lauantai 17. kesäkuuta 2023

Perjantai 16.6. Kotiin, lennot Kos - Ateena - Helsinki-Vantaa

 Taksi tuli 10 min etuajassa ja matka maksoi 50 €. Kentällä oli hiljaista aamutuimaan. 

Mietin, miksi tämä Angela- hotelli ei ole edes nimenä ennestään minulle tuttu. Suuri hotelli ja hyvä ehkä esim lapsiperheelle sijainninkin takia. Milla sitten huomasi sen, että hintahaarukkani on aina alle 50 €. Kun yksin matkustan, en ole yli 40 €/yö maksanut. Tämä maksoi 52 € meiltä kahdelta. Halpa!

Lennolla en käytäväpaikalta harmikseni  nähnyt maisemia. Istumapaikkaa en ruvennut vaihtamaan vaan otin minulle tarjotun käytäväpaikan. Vapaita paikkoja oli paljon.Kuulin, että Mykonoksen yli lennettiin yms. 

Milla jäi kentällä saapuvien kerrokseen ja meni ystäväänsä vastaan. Ystävä tuli samalla  koneella kuin millä minä lähdin.

Minulla oli paljon aikaa vietettävänä  kentällä. En halunnut tehdä tuliaisostoksia koska on niin korkeat hinnat kentällä. Nämä Kosilta ostamani yht. 5 €:n karkit riittävät kyllä. 

Minulla on kyllä Aegeanin kuponkeja, joilla olisin päässyt Loungeen syömään ja juomaan ja aikaa kuluttamaan, mutta en osannut löytää niitä laitteiltani vaikka monen monta kertaa yritin! Ennen olen kupongit löytänyt helposti tabletilta, jossa Aegeanin asiat ovat englanniksi. Nyt en edes sieltä löytänyt. Tabletti on ikivanha ja täynnä tavaraa. Puhelimessa taas on Aegeanin asiat ( höh! en osaa edes oikeaa termiä "asiat"-sanalle!) kreikan  kielellä, eli turha toivo! En siis mennyt loungeen.

Nopeasti kului aikani sitten Ateenaan kentällä ilman mitään virvokkeita. Suomalaisia alkoi kerääntyä portille ja monen ” käsimatkatavara” punnittiin ja vietiin koneen ruumaan, kai sentään lupa kysyttiin, en tiedä. 
Paikkani oli 5 A. Viereeni tuli venäjää  puhuva mies. Emme keskustelleet ja se otti pokkana minunkin välipalasuklaakeksini! Ruokana oli juustokalkkunapiirakka, jota en ylistä. Jälkiruokana oli hyviä pilkottuja, ehkä säilykehedelmiä. Siitä muistinkin, että meidän piti tällä reissulla syödä paljon hedelmiä ja jopa tehdä hedelmäsalaattia rantaevääksi tai ainakin ottaa rasiassa hedelmiä rantaan mukaan. Piti, juu! Toinen kuningasajatus oli 1. illan keksintö siellä kivassa Spatan talossa , miten joka päivä opimme uuden kreikan sanan ja kirjoitan sen ihan listaani ylös. Arvaa, miten kävi! Löysin matkalaukkua pakatessani sen listan ja siinä oli 1 (YKSI)  sana, ”palkka” = μισθός ja otsikkona oli  mahtipontisesti: Εχούμε μάδει: 
Kun menin sitä  listaa  Millan huoneeseen näyttämään, ei meinannut naurunkikatuksemme loppua millään.
Että sellainen reissu!

Nyt jo näkyi jotain Porvoota tms.  Klo oli   12.45.
Etuajassa laskeuduimme ja ehdin jo klo 14: n Turun bussiin. Lipun ostin kuljettajalta .
Heippa! Kivaa, kun olit mukana!
P.S. piti niin selvittää, miksi kommentointi ei onnistu, mutta se jäi tekemättä. 
Huomasin, että  nyt on minun  opiskeltava jossain muitakin kuin blogin, eli  puhelimen, netin, Aegeanin, tabletin jne. asioita...
tai pysyttävä kotona ruutuvihon ääressä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti