sunnuntai 3. marraskuuta 2019

3.11. sunnuntai. Muutto hotelliin Omonian lähelle.

Kalimera!
Aurinko paistaa lämpimästi parvekkeelle, klo on 9.30. Tuntuu haikealta lähteä täältä rauhallisesta ja siististä Maroussista.

Valvoin yöllä myöhään katsellen tv:stä Στυν υγεία μας-musiikkiohjelmaa. Voi, miten taitavia tanssijoita siinä oli!
Emännän kanssa sovimme, että tapaamme klo 13.30 täällä. Hän kuljettaa minut autolla laukkuineni seuraavalle, Neratziotissan metroasemalle. Sinne on helpompi pysäköidä kuin Maroussin asemalle.
Hän tulikin sovitusti ja miehensä oli kuskina. Minun oli melko suurella asemalla vaikea löytää oikealle laiturille. Menin ensin asemalla alas rullaportaita, mutta siellä olikin suuri kauppakeskus. Kysyin sitten neuvoa ja löysin laiturini. Ostin automaatista , ehkä turhankin kalliin lipun, 9 € / 5 vrk, mutta en nyt jaksanut siinä jonossa muutakaan lippua säätää. Seuraava asema olikin jo Irini (Rauha), jossa on se Olympiastadion. Vähän näkyy tuossa kuvassa metron ikkunan läpi.

Dorian Inn- hotelliin on klo 14 sisäänkirjoittautuminen. Pitääkin ottaa passi esiin  matkalaukun uumenista, sitähän kai ensimmäiseksi siellä kysytään. Olisipa kivaa saada siellä huone ylimmistä kerroksista taas. Sinne ei kuulu liikenteen melu niin paljon kuin alemmas.
Hyvin kävi, asun nyt 9. kerroksessa. Pitikin jo nyt maksaa yöpymiset ja veroa 3 €. En halunnut luopua keräämistäni pienemmistä seteleistä joten maksoin kortilla.
 Tuolla näkyy Omonia, jossa aina vaan on kaivuuhommat tms. kesken. Miksi?Kylläpä tuntuu huone kolkolta edelliseen verrattuna!

Pakko oli mennä 12. kerroksen altaalle kurkkimaan...Tulomaljana Vergina vaikka tiesinkin kattobaarin melko kalliiksi.




.


Täällä soi discomusiikki. En tykkää...
vaan tämä uima-allas on se "Juttu"!
Harmittavan myöhään nyt olinkin perillä, olisi sittenkin pitänyt pysyä alkuperäisessä aikataulussa ja lähteä klo 12. Nyt on kello jo 15.30 ja on alkanut tuulla. Ei tee mieli altaaseen.
Lähdin sitten liikkeelle ilman päämäärää. Oli pieni nälkäkin. Läheiseltä kadulta tuli paljon ihmisiä. Sinne!
 Tässä gyroksessa on lampaanlihaa.

Hyppäsin bussiin nro 51. Täällä oli tällainen ruuhka:
Nämä ovat kai niitä Omonian pahamaineisia katuja?
Ehkä kyseessä oli jonkinlaiset markkinat? Taitaa olla maahanmuuttajien aluetta, mutta kyllä täällä paikallisten näköisiä lapsiperheitäkin näkyi.
Tuo kulma näyttää tutulta vuoden takaa. Silloin asuin Metaxourghionin metroaseman lähellä melko surkeassa hotellissa lyhyemmän ajan kuin piti. Muutin Maroussiin etuajassa.
Nyt se bussi 51 ajeli välillä ihan hiljaisellakin alueella. Päätepysäkki oli yhdellä Ateenan linja-autoasemista. Hyvä tietää. Google mapsin mukaan taas oltiin sen suuren tien, Leof.Kifisoun lähellä. Bussiasema Liosion. Täältä bussit esim. Volokseen ja Evialle, josta pääsee Alonissokselle. Sinne kaipaan!
Palasin takaisin hotellille. En halunnut enää näin sunnuntaina lähteä keskustaan kiertelemään. Kaupat ja useat tavernat ovat kiinni, vain turistikaupat auki.
Tein lähtöselvityksen tiistaiselle lennolleni ja muutin keskipaikkani riviltä 4  ikkunapaikaksi riville 28. Haluan katsella varsinkin Kreikan maisemia ikkunasta.
Mietin myös siirtymisaikoja. Täytynee lähteä taksilla klo 5.00 Syntagmalle kun boarding on klo 8.15. Tarkistan asian kyllä vielä viisaammalta ,reissuystävältäni.
Pian olikin niin väsynyt olo, että päätin mennä nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti