tiistai 24. syyskuuta 2024

Tiistai 24.9. Leros

 Kalimera. Olin aikeissa tänään jo aamubussilla klo 9.20 lähteä bussireitin toiseen päätepisteeseen eli Xerokamposiin ja siellä uimarannalle. Olin laittanut oikein herätyskellonkin soimaan...

Täällä kuitenkin huoneessa vielä olen. Päivä onkin pilvinen joten ehdin rannalle kyllä myöhemminkin. 

Seuraava bussi lähtee täältä klo 11:46.

Tein tukevan aamiaisen, jolla hyvin pärjään pitkälle.  Jo ensimmäisillä 80-luvun reissuilla , kun meillä oli majoituksissa keittomahdollisuus, oli meillä mieheni kanssa tapana ensimmäisinä ostoksina ostaa kahvimaitoa ja kananmunia. Hänellä oli nuoruuden, insuliinihoitoinen diabetes joten säännöllinen ateriarytmi oli tärkeää. Silloin ne munat tuntuivat erityisen hyviltä, ehkä se oli vain kuvittelua, en tiedä. Tämä tapa on silti minulla usein yhä. Nyt olen kaikki ostamani 6 kpl syönyt,  kissoille ei jäänyt yhtään.

Vähän myös keräilin matkalaukkuun tavaroita, joita en enää viimeisinä päivinä tarvitse. Muistin ottaa varavirtalähteen, kotiavaimet ja erinäiset kortit, kuten Turun bussikortin (Föli) kauemmas pois matkalaukusta. Ei ole kivaa missään julkisella paikalla avata koko maailman nähtäväksi laukun ehkä sotkuistakin, jopa intiimiäkin sisältöä ja penkoa sieltä jotain puuttuvaa ja tärkeää. Tästäkin on kyllä kokemusta!

Taas pieni syrjähdys :

Olin 80-luvun alussa  ystävättäreni ja hänen 4- vuotiaan poikansa kanssa lähdössä Rodokselta, kun lentokentällä  poika hyppäsi laukun päälle ja sen  vetoketju petti. Tavarat oli vaan heitetty laukkuun sikin sokin ja laukku laitettu kiinni. Mitä niitä turhaan kiireessä lajittelemaan...

No nyt se laukku oli täysin auki . Kentän virkailija teippasi laukun kiinni, muistan sen olleen jotain asianmukaista teippiä, ei mitään jesaria.

Perillä Suomessa virkailija käski avaamaan laukun! Suuttunut ystäväni protestoi ja kysyi, teippaako virkailija sen takaisin kiinni! Vastaus oli tyly:"Laukku auki!"

Eipä siinä mitään voitu. Laukun sisältö oli kaiken kansan  nähtävänä ja se oli, sanoisinko, melkoista "tilataidetta"! 

Kärryn kyydissä laukku sitten saatiin vietyä odottavalle autolle! Onneksi ei oltu julkisilla liikkeellä!

Tarinan opetus: jos epäilet matkalaukkusi vetoketjun pettävän, hanki ajoissa laukkuremmi. Minä ostin sen juuri lähtiessäni lentokentän Alepasta!


Nyt tänään sitten olin ajoissa bussia odottamassa. Taksikuskilta siinä odotellessani kysyin, milloin minun pitää olla lentokentällä, kun lento lähtee klo 12:10. Vastaus oli, että tuntia ennen. Eli voin siis huomenna mennä bussilla kentälle. Sain myös tämän vanhemman herrasmiehen kortin. Laitan sen talteen. Hänen kyydissään olisi varmaan kivaa matkustaa joskus. Otanpa nyt heti kuvan kortista.


Katselin myös tämän butiikin vaatteita bussi/taksi-asemalla.  Enää täällä ei ole se  suomalainen kiva myyjä työssä, jonka viime kerralla tapasimme. Edelleen jotkin mekot  ovat mielestäni niitä navettamekkoja! Ja voi jestas, ne lenkkarit kauniin mekon kanssa! Ei ikinä! Silloin Sanna Marinin aikaan se hullutus oli. Nyt on tämän tädin mielestä vähän "sievempää" kuten kuusamolaiset sanoisivat. Sievä on outo adjektiivi turkulaiselle! Nätti kylläkin.

Bussi ei tullut! Kertomus siitä on nyt sotkujeni takia tässä:

Niin, minähän harrastan bussiretkiä. Odotin sitä 11.40:n vuoroa eikä se tullut. Mutta, toiseen suuntaan ajava kyllä tuli. Kysyin kuskilta, milloin odottamani vuoro tulee. Hän kertoi palaavansa. Kysyin, saanko tulla kyytiin sight seeingille. Kyllä, mutta se maksaa 2 + 3 euroa eli 5 €. Sanoin, että ei se haittaa ja annoin 50 € setelin. Hyvä sain setelin rikottua ja 2 lippua.
 

Bussi lähti väärään suuntaan   eli lentokentän lähelle eiliselle rannalle n. klo 11.55.

Matkalla eukalyptuskujaa.

Jokin iso pato.
Uimarannalla näkyi nyt vain yksi mies.

Ajettiin lentokentän vierestä.

Tässä on jo Lakkia. Mietin sitä kenkäkauppaa, mutta uimaranta oli nyt minulle tärkeämpi valinta. Jos olisin Lakkiin nyt jäänyt, olisi pitänyt ottaa taksi rannalle. 

On tuo Lakki nyt kivampi kuin ennen. 




 Tänne  Xirokampokseen ja sen satamaan pieni laiva toi minut ja muutaman muun Apollon matkalaisen Kalymnokselta 1. kerralla ollessani saarella. Ensin siirryimme Kosin Masticharista isommalla laivalla Kalymnokselle. Ja vuosi oli ?



Nyt sitten päädyin tänne kuten oli aikomuksenikin tänään. Xirokampus! Ihan yksi lempipaikkani!

Retki  bussilla oli ihan kiva, ei ollut tungosta. Kuski oli nuori mies, joka puhui paljon kännykkäänsä. Olisipa ollutkin joku kuva pappakuski, joka olisi puhunut kanssani kreikkaa! Mikä UNELMA!

Uimaan menin heti ja otin rantapedin, jonka uskon olevan ilmainen. Horiatikisalaatin ja oluen tilasin, kun tuli auringossa jo 
 polttavan kuumaa iholle. 




Tässä varjossa nyt olen kirjoitellut. Seuraavaksi takaisin aurinkoa palvomaan. Varjokin on kyllä tarjolla. 

Ensin taas vähän lillumista meressä. Ja sitten oli sopiva tilaisuus sen varjon alla tehdä puhelimella kreikantehtäviäni Duolingolla.

Kyllä nuo rantapedit tosiaan ovat minulle tarpeen nykyään. Pakko se on tunnustaa!

Kivasti rannalla aika kului. Menin hyvissä ajoin bussipysäkille ja otin valokuvia. 



Tuossahan selvästi lukee, että rantapedit ovat ilmaisia! 

Aivan hirveitä hintoja juuri nyt muualla Kreikassa niistä  pyydetään!

Tässä paikasta kuvia lisää:






Tykkään todella!
Ysrävä kysyi, haluanko huomenna lähteä täältä Artemidaan. En! 
Lento kotiin on kuitenkin perjantaina, joten lähdettävä on ja mieluummin yövyn Artemidassa kuin Ateenassa. 
Tätä saarta tulee kyllä ikävä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti