tiistai 5. marraskuuta 2019

5.11. Kotiin

Nyt olen kellon ollessa 6:40 Syntagmalla bussissa. Taksi 7 €  ja matka hotellilta kesti 5 minuuttia.ja lentokenttäbussi 6 €. Taas näytettiin pientä korttia, jolla voisi ostaa eläkeläislipun. No pärjään kyllä ilmankin enkä vieläkään tiedä, miten tuollainen  kortti hankitaan.
Heräsin 4:45 itsekseen ja 5: n aikaan herättivät sekä puhelin että tabletti. Respakin soitti jo klo 5:26 taksin jo tulleen.
Niin moni asia jäi nyt tekemättä. Kaipaan jo takaisin vaikka olen täällä vielä. Ihan hullua! Kreikkahulluutta!
Lentokentällä bussi oli 6:45. Automaatista yritin saada laukkutarrat ja paperisen boardin  passinkin ehkä. Kone kuitenkin lakkasi toimimasta, kun vastasin laukkuja olevan 1 kpl. Se siitä. Jono ei ollut pitkä ja virkailija tulosti sitten ne. Laukun paino 20.1kg.
Nyt odottelua ulkona vaikka en enää onneksi tupakoi. Viimeiset juomapullot tyhjiksi vaan. Suomea en ole kuullut vielä.
Sitä sitten kuulin portilla. Tällä kertaa ostin vain pienen pullon Ouzoa, Plomari-merkkistä tietysti koska se on parasta ja se valmistetaan Lesboksella. Toinen ostokseni oli juoma, jota en edes tunne, mutta josta nuorin opettajani Eva puhui vesi kielellä. Otin kuvan pullosta. Paljon ihmisiä vielä tulee, joku nuori naisjoukkue sinivalkoisissa asuissa. Lento ei siis nouse ajallaan joten vielä voin olla netissä ja kirjoittaa.
Myöhemmin: lennolla oli ateriana jonkinlainen munakas, missä oli perunaa. Uusia Kreikka-aiheisia filmejä näytettiin vähän aikaa. Kuten olin suunnitellut, yritin opiskella kreikan verbejä. Olipa vaikeaa muistaa ja väsymyskin painoi. Otin punaisen kynän, jolla merkitsin vaikeimmat, jotka menivät usein väärin. Opettelin kahden sivun verbejä ja siihen meni pitkä aika!
Laskeutuminen Helsinki-Vantaalle oli niin pehmeä, että sitä ihmettelin vieressäni istuvalle vanhemmalle herralle. Onneksi ei kukaan sentään taputtanut! Se on minusta niin typerää kun työtään se lentokapteeni vaan tekee. Ei sairaanhoitajallekaan taputeta kun hän pistää kipulääkkeen tai insuliinin esim. Eli nyt siis vasta juttelin naapurin kanssa. Löytyi yhteinen tuttukin Iisalmesta. Hänellä olisi varmasti ollut paljon mielenkiintoista puhuttavaa kun tytärkin asuu Ateenassa ja on Lähetystössä työssä. No, eipä ehditty...
Turun bussi lähti niin sopivasti, että kiiruhtaen ehdin siihen. Lippu maksoi 14 €.
Turussa bussipysäkkini on ihan Linja-autoaseman kohdalla, eli oli lyhyt kävelymatka, mutta voi, mikä kolea tuuli! Umpinaiset kengät ja takki minulla oli, mutta pipo ja käsineet olisivat kyllä olleet tarpeen!
Ei! Tahdon takaisin Kreikkaan!
Kuvassa se ostos lentokentältä, rakomelo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti