keskiviikko 2. toukokuuta 2018

2.5. keskiviikko

Kalimera. Vappu oli ja meni. Mistään sitä ei kylläkään täällä vapuksi tunnistanut. Vuosi sitten Ikarialla oli poliittisia puheita ja banderolleja, mutta ei sielläkään mitään ilmapalloja, serpentiinejä tms. näkynyt. Ihanaa päästä vappuhulinoita karkuun!
Kreikassa on tuo vappuseppeleperinne. Siitä pidän ; on mukavaa uimarannalla väkertää jonkinlaista seppelettä välillä meressä kastautuen. Eilen näin siellä Mandrakissa rouvan, joka oli kerännyt isot kimput luonnonkukkia ja Hydran kujilla oli oviin ja parvekkeille ilmestynyt sinne tänne näitä seppeleitä. Netistä luin, että juhannuksena ne hävitetään. Ovat kai jonkinlaisia kesän airueita, tarkemmin en tarinaa tunne.
Eilen tavernan tarjoilijapoika soitti meille taksiveneen ja kauhisteli, että on kallis kyyti kun meitä oli vain 2 menossa siihen. Hinta on 20 € / suunta riippumatta matkustajamäärästä ja luulen ainakin 8 hengen kyytiin sopivan. No, oli kuitenkin mukava ja nopea merimatka!
Lähdimme jo 19.30:n aikoihin kiertelemään kujia. Täällä on niin ihana tunnelma noilla kujilla!
Ei tarvitse pelätä minkään mopon tai muun moottorivehkeen ajavan sinua kumoon. Hiljaiset kävelyretket ovat nautinto! Muistui mieleeni juuri, miten Lesboksen Plomarissa jatkuva mopojen ja skoottereiden pärinä alkoi ihan oikeasti ahdistaa ja suututtaa!
Kuljeskelimme  ruokailupaikkaa etsien ja sitten tämä näkymä tupsahti eteemme. Piilotettu satama on nimi suomeksi.
Olipa siellä hyvä valikoima kreikkalaisia ruokia! Aivan ihana, kaunis ja rauhallinen taverna! Lisää asiakkaita alkoi tulla vähitellen.
Otin kesäkurpitsapyöryköitä ja tsatsikia. Ihanaa, että pyöryköissä ei ollut liikaa minttua, mikä mielestäni pilaa koko ruokalajin liikaa käytettynä. Oli hyvää!
Milla otti kalakeittoa ja sanoi sen olevan ihanaa. 
Olemme kyllä outoja kreikkahulluja iltaisin - me haluamme mennä nukkumaan silloin kun kreikkalaiset vasta alkavat saapua tavernoihin! Emmekä me kuitenkaan ihan ikäloppuja edes vielä ole tai erikoisen sairaalloisiakaan, ehkä. Niinpä taas jo klo 22 aikoihin palasimme täysin vatsoin pötköttelemään huoneisiimme. 
Ihan hassu olen myös halutessani television, mieluiten taulu-tv:n vielä,  huoneeseeni, kun hotellia valitsen. Sitten en sitä kuitenkaan edes katsele! Eilen illalla vasta 1. kertaa sen avasinkin! En löytänyt mitään kiinnostavaa. Στήν για μας on sellainen ohjelma, jota katsoisin  mielelläni. Myös Kreikan matkailuohjelmat kiinnostavat. 
Kielen oppimisen takia olisi kyllä hyvä pitää tv:tä auki. Niin, ja yksin matkustaessani tv on hyvä seuralainen.
Milla kävi taas jo pitkällä kävelyllä ja uimassa. 
Lähdemme tunnin kuluttua rannalle, mutta mikään paratiisiranta se ei ole. Nyt muistan ottaa ne tossut kokeeksi edes mukaan!
Heippa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti