lauantai 3. lokakuuta 2015

Lauantaina retkipäivä

Eilen touhusin ensi viikon majapaikkojen varaamisten kanssa ja niistä kirjoitin kommentteina/ vastauksina.En mennyt papukeitolle naapurikylään vaan girospitan nautin omassa kylässä alkuillasta.
Aamuksi tänään lauantaina oli sovittu taksin hakevan minut klo 8.45. Yöllä en saanut nukutuksi flunssaoireiden takia ja vähän jännittikin se retki.  5 tunnin junamatkalla varsinkin Ateenan junassa oli todella kylmä  shortseissa ja kai siksi vilustuin. Uudet asukkaat saapuivat myöhään illalla ja nekin kotiutumisäänet valvottivat minua. No, ei maailma yhden yön valvomiseen kaadu.
Taksilla sujui hyvin matka ja sovimme myös paluukyydin klo 16.20:ksi.
Klo 10 alkoi 90 min matka :


Muut osallistujat puhuivat ranskaa, kreikkaa ja ruotsia yms. Onneksi oli aurinkoinen päivä. Kuten näkyy, ei ollut kovin moderni/pehmeä/lämmin sisustus junassa. Vartin tauko pidettiin ja asema oli tällainen:


Perillä oli 15 minuutin kiipeäminen 800 m ylös kylään, mutta eipä meistä kai monet sillä kivetyllä polulla noin nopeasti selvinneet.
Vastassa oli iso taverna aukiolla plataanipuun alla. Lähistöllä oli kirkko, kirjasto, apteekki, museo ja  monia kivoja putiikkeja, kahviloita ja tavernoita.  Varsinkin paikalliset elintarvikkeet ja yrtit ja hedelmät ja raki yms. kiinnostivat minua.Ostin paikallista makkaraa, mutta ei vielä IHAN kreikaksi selvinnyt, että pitääkö se kypsentää jotenkin...Omenanviljely on myös kiinnostanut minua täällä. Oman kylän raitilla näin eilen VALTAVAN ison ja uudenkarhean täysperävaunurekan, joka kuljetti omenoita. Olisi kamalaa joutua autolla sellaista vastaan kylätiellä. Tänään kuitenkin näin vasta yhden omenapuun, jossa oli näitä punaisia omenoita. (?). Pieneen suolaisen nälkään sain kanapiirakan ja sepä olikin ihan uusi tuttavuus. Museossa kuulin huomenna olevan tärkeän päivän tämän kylän historiassa. 1945 polttivat saksalaiset tämänkin kylän. Junarata ja oma kirjasto ovat kuitenkin täällä ylpeydenaiheita. Palasin junalle maantietä pitkin ja siellä aseman läheisessä tavernassa suurin osa retkeläisistä jo istuikin. Horiatikia en kokonaan ehtinyt/halunnut kiireessä nauttia vaan otin sen mukaani  alumiinifolioon ja muovipussiin pakaten kuten myös (ne iänikuiset) leivät.
Kaikenkaikkiaan, oli kiva retkipäivä tänään.













En yhtään tiedä, mikä on mennyt pieleen, kun kuulemma kommentit eivät tätä kautta välity. No, onhan meillä muita väyliä, ystäväni! Tänään jo on aurinkoa ja mukavalta tuntuu seuraavakin "kotini!

3 kommenttia:

  1. Kiitos kivoista kuvista, tuntui kuin olisi saanut olla mukana junareissulla. Vieläkin harmittaa kun en aikoinani selvinnyt tuonne.
    Kyllä ainakin minä näen kommentit, kai omanikin ovat tulleet!
    Mukavaa uutta "kotia"!

    VastaaPoista
  2. PS. Ovatko kommenttien kirjoittajat varmasti kirjautuneet omalle tililleen?

    VastaaPoista