lauantai 26. syyskuuta 2020

Kalimera Rafinasta la 26.9.

 Nukuin huonosti ja klo 04:n jälkeen en lainkaan. Taitaa olla liian jännittävää tällä kertaa tuon koronan takia. Hotellissa yleisissä sisätiloissa maski on  pakollinen. 

Illalla kahvilassa ja tavernassa sai olla ilman, samoin lentokoneessa ruokailun ajan. Sitä sitten venytin mahdollisimman pitkälle. Lähelläni ei kyllä vieraita ihmisiä istunutkaan. On melko tukalaa hengittää maskin kanssa ja silmälasit huurtuvat.

Yläaukiolla illalla oli nyt pöytiä ja tuoleja tavernoiden kohdalla levitetty paljon sille aukiollekin kai väljyyden takaamiseksi. Silti lapset mahtuivat pimenevässä illassa juoksentelemaan ja esim. jalkapalloa pelaamaan. Väkeä oli taas paljon liikkeellä. Lämpöä oli illalla vielä 20 astetta. Huoneessani oli kuuma, mutta ilmastointi kyllä tehokas.

Pian menemme aamiaiselle. Saapa nähdä, miten se on koronan takia järjestetty.

Avran pikkubussilla sitten on oltava klo 7.50. Respan henkilökunta osaa hyvin neuvoa lentokentällä tarvittavan ajan. Ammattitaitoa sekin. Kerran Artemidassa, tässä lähellä emäntäni neuvoi ajan todella pieleen ja minulle tuli kauhea kiire. Onneksi lopulta sain  bussipysäkille taksin ja se ajoi hurjaa vauhtia pyytämättä. Annoin kunnon tipin. 

Aamiaisen annosteli henkilökunta plexin takana. Tältä siellä näytti:



Nyt klo 10.05 portilla B 27 odottamassa boardingia. Milla lähti jo portilta B 28. Eipä ole ruuhkaa täällä. Lentoja on kyllä useita Naxokselle.



Ilmassa oltiin 25 min. Taksilla satamaan. Hintani 15 

€,  3 € enemmän kuin rouvalla, joka jonotti edessäni laivalipputoimistossa. Vain  5 asiakasta sai olla sisällä yhtäaikaa. Koronaan liittyen pitää täyttää lomake ja antaa se noustessa laivaan. Istahdin rantakadulla lähimpään tuttuun paikkaan täyttämään paperin. 

Ei nyt olekaan paljon aikaa uimiseen ja vaatteiden vaihtoon sen jälkeen, kun lippujonossa meni niin kauan aikaa. Olisi lähellä kyllä muitakin lippumyymälöitä ollut, mutta en halunnut matkalaukkuni ja reppuni kanssa kauemmas lähteä. Nyt on rannassa sitäpaitsi kova tuuli, uinti ei nyt kiinnosta.
Oli taksimatkalla mukavaa nähdä kaupungin muitakin alueita kuin niitä, mitkä on monet kerrat nähty bussin ikkunasta. Kaunista oli! Ja keskustan kaduilla tuntui olevan todella kuumaa.
Ihanaa saada nyt olla Kreikassa! Niin moni matka peruuntui tuon koronan takia! Niin, maskinkäyttökin alkaa nyt jo olla helpompaa. 
Laiva tuli tuulen takia myöhässä ja Parokselle lähdettiin klo 14. Siellä oli metsäpalo saaren keskiosassa. Siksi nyt laivaan tuli mukaan iso joukko komeita palomiehiä varustuksineen ja autoineen. Maskia piti käyttää matkan ajan, myös ulkokannella. 
Matkustajia oli paljon. Milla oli vastassa ja menimme heti sataman vieressä sijaitsevaan , siihen hassuun Hellas-tavernaan,  missä on erikoinen sisustus ja pieniäkin annoksia. Nyt sen tunnelma olikin asiallisempi. Paljon oli kuitenkin asiakkaita nytkin. Otin pita gyroksen. Täälläkin oli melko tuulista. 
Stella on tuttu, vanha  ja siisti hotelli. Ikä näkyy esim. ovista vaikka paikkoja onkin uusittu. 

Tämä on hotellin kissa Pullero. Se on Millalle erityisen rakas. Nyt se hypähti aidan yli naukaisten tervehdyksensä vasta myöhään iltapäivällä. Se nautti rapsutuksista sylissä silminnähden ja vaivasi tassuillaan samoin kuin pennut emon nisiä imiessään. Aika liikuttavaa katseltavaa!

Koko matkalaukkua en tavaroista purkanut, ehtiihän sitä...
Juteltavaa meillä  parvekkeella riitti suihkun jälkeen. Kokosin myös toisen minulle Rhodokselta tuoduista visiireistä siinä samalla. Kiitos Liisalle tuomisesta! Näiden hinta on 'a 3 € kun Turussa apteekissa n. 19 €. Halusin visiirin koska maski tuntui aluksi niin ahdistavalta. Ehkä joskus se riittää maskin sijaan, mutta ei suinkaan aina, esim. lennoilla!
Illemmalla lähdimme kauppoja kiertämään. Ensin etsimme meille uuden perhetavernan, josta Milla oli kuullut radiomainoksen. Mortara eli mortteli on sen nimi. Tavallisen ruokalistan lisäksi heillä oli ruutuvihkoon kirjoitettu ajankohtaislista. Kivaa! Tykkään tuollaisista epävirallisista ja rennommista otteista! Siitä vihkosta  valitsin juvetsin. Milla otti jättirapuspagetin tms.

Täälläkin oli hyvinvoivia kissoja kaikessa rauhassa oleilemassa.
Oli taas kivaa ja jopa ihanaa kierrellä illalla vanhankaupungin kujilla! Vaatteet kiinnostavat aina! Kauniita mekkoja näkyikin paljon. Katsottavaa ja ihailtavaa kyllä nytkin riitti vaikka turisteja ei ole kuten keskikesällä tai aikana ilman koronaa. Ihmisiä oli paljon näin lauantai-iltana liikkeellä . Apteekissa ja kaupoissa sisätiloissa pidetään maskeja ja turvavälejä. Nyt löytyy myös meille täysin uusia kauppoja, tavernoja, baareja  ja muita paikkoja. Erityisen siistiä oli kujilla, ei siis roskia missään. Miksi?
Vielä illalla tuuli sen verran, että varoiksi otimme mukaan pitkähihaista. Niitä ei kuitenkaan tarvittu.
Nyt täällä suljetaan baarit , ravintolat ja tavernat aikaisemmin kuin yleensä. Ehkä siksi jo nyt ennen klo 21 oli moni taverna täynnä kreikkalaisia. Me olemme kuitenkin niin nynnyjä, että menemme aikaisin yöpuulle. Niin tälläkin kertaa jo klo 22.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti