torstai 19. lokakuuta 2017

19.10. torstai

Tänään tuntuu olevan entistä lämpimämpi päivä. Leipomosta ostimme evääksi leivät ja lähdimme Agia Annan rannalle. Siellä ei ollut kuin 2 muuta uimaria. Ihan hassu ajatus, usko tai älä, mutta poltin kasvoni tulipunaisiksi. En kuvitellut lokakuun puolivälissä tarvitsevani suojakertoimia!
Huvitti kyllä huomata, miten repaleiset ja rumat tutun Gorgona-tavernan mainosliput 4 eri salossa olivat! Ehkä eivät ole asiaa itse edes huomanneet.

Näyttää siltä, että monet liikkeet jo sulkevat ovensa talveksi. Turisteja kuitenkin täällä liikkuu, mutta aina vaan vähemmän.
Saapa nähdä, millainen ryhmä meitä huomiselle retkelle on lähdössä. Pikkubussilla liikumme. Eräät kohteista ovat jo tuttuja ennestään, kuten Apiranthos ja ne Kouros-patsaat, mutta ei se haittaa. Kivaa on lähteä kulkemaan ja kuulla oppaan selostuksia.

Nopeasti taas on jo ilta
Aikaisemmalta käynniltä muistan tavernan, jossa on sopivia ja hyviä annoksia. Se sijaitsee vanhassa kaupungissa ja on tämä taverna: Μεταξύ μας.

Hortaa eli villivihanneksia opettelin taas syömään. Vähän jo paremmilta maistuivat kuin viimeksi, mutta eivät ne rikkaruohot vieläkään herkkuani ole!
Ruoka-annokseni oli sopivan pieni , mureaa lihaa (weal)  ja vihanneksia juustokuorrutteella. Myös jälkiruoka oli kiva pikkuinen baklava.
Asiakkaita tavernassa oli paljon ja pitkä ulkopöytä ihan täynnä ruokailijoita. Paikka oli kauniisti sisustettu ja siisti. Jopa sen yksi ainoa vessa oli puhdas ja siisti. Mahtaako meillä Suomessa edes yksi asiakasvessa olla riittävä?
 Kreikassa eivät  tupakointirajoituksetkaan ole voimassa kuten meillä, missä ihmiset ajetaan ulos sateeseen ja tuiskuun tupakoimaan. Sunnuntaina esim. Piso Livadissa aikuiset tupakoivat tavernan ruokapöydässä vaikka samassa pöydässä oli useampi lapsi! Entinen ketjupolttaja se tässä nyt paheksuu... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti