lauantai 21. lokakuuta 2017

Lauantai Naxos

Aamulla seuralaisena, kun Milla oli uimassa. Mikä rauha!


Samalla jäimme rantakadun Lottoon aamiaiselle. Se on tuttu ennestään.

Tämän päivän päätimme viettää kaupungissa.
Aina yhtä kiinnostava on tämä "perinnekauppa". Nyt ostin tuliaisiksi kanelitankoja.Entiset mausteet eli moussaka-mix ja muskottipähkinä riittävät kotona vielä.




Täällä eräs vanhempi herra suositteli myös valmistamiaan lääkinnällisiä voiteitaan. Ostin mehiläisvahapohjaisen mastihavoiteen (2,80 €)  ystävälle, jolla on psoriasista. Jo Parokselta apteekista ostin hänelle toivomaansa lääkevoidetta, joka maksoi yli 10 €. Kunpa apu löytyisi!


Halusin ostaa kotiinkin sähköisen sitruspusertimen koska Ioksella tänä kesänä  näin sellaisen edullisen. Löysin tämän alle 20 €:lla. Erilainen matkamuisto siis.

Ag. Georgios-rantaan menimme kesäisestä päivästä nauttimaan. 24 astetta ja tyyntä ja ihanaa...



Rantapetejä on tarjolla tarvitseville...
Taverna Yialos tällä rannalla  oli oikein hyvä.
Kiva servetti-mausteteline

Tsatsiki, saganaki ja paistetut mustekalat maistuivat.
Nyt tuli jo ilta. Kirjoitin blogia parvekkeella ja rantakadulta kantautui paljon autojen tööttäystä. Se merkitsee Millan mukaan, että hääpari oli liikkeellä. Samoin Paroksella oli ilotulitus ja tavernan isäntä tiesi sen liittyvän häämenoihin.
 Kun aurinko täällä laskee, niin pimeys tulee nopeasti. Nyt on jo ihan pimeää ja kello on 19.20. Me suomalaiset menemme paikallisiin verrattuina ihan turhan aikaisin iltaisin tavernoihin. Esim. Lesboksella maaseudulla asuessamme olimme tavernasta jo nukkumaan lähdössä, kun sinne vasta saapuivat paikalliset ja mukana heillä oli pieniä lapsiakin. Myös lasten kivat ulkoleikit pimeässä illassa olisivat meidän viranomaistemme silmissä lastensuojeluilmoituksen paikka!
Kreikassa on siis onneksi erilaista!
Nyt syömään...
Menimme taas Sciroccoon. Milla söi kalaruokaa ja minä maistelin mezeitä, joita tuotiin noin valtava annos kuin kuvassa näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti