lauantai 2. marraskuuta 2019

Viimeinen koulupäivä, lauantai 2.11. Ateenassa

Kalimera!
Heräsin jo ennen klo 7 joihinkin ääniin.  Ulkoa kuului kova tuuli. Eilenkin iltapäivällä muuten oli tuulista ja ehdin jo kotoa lähtiessäni miettiä, palaisinko takaisin kotiin ja hakisin takin ylleni. Oli sen verran kylmä, että sain sen kuningasajatuksen lähteä tuulista ilmaa pakoon lämpimään bussiin istumaan. Höh!
Nyt kello on 8 , tuuli on tyyntynyt ja aurinko paistaa. Yess! Saapa nähdä, tuleeko vielä niin lämmintä, että haluan tällä reissulla uimaan. Eilen illalla katsoin hyvät ja pitkät Uutiset EPT 1-kanavalta ja säätiedotus lupasi esim. sunnuntaiksi 22 astetta. Uutiset olivat siinä mielessä hyvät, että naisankkuri puhui tarpeeksi hitaasti ja selvästi. Tekstit olivat melko helppolukuisia ja ne ehti tavata. Oli kivaa huomata, että nyt ymmärsin! Aamuisista television väittelyistä sen sijaan en saa mitään selvää. En anna sen lannistaa.
Läksynä oli kirjoittaa satu. Omani oli niin lyhyt myöhästelevästä naisesta, että opettaja pyysi lisää. Sain sitten kertoa sen tarinani 1. omatoimimatkastani.
Toisen opettajan, Evan tunnilla opettelimme verbien taivutuksia lisää. Sitten piti kertoa 3 lausetta, joista osa oli totta ja osa valhetta. Toisten piti arvata, mikä oli mitäkin. Minun lauseeni: 1. Minulla on Kreikassa 3 miestä Kostas  Yiannis ja Georgios. 2. Suomessa on karhuja. 3. Kostas on poikani isä. Toiset ja opettaja räjähtivät raikuvaan nauruun. Jatkoin myöhemmin vielä, että ihan varma en kuitenkaan   tuosta Kostan isyydestä ole, minun pitää vielä laskea "elokuu, syyskuu...".
Toiset myös harmittelivat, että en siellä kulttuurikeskuksessa laittanut tekstaria Mayalle, joka oli retken vetäjänä ja kysynyt, missä he siellä kulkivat.

Koulu päättyi sitten klo 14. ja jäi kyllä vähän haikea olo. Oli tämä viikko kyllä niin hyvä!
Meitä lähti sitten 5 opiskelijaa ja 2 opettajaa tänne Marousiin tavernaan syömään.
Marina-opettaja, Magnus, Eva-opettaja ja Sandy.

Yhteisinä ruokina salaatti, tsatsiki, fava, 2 moussakaa, munakoisojuustopaistos, lihapullat ja ranskalaiset ja juomina vesi, olut ja valkoviini. Jokainen maksoi 12 €.
Sandy, norjalainen Torunn ja hollantilainen Janna.
Tulin kotiin n. klo 17. Emännältä tuli viesti, että voin viipyä yli sopimamme ajan, klo 12 jos haluan. Ehdotin klo 13:a koska Dorean Inn-hotelliin on sisäänkirjoittautuminen klo 14. En ole vielä pakannut, äkkiähän nuo tavarani laukkuun kerään huomennakin. Aion ottaa vielä kunnon suihkun ja käyttää esim. hiustenkuivaajaa huomenna. Tämä koti on ollut kyllä aivan ihana! Esim. mitään melua ei kuulu talosta tai ulkoa. Liikenteen melua voi kyllä hotellissa huomenna olla, siihen on syytä varautua. Jos tulee tarpeeksi lämmintä, aion käyttää siellä uima-allasta.
Mukavaa on myös, että olen saanut hyviä tavernavihjeitä koulusta ja reissuystävältäni. Aion kyllä ainakin käydä katsomassa niitä paikkoja. Google maps on siinä hyvä apu.
Nyt odotan, että tv:stä alkaa suosittu lauantainen musiikkiohjelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti