tiistai 6. marraskuuta 2018

5.11.maanantai

Olen jo kauan halunnut tietää kreikkalaisen kalenterin nimipäivät yms. Ihan hotellini edessä oli kauppa, josta löysin eurolla pienen vihkomaisen almanakan. Siinä kerrotaan myös juhlapäivien vietosta kreikaksi.
Muutakin mielenkiintoista siellä oli, esim. ikoneita. En tiedä, miten noita tuoksukiteitä käytetään, mutta sellaisiakin oli kaupan, monenlaista tuoksua. Ehkä joku joskus minulle asiasta kertoo enemmän.




Lähdin Syntagmalle.
Halusin nähdä sen järven!
Nyt oli nopeampi retki kun menin metrolla Ellinikoon ja sieltä bussilla järvelle, tosin minä ja eräs puolalaispariskunta ajoimme paikan ohi! Odotimme kauan bussia, jolla pääsimme takaisin oikealle pysäkille.





Lippu maksoi 8 €.
Vesi ei ollut kylmää. Valtavasti pikkukaloja sain jalkojeni kimppuun! Kutittivat lähinnä.  Harmikseni juuri nyt aurinko meni pilveen kun se joka päivä lähes 2 viikkoa on niin ihanasti lämmittänyt!
Palasin keskustaan bussilla ja metrolla. Kävin Akademialla tutussa kirjakaupassa, jonka nimi on nyt muuttunut ja osastojen sijainnit näköjään myös.

Istuin pitkään läheisessä kahvilassa ja kirjoittelin kielikouluni Mayalle meileja. Se oli hän, joka hankki minulle sen paikan konserttiin.




Lähdin eteenpäin metrolla. Akropolin metroasemalta kävelin hotelliani kohti ja napsin taas kuvia:







Tulin viime reissusta tuttuun paikkaan ja istahdin siellä toiseen baariin nyt happy hour-oluelle. Alkoi jo tulla ilta ja vein uimavarusteet kuivumaan huoneeseeni.
Halusin vielä jotain happeninkia ja lähdin Psirriin ihan hotellini kulmille. Läheltä kuului elävää musiikkia. Sinne siis!
Musiikki oli hyvää ja miehet soittivat myös pyynnöstäni pari Dalaraksen laulua. En viipynyt siellä myöhään koska aikaisin aamulla on lähtö lentokentälle.

1 kommentti:

  1. Tuoksukiteet ovat (tuoksu)pihkaa. Niitä käytetään ortodoksipalveluksissa suitsutusastioissa. Suitsutusastian pohjalle laitetaan hiiltä ja sytytetään palaset hehkumaan. Hetken päästä hiilten päälle laitetaan eri tuoksuisia pihkanpalasia. Kotiin voi ostaa pienen suitsutusastian ja kokeilla tätä itse. Kotiin leviää "kirkon tuoksu". Jotta hiilet hehkuisivat, niiden täytyy saada hieman happea välillä. Siksi suitsutusastioita heilutetaan. Kokoava savu kuvastaa rukouksia, jotka kokoavat ylös.

    VastaaPoista