perjantai 20. syyskuuta 2024

20.9. perjantai

 

Taksilla lähdin Panteliin tuttuun kampaamoon jotta ehdin ennen kuin viikonloppu alkaa. Ovi oli lukossa! Isäntä neuvoi soittamaan tyttärelleen. Niin tein ja kampaaja oli juuri Lakkissa . Lupasi tulla 5 minuutissa. No, se oli sellainen kreikkalainen 5 minuuttia, eli odotin kauan. 
Kannatti kyllä odottaa! Hinta yhä 25 €, mutta maksoin 35 €. Mielelläni sen maksoin hyvästä työstä!

Ei ole ruuhkaa eikä tukalaa hellettä täällä Pantelissa:






torstai 19. syyskuuta 2024

Leros ke 18.9. ja to 19.9.

 Kalimera. Nukuin hyvin ja heräsin torstaina 19.9.  jo klo 7.

Illalla keskiv. 18.9.  tapasin pihalla myös kreikkalaisen isännän, joka pahoitteli remontin ehkä häiritsevän minua. Mitä vielä! Hyvä, kun ihmisillä on työtä, vastasin.

Taas laitoin myös Kreikan lipun liehumaan merkiksi kotiutumisesta. 

Mukavaa, kun pihan muurilta kasvaa noin paljon kaprista. Riittää koko kreikan kieliryhmälleni tuliaisiksi ja jopa Turun torille myyntiin matkakassaa kasvattamaan! Kiitos 1. ideasta ystäväni! Nro 2 on omani. Hih!

Kiertelin eilen keskiv. ensin kivassa pikkuisessa tuulessa eri putiikeissa. Ensin menin  lempipaikkaani,  ruotsalaiseen. Rouva muisti minut ja näytin,  millaisia paitoja olen heiltä ostanut. Nyt menivät ruotsi ja kreikka minulta sekaisin. Hän kertoi, että nyt viimeiset turkkilaisryhmät ovat saarelta lähteneet ja hän oli helpottunut. Ymmärrän hyvin! Katselin viime reissulla, miten huonosti he käyttäytyivät, kuin Euroopan omistajat, täyttivät joka paikan ja tinkivät, minkä ehtivät! 

Kävin 3 eri supermarketissa. Herkkutattipastaani varten ostin jo lehtipersiljanipun ja raastettua parmesaania, mikä onkin hyvä juttu, kun minulla ei ole raastinrautaa.

Kylmää juomaa jääkaappiin tietysti ostin myös, mutta löytyi vain pieniä purkkeja Fixiä ja Alfaa. Tyydyin niihin.

Päädyin sitten Platanokseen . Toki sinne on minulle työläs ylämäkireitti kulkea, mutta tykkään sen tunnelmasta. Siellä menin tuttuun gyrospaikkaan ja hyvä niin koska olin ainoa asiakas. Joku rouva oli työssä siellä nyt , pappaa ei näkynyt. Pian tuli muitakin asiakkaita. Gyros oli hyvää ja olut kylmää. 


Takaisin Agia Marinaan olikin helppo kulkea alamäkeä. 

Pian jo tulikin ilta ja turhaan ja pitkään  yritin saada blogiini pitkää tekstiäni  siirrettyä. Melkein jo meni hermot!

Menin nukkumaan jo aikaisin.

P.S. Hei lukija, voitko kertoa, saitko tuon 1.  tekstini kohdalta linkin auki ja miten, josta löytyy se pitkä tekstini, jonka kirjoitin lennolla? Jos ei kommentointi taaskaan onnistu,löydyn myös esim. sähköpostilla merja.rukajarvi@gmail.com 

Ystävän vastaus linkkiongelmaan:  sain linkin takana olevan tekstin esille, kun kopioin sen ja liitin osoiteruutuun.

Voi apua tätä , KUN EI VAAN osaa! Eijukka näin kommenttisi, mutta kun ollaan tätä sinipuna- kosmoskynä- ruutuvihko- irtomustekansaa, en osaa minäkään vastata!

Torstai 19.9.

Tänään menin sataman läheiseen leipomoon aamiaiselle. Makkarapiiras ketsupilla ja mausteilla oli niin suuri, että otin lopun mukaan ja söin sen odotellessani rannan penkillä bussia joka tuli klo 14. Edelleen käy pieni tuuli, ei ole liian kuumaa. 

Ranta on näin värikäs ja kaunis.


Netissä näin aikataulun ja näin sen myös leipomon seinällä. Kysyessäni siitä tarjoilija sanoi sen olevan vanhan.

 Bussiaseman, joka on jokin aukio ilman edes  mitään bussin kuvaa, kahviloissa/baareissa ei ole aikatauluja lainkaan. Onpa välinpitämätöntä touhua! Ollaanko täällä kyllästytty turisteihin? Samaa tyyliä oli myös Ikarian saarella. Siellä ei annettu turistien häiritä paikallisten elämää vaan aikataulut olivat juuri kuin heille sopivat, turisteista viis!

No, onneksi osaan toimia ihan itsekin! Bussi maksoi 1,50 € Lakkiin. Platanoksesta tuli kyytiin paljon yläasteikäisiä nuoria. 

Taisin jäädä turhan aikaisin bussista pois koska rantaan oli vielä pitkä matka kävellä ja sieltä olin löytänyt  netin avulla kenkäkaupan. 

Olipa outo kreikkalainen kirkko matkalla



No, se kenkäkauppa  oli sitten siestan aikaan kiinni! Ikkunassa näin melkein sellaiset sandaalit, joita etsinkin. 

Jäin johonkin gyrospaikkaan rannalle istumaan ja kysyin kenkäkaupoista, mutta ei niitä ole siellä muita. Se siitä. 



Paljoa en halunnut siellä siestan aikaan kulkea. Kun ei takseja osunut reitilleni, päätin soittaa sellaisen itselleni. Numeron löysin netistä. Hinta oli 10 €.

Pulahdin vielä mereen matkalla, kun se kerran ihan kodin kohdalla on. Uimapuvun puin siinä rannalla ihan O.K. Ensi kerralla otan uimakengät käyttöön , niin menee siirtyminen veteen paremmin. 

Iltapalaksi sitten suolakeksejä eri juustoilla.

Kun klo 11 olin menossa nukkumaan,  kuulin vessan ikkunan kautta kreikankielistä musiikkia läheltä ja se jatkui aina vaan. Äkkiä vaatteet ylle ja sinne! 

Siellä oli tanssikurssilaisia eri maista tanssimassa paikallisten kanssa. Juomiakin näkyi pöydillä. Kanadalainen mukava ja eloisa nainen kertoi minulle, mikä juttu se oli. Kivaa! Otin useita videoita tansseista. Tämä on juuri sitä, mistä niin paljon Kreikassa tykkään! Ryhmä on huomenna Alinda Hotellissa ja aion mennä mukaan! Kivaa. Harmi, että videot eivät täällä näy.

Nyt kello on jo yli 01. Nukkumaan...

Leroksella syyskuussa (matka 17. - 27.9.)

 Nyt on kyseessä 10 päivän reissu. Aloitin kertomukseni jo lentokoneessa kuten aiemminkin, mutta siitä tuli liian pitkä. En mitenkään osannut siirtää wordista sitä tänne.  Vielä yksi yritys. Jos ei onnistu, niin teen lyhyemmän siitä. 

https://1drv.ms/w/s!Ah5Z870eiYEX6yoz1JBdBM95p9bR

No, tuosta linkistä se lopulta näkyy! Ehkä!

Huh, mikä taistelu taas, kun en vaan osaa!

Jatkan seuraavaksi kertomaan, mitä perillä Kreikassa on tapahtunut. 

Taksi oli edullinen. Tilasin sen jo kotoa käsin.Hinta 24 €, annoin 30 €. Kuljettajan kanssa oli kiva harjoitella kreikan puhumista. Hänen sukunsa on Korfulta. 

Perillä Artemidan markkinapaikan vieressä oli kuvista tuttu talo. Hotelli edullinen Ammos Artemis Apartments. On Booking Comissa.

Isäntä tuli pian paikalle.  Huone oli kompakti, siisti ja puhdas, muistutti laivahyttiä. Pöydällä oli kaavake, jonka hän pyysi täyttämään ja hän puhui taksista, joka sen vaatii. Aha, annan lapun siis huomenna hänen tilaamalle taksikuskille. Myöhemmin illalla huomasin, että lentoaika onkin muuttunut joten taksiaikakin piti muuttaa . Isäntä teki sen.

Lähdin kauppoihin ja etsin Kiinakauppaa sandaalien toivossa . Kaupat löysin paikallisten avulla, kun 3 x kysyin. Ei löytynyt kenkiä kylläkään. Perilläolo-oluen join tutussa ouzeriassa meluisan pääkadun varrella, hinta 3 €.

Matkan hiet ja pölyt pesin vielä illalla suihkussa, mutta houstenkuivaajaa ei ollut. Yöllä klo 24 asti kuului lentokoneiden melua ja pienet hyttyset löysivät minut. Otin 1 tbl Zirtec avuksi. Nukuin huonosti. 

Perinteinen herätyskello herätti klo 6. Neskahvia NOYNOY- maidolla aamiaiseksi. 

Taksi oli kadulla klo 8.30 ja annoin kuljettajalle sen "taksilapun" . Hän oli ihmeissään ja minä hölmö!

Vein lapun takaisin huoneen pöydälle ymmärtäen, että se oli VEROTTAJAA varten kaikkine minun passinumeroineni! Niin, mutta melkein oikein ymmärsin isännän puheen takseista. Sanat "vero" ja "taksi" kreikassa muistuttavat toisiaan! Taidan kertoa tämän stoorin isännälle, joka sanoi olevansa näyttelijä, jos SITÄKÄÄN oikein ymmärsin! Saa hyvää vitsiainesta...

Asiaan: nyt oli hiljaisempi taksikuski ja hyvä niin koska minulla oli puhelinongelmia. Akku ei hyvin lataantunut ja siksi etsin lentotiedot paperille valmiiksi. Nyt taksi maksoi 26 €. Kannattaa muuten tilata koska ainakin kentän jonosta se on kalliimpi.

Kaikki sujui tungoksesta huolimatta kentällä hyvin. Ehdin tehdä paljon Duolingon tehtäviäkin.

Lento kesti tunnin. Koneessa oli kylmä! Hyvä, että villatakki oli repussa. Lentoemäntä kysyi myös, haluanko viltin. Tarjottiin vesipullo ja keksi.

Harmitti, kun en tiennyt , missä kohtaa lennettiin. En tiedä, saisiko lennolla käyttää nettiä ja seurata google mapsia. Kysyn Millalta, joka tietää kaiken!

Perillä taksiin tuli nuori pari, joka puhui saksaa. Menivät johonkin Tonis placeen ja niitä on saarella 2. Arvelin sen olevan Vromolithoksessa ja oikein arvelin. Minut taksi vei " kotini" eteen ohjeen mukaan, jonka sain sieltä puhelimeeni. Taksi maksoi 20 €.

Kiva paikka, vaatimaton ja puhdas. Sijainti HYVÄ! 

Tässä kuvia:













Huh! Osasin siirtää kuvia, ehkä liian paljonkin.

Emäntä otti minut vastaan. Hän ei olekaan kreikkalainen vaan Budabestista. Harmi.

Nyt tyhjensin tavarat kaikki paikoilleen eikä tuomiani vaatehenkareita tarvittukaan,  hyvä niin. Vaatekaapin ovea pidän kuitenkin auki niin ilma kiertää. 

Vasta klo 13 olin lähdössä kiertelemään kauppoja. 

Suosikki gyrospaikka oli tupaten täynnä! Nälkä ei vielä ollutkaan.