torstai 1. marraskuuta 2018

1.11.2018 torstai

Ihanaa olla täällä. En yhtään tykkää siitä halloween-touhusta pelotteluineen! Niin kuin ei esim. lapsilla jo muutenkin olisi kaikenlaisia pelkotiloja! Miksi niitä vielä lisätä? Typerää touhua!
Tänään onkin vähän tuulisempi päivä ja nyt klo 9 on 17 astetta. Huomasin illalla että pyykit eivät ehdi kuivua aamuksi ja otin pitkät housut sisälle kuivumaan. Mutta eivät ne olekaan kuivuneet. Koko parvekkeen ovi on kosteana höyrystä! Pitää laittaa tänään sellaiset salihousut, jotka ovat mukana esim. mahdollisia luostarikäyntejä varten kun ei kai oikein shortseissakaan ole järkeä lähteä. Villatakkini on myös parvekkeella ihan märkä. Laitan siis pitkähihaista ylle ja otan vielä kaulaliinankin kun luokassa ovi on auki oppitunnilla.
Onneksi muistin nyt laittaa vedenlämmittimen päälle ajoissa suihkua varten. Yöllä kyllä oli lämmin ja klo 05 aikoihin heräsin parin hyttysenpuremaan. Mistähän ne tulivat kun ikkunat olivat kyllä kiinni? Zyrtecin sitten otin ja laiton Fenistil-voidetta puremiin. Sanni kirjoittaa netissä, miten kamalia puremia hänellä on ; hän on raapinut jalkansa ihan mustelmille asti! Hän on Naxoksella ja menee sieltä Amorgokselle. Kertoi, että lempitavernani Naxoksella olikin päivällä ollut kiinni!
Tänään menemme Parlamenttitaloon ryhmän kansssa. Ei kyllä yhtään se kiinnostaisi! Pitää muistaa ostaa 5 päivän liikennelippu taas.
Huonekin täytyy maksaa. Ajattelin tehdä sen käteisellä, mutta sittenkin on järkevämpi kai maksaa kortilta, ehkä? En tiedä, milloin isäntäperheen edes tapaan.
Aina en ehdi oppitunnilla kaikkea  kirjoittaa ja nappaan sitten kuvia:


Tuli sittenkin oikein kuuma päivä. Koulun parvekkeella join kahvini:



Kyllä nyt harmittaa. Näyttää siltä, että kukaan muu ei ole tulossa sinne Kotsiran konserttiin! Pöytä pitäisi varata vähintäin 2 hengelle, on ennenkuulumatonta mennä yksin! No höh! Pöytä maksaa 40 € ja siihen kuuluu viinipullo. Opettaja kysyy vielä, onko joku tulossa tai voinko mennä siellä baarin puolelle.
Ostin juuri lipun 5 päiväksi 9 €:lla liikkumisiani varten. Koulu loppui klo 14 ja olen matkalla Syntagmalle. Otin kuvia taas matkalla:






Kuten näkyy, täällä on kaunista!
Meillä on joka päivä 2 opettajaa ja kumpikin on hyvä! Ehdottomasti voin tätä koulua suositella. Täällä on rennompaa kuin oli kesäkuun koulussani, mutta kyllä sekin hyvä oli. Sanoisin kyllä tästä enemmän pitäväni ja yksi syy on tämä kiva alue. Täällä voisin asua pitempääkin oikein mielelläni. Nyt on , voi ihme sentään marraskuu ja täällä on tänään ihan kesäinen ilma!


Ihanaa saada herkkuani frozen youghurtia!
Kävelin Syntagmalle Monastirakilta Plakan kautta.
Tuttu laukkukauppa.
Taas kauniita värejä huiveissa. Palaan ehkä ostamaan kun lauantaina muutan loppuajaksi Athinas-kadulle.



Taas halusin juuri näitä huiveja ihailemaan. Joululahjat mielessäni.
Plakaa:
Ihmisiä oli paljon liikkeellä, turistit shortseissa ja oikein kesäisissä vaatteissa. Olipa kuuma päivä! 23 - 26 astetta marraskuun 1. päivänä!
Voi, miten hauskaa oli kreikaksi jutella 2 vanhemman rouvan kanssa Syntagman suihkulähteen luona penkillä! Meillä oli siinä treffit  ryhmäni kanssa, mutta olin jo 30 min. etuajassa. Rouvat kutsuivat minut penkille istumaan luokseen ja aloimme jutella. Sain oikein hyvää harjoittelua heidän kanssaan. Sain kertoa itsestäni, perheestäni ja kielen opiskelustani. Kivaa oli! He itse asuivat Glyfadassa, joka on myös tuttu alue.


Parlamenttia:



Tuolla oli hyvä ilmastointi, kun olin niin kuumissani.


Tuo ei oikeasti kiinnostanut minua yhtään! Selostus oli englanniksi. Viivyimme tuolla lähes 2 tuntia.
Oli jo pimeeää ulkona. Metroissa oli valtavat tungokset.
Myös autojonot näyttivät katkeamattomilta Maroussin lähellä katsoessani niitä metron ikkunasta.
Tosiaan, täällä se pimeys tulee nopeasti ja aikaisin.
Kuinka ollakaan, en ollut tarpeeksi tarkka lähtiessäni metroasemalta kohti kotia. Kuljin liian pitkän matkan täkäläistä Ermouta ja olin ihan eksyksissä taas. Piti palata pitkä matka toista katua takaisinpäin jotta osuin omalle koulutielleni ja suoraan kotiin! Nyt tosin en tarvinnut google mapsia, muistin eräästä valokuvastani risteyksen mainokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti