tiistai 17. lokakuuta 2017

Heippa Paros...

Tänään siirrymme laivalla Naxokselle 6 päiväksi.
Irene hotelli oli todella mukava ja siisti. Mitään ei puuttunut ja toimivuutta oli mietitty, esim. hiekkarannalta tullessa pystyi suihkuttamaan jaloista hiekat sisäänkäyntien yhteydessä tällaisissa suihkuissa.
 
Illalla jasmiini tuoksui parvekkeelle asti tästä valkokukkaisesta pensaasta huumaavasti. Kunpa voisi ottaa tuoksua mukaan kotiin saakka!
Nuori emäntä kuljetti meidät satamaan 13 hengen pikkubussillaan, joka näytti hienolta. Laivaan (Blue Star Delos) oli paljon menijöitä ja myös yksi suomalainen pariskunta huomattiin. Matka kesti 40 minuuttia ja istuimme aurinkoisella ulkokannella koko matkan. 
Isäntämme oli meitä autollaan taas vastassa. Saimme tutut huoneemme vierekkäin. Laukkujen purkamista ja sitten liikkeelle. 
Kävimme gyrokset syömässä ja kysyimme rantakadun matkatoimistosta, onko vielä saarikierroksia bussilla tarjolla nähdessämme niiden mainokset. Ei ollut. Sitten lähdimme Agios Georgios -rantaan. Matkalla huomasin toisen matkatoimiston kohdalla mainoksen saarikierroksesta. Nyt meitä onnisti. Perjantaina järjestetään retki ja käymme kartalla näkyvissä rengastetuissa kohteissa.
Retki maksaa 25 € ja se tehdään pikkubussilla klo 9.30 -17.

Tässä tietoa kohteista:


 Rannalla oli ihanan lämmintä. Siellä oli vielä jkv. rantapetejä tarjolla, mutta niitä emme halua käyttää. Ihmisiä ei ollut paljon. Pitkälle kyllä pitää kahlata jos uida aikoo muutakin kuin käsipohjaa. Siksi pidänkin enemmän Agia Annan rannasta ja jopa sataman luona olevasta uimapaikasta. 
Paluumatkalla huomasin, että kanistifadoa löytyy Oasis-tavernasta. Ihanaa!
Lämpömittari näytti 23 astetta ja poikkesimme myös vaatekaupassa, jossa rouva tunnisti ilahtuneena ystäväni, asiakkaansa. En yhtään ihmettele, sillä tämä on hänen 7. reissunsa tänne melko lyhyen ajan sisällä.




Myös supermarketissa kävimme. Ostin kassillisen appelsiineja tietysti huoneeseen. Naxoksen roseviiniä ei löytynyt. 
Vesihanoja täällä on monilla kujilla joten kaupasta en uutta pulloa ostanut vaan täytin ison entisen pulloni  kävelymatkan varrella. Tosin hotellimme käytävässä on sellainen automaattikin, joita on esim. turkulaisissa apteekeissa. 
Illalla viihdyimme parvekkeillamme ja juttua kyllä taas riitti! Lähetimme myös työväenopistomme kreikan ryhmälle terveiset täältä pari minuuttia ennen tunnin alkua.
Illallisella sitten sain sitä odottamaani kanistifadoa.

 Olipa hyvää. Tavernan väki oli myös mukavaa. Ennen emme siellä ole käyneetkään vaan läheisessä Meltemissä usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti