lauantai 10. lokakuuta 2015

Nyt lennolla...

Kylläpä nopeasti pääsin metrolla Larissasta Syntagmalle  klo 7.30 aikoihin. Lentokenttäbussikin oli kentällä jo 45 minuutissa, kun ei ollut liikenneruuhkaa. Matkatavaraselvityskin oli auki sopivasti , kiirettä ei tullut missään kohtaa tällä kertaa.
Sen sijaan koneeseen asettuminen on sitten suomalaisilla yhtä sähläämistä, kun tukitaan koko käytävä laukkujen ja nyssyköiden asettelujen takia. Samaa sähläämistä  ei näy Kreikan sisäisillä lennoilla. Kyllä ne laukut voi hetkeksi jättää jalkatilaan tai syliin ja järjestellä ne ylös hyllyille sitten myöhemminkin , kun toiset ovat päässeet ohi kulkemaan peremmälle koneeseen. Kahteen eri kertaan piti asiasta henkilökunnan huomauttaa ja silti ihmiset valuivat sisään niin hitaasti, että lähtö vivästyi yli 10 minuuttia. Eivät koneet voi ilmaan nousta milloin tahansa vaan lähtöluvat ovat tarkkaan määrätyt ja uuden luvan saaminen voi kestä todella pitkäänkin, jos edellinen lupa jää käyttämättä.
Koskaan ennen en ole koneessa nettiä käyttänyt. Tämähän on mukavaa.
Matkatavaroita pitää minun jatkossa miettiä tarkemmin eikä raahata joka kerta turhaa tavaraa mukana. Kenkiä 4 paria ja turhia juhlavaatteita ja liikaa kirjojakin nyt mukana, samoin muuta vaatetta!Käytännössä kuitenkin Kreikan lämmössä pärjää hyvin shortseilla ja vähillä vaatteilla.
Tämä on Norvegianin kone. On melko tilava ja henkilökunta on suomalaista. Mikään tarjoilu ei kuulu lentolipun hintaan.
Ikkunapaikasta tykkään katsella maisemia joka kerta.
Nyt pystyy netin kautta myös seuraamaan, missä kohtaa ollaan menossa.
Olisi kivaa nähdä Volos tai Thessaloniki ilmasta käsin.
Joskus ovat Alpitkin näkyneet, mutta ilmeisesti nyt mennään eri kohdasta yli.
Vähän hirvittää Suomen kylmyys. Taidan valita kentältä bussin Turkuun vaikka nyt kyllä osaisin lähijunallakin mennä Helsingin keskustaan halpabussin kyytiin. Ei vaan ole mitään aikataulutietoja niistä tai aiempaa kokemusta mahdollisesta ruuhkastakaan. Eläkeläislippu on hyvä valinta minulle ja edelleen sen ostaminen huvittaa!

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa raikkaan aurinkoiseen syyssäähän ja kotiin. Jos ei fb:ssa ole "Erityisten ja pienten kohteiden" ryhmässä vielä Pilionia, niin näppärästihän sä sen sinne nyt laadit. Kuvia lienee riittävästi laitettavaksi ;-)!

    VastaaPoista
  2. Kuvia on, joo. Nyt nautin sieniretkistä.

    VastaaPoista