torstai 12. lokakuuta 2017

Syksyn reissu 12.10. - 25.10.2017 Kreikkaan (Ateena-Paros-Naxos)

12.10.2017 syksyinen reissu Ateenaan, Parokselle ja Naxokselle.
Ihanaa päästä sateisesta Suomesta vielä kerran Kreikkaan. Menen 2 päivää aiemmin kuin reissukaverini Milla. Tapaamme lauantaina Ateenan lentokentällä ja lennämme Parokselle 3 päiväksi. Asumme Parikiassa ihan meren rannalla. Kävin tutkimassa hotellia jo viimeksi, kun elokuussa olin saarella Kotsiran konsertissa. Kiva Irene -hotelli, joka tähän aikaan on todella edullinenkin.
Paroksen jälkeen siirrymme Naxokselle ja kotiin lennämme 25.10. Arlandan kautta taas ja silloin suoraan Turkuun.
Olen facebookin Kreikka-ryhmistä lukenut kylläkin, että näihin aikoihin Etelä-Suomen koululaisten perheet matkustavat entistä enemmän syyslomallaan Kreikkaan. Hyvä niin!
Aamulla juuri ja juuri ehdin klo 7:ksi paikallisbussilla, joka lähti kotini läheltä klo 6.40 Pohjolan Liikenteen bussiin. 2 tunnin pikavuoro ei tällä kertaa sopinut lentoaikatauluun harmikseni. Taas ajettiin vanhaa ykköstietä Saloon asti ja siellä linja-autoasemalla bussi hajosi. Kiireisimmät matkustajat jatkoivat kentälle taksilla.  Minulla ei ollut kiirettä , mutta kylläpä kesti kauan, että toinen bussi tuli paikalle. Se tuli niin täyteen, että jotkut joutuivat seisomaan.
Halikon tienoilla oli kaunis auringonnousu ja ulkona asteita 6. Ruskan värit olivat todella kauniit. Myöhemmin jossain  Muijalan pysäkillä oli asteita enää 2. Siellä vaihdettiin taas bussia.
Terminaali 1:stä oli Sasin lento Arlandaan ja sekin 30 minuuttia myöhässä. Kiirettä ei kuitenkaan tullut tässäkään kohtaa. Lennolla tarjottiin vain kupillinen kahvia. Nyt harmitti, että heitin kotona tekemäni eväsleivät Helsinki-Vantaalla roskiin, oli jo kova nälkäkin!
Olisipa mukavaa jos Arlandasta löytäisin hodarin chorizo-makkaralla. Sitä aina Tukholman reissuilla haluan.
Pitää olla taas tarkkana kellon suhteen, kun Ruotsin aika on tunnin suomalaista aikaa jäljessä.  Lähtöportti oli vaihtunut ja portille 14 A oli pitkä  kävelymatka. Vähän katsoin ravintoloiden ja kahviloiden rukalistoja, mutta en löytänyt mitään haluamaani. Lennolla Aegean tarjoaa kyllä aterian joten päätin odottaa sitä vain.
Koneeseen nousu tapahtuikin jo hyvin pian klo 12.15.
Lounaana oli maukasta makaronipataa, sämpylä, juustokolmio ja oliivitahna salaattina.
Televisioruudulle ilmestyi sama matkailufilmi kuin viimeksikin oli paluulennolla. Kyllä, nautinnollista oli sitä taas katsella!
Perillä Ateenassa kone on klo 17.15. Haluan mennä lentokenttäbussilla Syntagmalle ja sieltä raitiovaunulla  hotelliini, jonka vieressa on pysäkki ja metroasema nimeltä Neos Kosmos.
Pireuksessa on klo 21 alkaen konsertti, johon olen jo netin kautta ostanut 10 €:n lipun. Onpa edullinen verrattuna Georgos Dalaraksen Helsingin konsertin lippuu! Tämän konsertin 6:sta esiintyjästä on vain 2 ennestään tuttuja minulle, Pitsa Papadopoulos ja Giorgos Margaritis. Mukavaa, että konsertti alkaa jo noin aikaisin, koska  en taida kovin myöhään jaksaa valvoa, kun viime yö meni vähän väliä kelloa vilkuillen ja matkalaukun sisältöä pohtien. Ihan tyhmää moista miettiä, kun sen mitä ehkä huomaan puuttuvan, voin kai perillä ostaakin tai olla vaikka ilman!
Huomenna aion ainakin kirjakaupassa käydä kreikan oppikirjoja hankkimassa taas. Saapa nähdä, milloin alan niistä sitten opiskella…Tämä on taas tätä Sulo Vilen-touhua, kun halvalla saa…
Plakalle ja Monastirakille aion myös mennä kulkemaan ja ehkä Benaki-museoon. Siellä on Terhin mukaan valokuvia Ateenasta 100 vuotta sitten. Plakalla toivon näkeväni kreikkalaisia kansallispukuja, jotka ovat aivan ihania. Nikos -opettajamme sanoi tiistaina niitä Plakalta löytyvän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti