keskiviikko 29. toukokuuta 2024

Nyt 28.5. - 25.6. 2024 reissailua Dodekanissoksen saarilla.

 Olipa hankala eilinen matkustuspäivä pitkästä aikaa! Yritin nuukana ihmisenä välttää jo Turussa taksin käyttöä, " kun kerran Fölikin kulkee!" Niin, mutta ei nyt kulkenut sopivasti . Pitkiä matkoja olisi ollut kävelyä tai bussinvaihto. Jostain syystä oli heikko ja pyörryttävä olokin taas. Siihen on kyllä vedenjuonti onneksi auttanut. Tilasin sittenkin taksin, hinta  16 €. Bussi lähti klo 8.45.

Kentällä oli hyvin aikaa, kun boarding oli klo 13.30. Kävin ostamassa unohtuneen kahvipaketin Alepasta enkä halunnut muuta sieltä tai hintavista baareistakaan. 

Vähän piti miettiä, miten ne matkalaukkutarrat kiepautetaan. Olen kerran saanut ne melkein solmuun...Nyt meni hyvin. 

Ikkunapaikan olin valinnut ja viereeni tuli 2 nuorta kreikkalaista kikattavaa nuorta naista. Ja sitten istuttiin ja odotettiin! Melkein 40 minuuttia myöhässä kone vihdoin nousi. Mitään ei kuulutuksin selitetty! Tai, eipä kai kuulutuksista mitään selvää olisi saanutkaan, niin epäselviä ne olivat. Lentoyhtiön 25-vuotispäivään liittyvät ja jokin arvontaan liittyvä kuulutus kyllä  kuuluivat vähän selvemmin. 

Lounaaksi oli pastitsiota liha-tai kasvisversiona ja outo salaatti. Ei maistunut! Juomaksi Sprite, ei näkynyt viiniä eikä oluttakaan. 

Sitten laskin edestakas pääni puhki, miten ikinä voin ehtiä Rhodoksen lennolle kun olimme niin paljon myöhässä! Laukku kyllä siirtyy, mutta entä minä?!

Puhelimeen oli tullut viesti portista ja kentällä avustavasta sinipaitaisesta henkilöstä. No, en kyllä nähnyt. Koneen takaovesta toivoin pääseväni nopeammin ulos, mutta sitä ei avattu pitkään aikaan. Ja sitten! Vieressäni oleva rouva näytti, että se on nyt auki. Kiitos, huh! 

Portti B31 oli helppo löytää. Voi, mikä valtava  ihmismäärä Rodokselle lähdössä  ja miten iso airbuskone! Istuinpaikkanikin vaihtui ja portilla oli monenlaista sähläämistä , punaiset valot välkkyivät  ja koneet vinkuivat. Oli siinä virkailijoilla hommaa! 

Lento kesti tunnin  sisällä oli KYLMÄ! En kokeillut, olisiko suuttimien vääntely auttanut, palelin vaan ja sitä jatkui yöhön asti! 

Olipa suuri ja kamala se Rodoksen terminaali. Mietin, miksi olin tämän valinnut!? Ihmisiä eri puolilla valtavissa jonoissa ja koneita paljon! 

Taksi löytyi helposti ja kuski oli vanhempi äksy ukko. Emäntä oli lähettänyt puhelimeeni ajo-ohjeen perille koska Google Maps neuvoo väärin. Ei tämä ukko suostunut ohjeitani katsomaan vaan sanoi tietävänsä. No, perille tultiin hyvin. Eipä ollut matkalla yhtään mitään, mikä olisi minua kiinnostanut! 

Hotellin isäntäväki oli ehkä vähän liiankin mairea pari kun huomasi minun osaavan kreikkaa. Aamupalat ja ravintola selvitettiin ja sitten vihdoin pääsin asettumaan kodiksi.





 Purin suurimman osan tavaroista ja pujahdin sänkyyn kahden suuren ja painavan peiton alle lämpimään.

Ja sitten se melu! Pieni vanha jääkaappi metelöi koko yön ja lentokoneita lenteli äänekkäästi yli vielä myöhään yöllä. Taisin todella valita väärän kohteen näiksi 3 ensimmäiseski yöksi! No, joo halpa hinta toki. 108 € ja aamiainen kuuluu mukaan. Kylä on Theologos ja hotelli Summer View. Olin halunnut muualle kuin kaupunkiin tai suurempiin turistirysiin. Oma vika!

Mitään riemulomaa en siis nyt aluksi  yksin täällä vietä. Päätin tehdä tai olla tekemättä, mitä haluan/viitsin/jaksan. Hyvä niin!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti