20 €.

Kiva paikka, vaatimaton ja puhdas. Sijainti HYVÄ! 

Tässä kuvia:













Huh! Osasin siirtää kuvia, ehkä liian paljonkin.

Emäntä otti minut vastaan. Hän ei olekaan kreikkalainen vaan Budabestista. Harmi.

Nyt tyhjensin tavarat kaikki paikoilleen eikä tuomiani vaatehenkareita tarvittukaan,  hyvä niin. Vaatekaapin ovea pidän kuitenkin auki niin ilma kiertää. 

Vasta klo 13 olin lähdössä kiertelemään kauppoja. 

Suosikki gyrospaikka oli tupaten täynnä! Nälkä ei vielä ollutkaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti