perjantai 4. toukokuuta 2018

Lentokoneessa kirjoittelin

Kirjoitttelin wordillä lennolla koska tykkään naputella tekstinpätkiä yleensä. Nyt olivat tv-monitorit kiinni koko lennon ajan jostain syystä. Kuitenkin oli siinäkin wordin sivussani sitten  ongelmia! Nyt oli siis  1. sivu  kadonnut taivaan tuuliin.
No, kerroin sillä sivulla , miten junamatka sujui; ei kauniita maisemia vaan ihan rumia aluksi! Ilmeisesti työmatkalaisia tuli monelta asemalta. Perillä kentällä oli tutut raiteet. Ei ollut kiirettä.Pääsin matkalaukun jättämään harvinaisen  nopeasti edistyvän jonon kautta.  Melko hyvin jo osasin sen matkalaukkuteipin kiinnittää, ei ihan myttyyn nyt mennyt.
Kun laukku lähti omille reiteilleen, oli minulla aikaa shoppailla. Menin hissillä alakerran apteekkiin ja ostin psoriasisvoiteita eräälle ystävälle.
Hyvää aikaa kentällä  minulla nyt  oli kun en halunnutkaan muita ostoksia tehdä. Ouzoa on ennestään kotona ja nurmikonleikkaajan viskikin jo valmiina,  tupakkaa en enää osta eikä makeat kiinnosta.
Nykyisestä kentän kirjakaupasta ei löydy kreikan oppikirjoja, jotka kyllä aina kiinnostavat  – kotona niitä on jo vino pino! Milloin mahtaa tulla se aika, että niitä alan myös käyttää?
Kyllä oli nyt reissulla mukavaa, kun Milla vähän neuvoi, mitä ihan perusasioita verbien ryhmistä ja taivutuksista minun on syytä kerrata ja opetella kunnolla! Tähän opetteluun kelpaa hyvin esim. oppikirja Oriste! Sitä käytimme Turussa vuosia sitten.
En ole näköjään suhtautunut opiskeluun tarpeeksi tosissani, kunhan vain tunneilla käynyt kääntymässä! Tänä keväänä pääsin vähän mielestäni edistymään löydettyäni netin verbioppaaan . Googlekääntäjäkin on ollut välillä hyväksi avuksi. Aivan ihanaa on myös päästä jo pian (4.6.) alkavalle viikon (ma – pe) kreikankurssille Ateenaan! Olen jo Ateenan keskustasta varannut hotellin, jonka  katolla on kiva uima-allas, aurinkotuoleja, nojatuoleja ja pöytiäkin kesäkuun alkuun. Kuvittelen tekeväni kielikurssin läksyt siellä. Ilmeisesti läksyjä annetaan paljon ja se on vain hyvä asia! Ikarialla olin 2 viikon kielikurssilla ja siellä Michaelis -opettaja pisti minut tekemään ihan oikeasti työtä jotta myös oppisin jotain.  Tarvitsen näköjään vaativan opettajan! Hyvä, koska ovathan ne kurssit melko kalliitakin! Tämä on taas sellainen valintakysymys, eli itse voin valita, miten saamani eläkkeen käytän!
Tulipa vähän syrjähdettyä lentokenttäostosteemasta!
Niin, eikä tuosta kirjakaupasta viime keväänä  löytynyt myöskään mitään Lesvoksen karttaa!
Turvatarkastuskin meni nopeasti vaikka siellä joku ohitseni kiilasikin ja kone nousi juuri ajallaan. Kätevästi pääsin paikalleni 30F koneen takaovesta. Luulin olevani viimeinen koneeseen nousija, mutta vielä tuli melko suuri ryhmä seuraavalla kenttäbussilla.
Kreikan maisemia katselin kunnes noustiin pilviin. Näköjään toiseen suuntaan lentäessä se ikkunapaikka pitää olla,  jos tahtoo Skopeloksen jne. nähdä! Hyvä tietää siis!
Tällä lennolla nousi sama kaihomieli kuin matkojeni alkuvuosina, ihan pala kurkkuun. Kuitenkin tiedän tänne pääseväni jo alle kuukauden kuluttua! Ensin Ateenassa kielikurssi ja 8.6. alkaen Millan kanssa Naxos., Folegandros, Sikinos, Kimolos ja Naxos. Ihanaa!

Lounaaksi tällä lennolla oli samaa makaroniruokaa kuin tullessa, mutta salaattina oli nyt horiatiki. Nyt pääsivät viinit ja oluet loppumaan. Siinä olikin kova selvittely lentoemäntien ja edessäni istuvan kreikkalaisherran välillä!
Taaskaan ei lennolla onneksi yhtään kuulu pikkulasten raastavaa itkua ja parkumista. Kauheaa kuvitella sitä korvakipua, joka flunssaisena tai korvatulehduksesta toipuvana lennoilla tuntuu! Vielä eivät lapsiperheet ole lomamatkoillaan.
Tv-monitorit ovat edelleen pimeinä ja kello on jo pian 15. Ei näy karttaa eikä myöskään Kreikan saarivideoita nyt.
Tällä reissulla oli , sanoisinko haasteita,  alusta asti! Se Peloponnesoksen ajelu oli kyllä jotain, mitä varmasti vielä vuosien ajan muistelemme nauraen. Jo nyt vähän on naurettu sitä…
Sitten tuli taas ongelmia Helsinki-Vantaalla! Bussi lähti 2-terminaalista klo 15.42 ja olin vasta saanut laukun silloin 1-terminaalissa. Kreikkalaisia ihmisiä odotti väärällä pysäkillä sitä bussia! Seuraava lähtee klo 19.55. Sanoin meneväni junalla Pasilaan ja sieltä Turkuun. Lippuautomaatit rikki! Kiva nuori tyttökonduktööri auttoi minua ja  ostin junasta lipun Turkuun, mutta se oli ylibuukattu. Seisoin kauan ennen kuin paikka löytyi. Mitähän seuraavaksi?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti