perjantai 27. syyskuuta 2024

Artemidasta lentokentälle ja kotiin

 Kalimera

Ehkä eilen taksi vähän huijasi, kun ajoi tänne ihmeellisen pitkän reitin kautta. Protestoin kyllä enkä tippiä antanut. Hinta oli 5 €. 

Isäntä oli vastassa portilla myhäillen. Hänen yllätyksensä oli muovikassi ovellani ja sen sisältönä jatkojohto ja erinäisiä muovi - ja pahvimukeja. Voi, miten herttaista! 

Muuten tämä paikka olisi ihan O.K,  mutta sijainti minulle ilman autoa tms. syrjäinen.

Nyt myös huomaan, miten lentokonemelu häiritsee. Siksi ehkä siirryn Pireuksen käyttäjäksi enemmän tulevaisuudessa. Olenkin jo öitä maaliskuun loppuun sieltä varannut.

Nyt kello on 6.34 ja taksi tulee 7.30. Pitää tarkistaa vielä lähtöselvitysasiat yms.

Heippa!

Lennolla 27.9.24

Yli 40 min myöhässä noustiin. Istuin 12 D- paikalla, eli hätäuloskäynnin  kohdalla. Siinä ei voinut pitää reppua heti edessä olevan penkin alla. Sen otti HETI lentoemäntä hyllylle. En ehtinyt ottaa edes silmälaseja tai tarkistaa, onko puhelin lentotilassa tai kiinni. Harmitti todella istua toimettomana se puoli tuntia, kun olisin voinut kirjoitella tai edes lukea tuota Aegeanin hienoa lehteä Blue magazine. Mutta ei ollut silmälaseja! Miksi pitää olla niin pahuksen kuuliainen, että ei edes puolen tunnin aikana voi ottaa omia tavaroitaan esiin, joita oikeasti tarvitsee?!

Kentällä meni muuten ihan hyvin, mutta se sutturuutu ( en tiedä nimeä) oli huono paperisessa boarding passissani. Paggage dropin tyttö ei saanut siitä ”valopyssyllään” mitään tietoja irti ja olin jo ojentamassa puhelimestani samaa kuvaa. Sama ongelma oli, kun ulos bussille olin menossa. Siellä jo heti tarjosin puhelimen kuvaa nähdessäni saman ongelman.

Aikaa ei nyt ollut kentällä ruhtinaallisesti. Siksi tein hätäisesti tuliaisostokset. Ouzo- pullo talkkarille, lapsille karkkia, itselle kokeiluun kuivattuja oliiveja, jotka eivät pakkauksen läpi kyllä tunnu kuivilta. Ei nyt ollut aikaa vertailla viskien, ouzon tai konjakkien hintoja. Reppu tuli ihan täyteen! 

Portilla oli aikaa tehä Duolingon tehtäviä. Koska olin ryhmässä nro 4 (koneeseen nousuvuoro) , ehdin vielä lähteä pukemaan leggingsit vaikka jono jo liikkui. Invavessan ovi oli selällään ja menin siihen. Osaan hyvin kuvitella, mikä huuto moisesta pukeutumaan lähtemisestä olisi  mieheni kanssa tullut! Eikä kyllä sitä nykyinenkään reissukaverini hyvänä ideana pitäisi!

Aamulla ystävä viestitti, että Turussa sataa. Tuskin siis shortsikeli on ja sateenvarjon otin myös jo reppuuni.

Nyt on kyllä kiva jo mennä kotiin. Pieniä poikani tyttöjä on jo ollut ikävä. Myös sienimetsiin tekee mieleni jo päästä.

Säästäväisenä ihmisenä olen tullut siihen tulokseen, että takseja käyttäen tulee Artemidassa asuminen kalliiksi. Tänään taksi maksoi 25 € vaikka isäntä lupasi sen 20 €:lla. Pireukseen pääsisin yhdellä bussilipulla tai jopa sillä eläkekortilla. Jos Artemidaan matkustaa kentältä bussilla, menee matkaan todella paljon aikaa. Nyt huomasin myös, miten paljon lentokoneiden melu stressasi minua Artemidassa. Ranta on kyllä hyvä ja sen lähellä olisi tuttuja yöpymispaikkoja.

Avra -hotelli omine kuljetuksineen Rafinassa on kyllä hyvä ja tuttu, mutta melko kallis. Sen uimaranta ei ole niin hyvä kuin Artemidan. Pireuksen lähellä taas rantoja kyllä riittää. Sinne olenkin seuraavalla reissulla menossa heti 2 yöksi maaliskuun lopussa. Tarkoitus on lähteä reissuystävän kanssa  Peloponnesoksen lounaiskolkan rantakyliä/ kaupunkeja  kiertelemään. Keväällä on se ihana kukkaloisto Kreikassa, mutta merivesi vielä kauhean kylmää!

Nyt tuntuu, että 10 päivää oli ihan riittävä aika. Eniten pidin Leroksesta ja sieltä oli ikävää lähteä pois. 

Vaikka 35 minuuttia myöhästyi nyt lähtö, on matka-aikaa kurottu nyt niin paljon umpeen, että  uusin tieto kertoo koneen laskeutuvan 5 minuuttia etuajassa. 

Mitään bussilippua en ole hankkinut. Luulen lähdön olevan klo 14 kuten on ollut ennenkin. Niin se olikin. Kun ei ollut nettilippua,  piti maksaa ensin Turvesolmuun asti ja seuraavaan bussiin sitten toinen lippu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti