perjantai 2. marraskuuta 2018

2.11. perjantai

Läksyt vähän huonosti tehtyinä. Piti valmistautua monilla verbien  aoristimuodoilla ( mennyt aikamuoto, ei jatkuva)
kertomaan tänään, mitä tein eilen. Taidan nyt ne kirjoittaa ylös.
Tänään on koulussa myös kreikkalaista musiikkia käsittelevää opetusta. Heippa!

Hyvin selvisin läksytehtävästä.
Toisen opettajan tunnilla piti kreikaksi kertoa jostain merkityksellisestä matkasta. Kerroin 1. yksinäisestä  saarihyppelystäni v. 2010. Siitä ei jännitystä puuttunut!
Aamulla kuljin vähän uutta reittiä kouluun ja otin  taas kuvia:





Täällä on näin kesäistä vielä marraskuussa! Tänäänkin 23 astetta! Ihanaa.
Kuulin opettajalta kivasta uimapaikasta, jossa on myös tavaroille säilytystilat. Sinne haluan mennä. Se on järvi, jossa on merivettä. Vouliagmeni on sen nimi ja sinne pääsee raitiovaunulla. Kivaa, niin kaukana en raitiovaunulla vielä olekaan matkustanut ennen. Ihan varma en kuitenkaan ole koska Varkitsassa olen kerran asustellut. Sinne muistaakseni kyllä menin metrolla ja  bussilla.
Aikaa  uintiretkeen nyt minulla kyllä on, kun lento  kotiin on vasta tiistaina. Huomenna on viimeinen koulupäivä ja illalla myöhään se konsertti. Sen hinta tosin on nyt kohonnut 75 euroon koska menen yksin 2 hengen pöytään. Eihän tuo suomalaisiin hintoihin verrattuna ole edes kallis, pitää vaan ottaa sitä viiniä varovasti jotta ei satu mitään ikävyyksiä kun esim. yöllä myöhään sieltä yksin palaan hotelliini Athinas-kadulle!
Nyt on tunnin tauko iltapäivällä ja musiikista kertova tunti alkaa klo 15. Kuulin myös hyvästä souvlakipaikasta metroaseman läbellä täällä Maroussissa. Haluaisin gyrospitan koulun jälkeen. On tuo syömispuoli jäänyt vähän pieneksi. Kuumassa ilmassa ei ole nälkä ja yksin ei ole kivaa illan viileydessä (?) tavernoihin mennä syömään.
Musiikista kertova tunti oli ihan O.K. Rebetika- musiikista ja Laikosta kertova. Lähinnä Zambetaksesta opettaja puhui.
Sitten se gyrospita. Paikka oli leikkipuiston vieressä, metroaseman lähellä joku Papas pita tms. Aivan kamala annos! Lihapalat harmaina ja valjuina  paprikajauheen peitossa, leipä palanutta ja tsatsiki liian väkevää, perunatkin osittain poltettuja. Vain punasipuli ja tomaattisiivu O.K. Ikinä en ole noin pahaa gyros pita xoirinoa saanut! Söin 1/3 siitä ja join lasillisen vettä, 2,20 €. Rupeaisinko taas kasvissyöjäksi kuten 70-luvun lopusta vuoteen 1981? Ei yhtään huono idea!
Kotimatkalla näin kivoja hupullisia, taskullisia jakkuja ilman mitään nappeja tai muita kiinnityksiä. Haluaisin , mutta ei ole ketään makutuomaria. Harmi sekin. Πού είσαι Μιλλά; Oikeasti tarkoitan, että kotona en ikinä näe mitään yhtä haluttavaa. Kuljen siis ihan rumissa vaatteissa.
Alkoi jo olla hämärää ja pakkasin matkalaukkuun jo  suurimman osan tavaroistani. Huone pitää ennen klo 10 aamulla luovuttaa ja kouluni alkaa silloin.
Laitoin e-mailin lähdöstäni ja sain emännän kanssa sovituksi kuljetuksen klo 9.30.  aamulla koululle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti