perjantai 1. marraskuuta 2019

Perjantai 1.11. Omilon koulua Maroussissa


  • Tänään on minun vuoroni kertoa eräästä matkastani. Eilen loppui aika kesken. Aion kertoa kesäkuisesta 1. matkastani omatoimisesti Kreikkaan v. 2010. Ei mennyt kuin Strömsössä!

Koulun jälkeen on sitten kulttuurikeskuksessa ( Stavros Niarchos Cultural Centre)  käynti.
Ei sitä vuoroani ollutkaan tänään. Aikaa meni häälaulun opetteluun ja morsiamen onnitteluihin.
Verbejä opettelimme tänään paljon.
Sadetta ei ollut tänään, mutta ilma on nyt  selvästi kylmempää kuin ennen. En mennyt enää shortseissa kouluun.
Huvikseni kuljen koulumatkoja eri reittejä, tänään näin tällaisen kaupan.

No joo! Sitten siihen toiseen kiinnostuksen kohteeseeni! Bussiajelut. Hih!
Pieleen meni koko ilta, mutta eipä tuo haittaa!
Lähdin jo n. klo 16 liikkeelle. Piti mennä Acropolis-metroasemalle retken treffeille klo 17.30:ksi. Sieltä oli tarkoitus ottaa takseja ja mennä pikkuryhminä sinne Moschaton tai Kallithean metroasemien lähistölle sijaitsevaan kulttuurikeskukseen. Olen sen nähnyt turistibussin ikkunasta monet kerrat.
Minäpä teinkin nyt sen, mitä olin jo aikonutkin, eli hyppäsin Marousin keskustassa yhteen bussiin vaan! Se ei ollut tavallisen bussin näköinen, kyltissäkin luki jotain pienin kirjaimin. Sitten vaan ajeltiin ja ajeltiin ensin Marousin alueella, sitten Olympiastadionin lähellä, mutta ihan vierestä ei ajettu joten kuvia en saanut. Välillä oltiin jo suurella Leoforas Kiffisiallakin  eikä minulla ollut aavistustakaan, mihin se bussi ajaa. Aika kului! Kifissian metroasema ja sen junaradan , joka ajaa lentokentältä (Proastiakos) asema ,olisi kyllä ollut ihan kävelymatkan päässä, kun google mapsista reittiä seurasin, mutta enpä vaan noussut bussista ja lähtenyt! Sitten tultiin Termalle (päätepysäkki).



 Kuvassa näkyy, missä ajelin! Kuski kysyi, mihin on matka ja sanoin , että metroasemalle. Luulin hänen pysäyttävän sellaisen kohdalle, varsinkin kun Marousista seuraava asema oli jo melko lähellä. Ei pysähtynyt! Kello oli jo paljon! Seuraavaksi oltiin jo kotini lähellä ja sillä pysäkillä, mistä olin tämän " seikkailuni" aloittanutkin! Sillä lailla!
Ajattelin sitten mennä metrolla suoraan Moschatoon ja ottaa sieltä itselleni taksin kulttuurikeskukseen, kun ei se kartan mukaan kaukana ole. No, saahan sitä ajatella...
Eipä ollut Moscatassa metroasemalla takseja. Ison tien varteen menin ja sain taksin kellon ollessa 17.35. Ja taas ajeltiin ja ajeltiin! Kävellen olisi ollut nopein ja helpoin reitti! Lopulta oltiin valtavan alueen edessä. Siellä oli iso allas, kuin pitkä järvi ja useampia rakennuksia. En tiennyt yhtään, mitä oli tarkoitus katsella siellä, oopperaa, maisemia, kirjastoa vai mitä. Niinpä en osannut ryhmääni edes etsiä! Hortoilin sitten vaan siellä ja otin vähän kuviakin.

Ajoin ensin näköalaparvekkeelle hissillä. Pimeässä näkyi tietty valoja!
Oopperakin oli jossain kerroksessa. Sitä en nähnyt.
Sitten oli valtavia kirjastoja ja auloja mukavine sohvine ja tuoleineen.
En nähnyt koulukavereistäni jälkeäkään eikä sen niin väliä kyllä ollutkaan.
Halusin jo pois sieltä!
Etsin sitten jonkin isomman kadun, missä näkyi vilkkaampaa liikennettä. Pimeää tietysti oli. Päädyin raitiovaunuun, jonka päätepysäkki on tuttu S.E.F. Sieltä tiesin pääseväni Palio Falironista metron kyytiin. Linja menee Pireuksesta Kifissiaan joten pääsen ilman junan vaihtoa suoraan Marousiin.Tällä kertaa ei kulkureitti löytynytkään helposti metroasemalle raitiovaunun päätepysäkiltä. Pimeydessä oli kyllä vaikeaa löytää reittiä! Lopulta valitsin reitin tien ali enkä yli, kuten aina ennen. Kauaa ei metrojunaa tarvinnut odottaa.
 Mietin, jäädäkö pois esim. Monastirakissa ja mennä esim.  Psirriin johonkin tavernaan. Yksin se on kyllä niin tylsää. Nyt harmitti se, että en löytänyt opiskelukavereitani sieltä kulttuurikeskuksesta ,kun kuulin koulussa päivällä, että ainakin osa heistä oli menossa illalla johonkin puutarhatavernaan!
Otin vaunussa istuessani tabletin esiin ja rupesin kirjoittamaan tätä tekstiä. Varsinkin  kuvien siirtäminen yksi kerrallaan on hidasta puuhaa ja niinpä pian huomasinkin, että olimme jo Victoria-asemalla! En siis mennyt Psirriin.
Nyt klo on 20.15 ja seuraavaksi  tämä metrojuna pysähtyy Marousin asemalle!
Lähtisikö sitä sienikeittoa syömään kotiin vai poikkeaisiko sitä jossain matkalla? Tuskin poikkean!
Juu, en. Tulin kotiin ja tutkin vähän koulutehtäviä. Psirriin ja muualle ehdin poiketa vielä monta kertaa kun sunnuntaina muutan hotelliin asumaan eikä mitään sienikeittoja tms. ole huoneessa vaan on mentävä ulos syömään. Hyvä päätös siinäkin mielessä, että aamulla koulu vielä jatkuu ja haluan hoitaa sen kunnolla! Ehkä olisi mennyt tavernailtani pikkutunneille asti?!

2 kommenttia:

  1. Tutunkuuloista sekoilua 😂. Toki näitä päivityksiäsi seurataan, mutta ainakin minä olen laiska kommentoimaan vaikka ihmettelemistä riittää 😁!

    VastaaPoista
  2. Niin, tuon kyllä uskon. Onhan tämä melko hullunmyllyä!

    VastaaPoista