torstai 1. lokakuuta 2015

Volos

Nyt tiedän, millaista on olla pilvesssä. Sitä olin tänään täällä ylhäällä Portariassa ja naapurikylässä Makrinitsassa. Onneksi muuten valitsin tämän Portarian. Naapurikylä näytti surkealta bussista katsottuna.
Bussilla alas /1,80 €)  12 km aurinkoiseen Volokseen, kun kylissä oli tihkusade samaaan aikaan.
Ensiksi otin valokuvia linja-autoaseman aikatauluista ja kartoista. Sitten nautin girospitan ja kävelin ympäriinsä kaupungilla.
Ermou-nimisen kävelykadun löysin kysymällä, mutta tietty siellä olivat ne liikkeet kiinni siestan aikaan. En kyllä ollutkaan mitään vailla.
Tarkkaan piti katsoa, mille bussipysäkille menen jotta pääsen kotikyläni bussiin, joka lähti klo 16.30, kun seuraava ja viimeinen lähtee klo 21. Toki voi taksi olla pelastuksena.
 Paljon mielestäni julkisten kulkuneuvojen käytännöt vaihtelevat eri paikoissa Kreikassa. Siinä sitä on arvailemista.
Arvailua on myös seuraava harhailujeni kohde. Junaretken jälkeen tiedän ehkä, haluanko vielä lisää tätä niemimaata nähdä.Tuossa tavernan pöytäliinan kuvassa kartassa näkyy Milina. Sitä tavernan isäntä suositteli sanoen että Egeanmeren puoleisilla rannoilla (oikea puoli kartassa) on valtavan suuret aallot. Mahtaako johtua syksyisestä ajankohdasta, en tiedä.
Aurinkoista rantaakin kaipaan ja siksi olisi kivaa lentää sellaiselle...
Kaupungilla nappasin myös kasvisruokavitriinistä valokuvan ystävääni ajatellen. Sellaista en ole nähnyt ennen.



Vielä kuva bussien aikatauluista. Minulla EI ole älypuhelinta tai tablettia yms. hienoja vehkeitä. Siksi teen näin outoja kiemuroita.

6 kommenttia:

  1. Jos uimarantaa kaipailet, varmaan Tsangarada (Milopotamos) olisi upea paikka. En ole käynyt mutta kuvista päätellen.
    http://www.thegreektravel.com/pelion/tsagarada.html

    Aurinkoa ja iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etsin sieltä tuloksetta hotellia. Sitten kuulin, että meren aallot ovat korkeat yms.näin syksyllä (kai).
      Valitsin rauhallisemmat rannat niemen toiselta puolelta ja valintani on 4 yöksi Guesthouse Irene Afissos-kylässä. Bussiajat jo näenkin sinne kamerastani, Toinen vaihtoehto oli kylä nimeltä Kala Nera, joka lienee vilkkaampi kylä.
      Milina oli myös ajatuksissani, mutta sinne on 50 km Voloksesta.
      Huomenna taksi hakee minut retkelle klo 8.45.Juna ajaa Lexoniasta Miliekseen.
      Kyllä tuo Tsangarada pitää joskus kesäisenä aiana nähdä!

      Poista
  2. PS. Kai sä Makrinitsassa olet käynyt papukeitolla ja "spetzofailla"? Sitähän pidetään yhtenä kauneimmista, traditionaalisista kylistä vanhoine restauroituneine taloineen. Ainakin upea näköala sieltä, jos ei pilviä ;-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bussin kyydissä sain katsoa Makrinitsan tien kääntöpaikkaa, kun eilen ajettiin kaupunkiin.Pilvistä on todellakin ollut.Pitääköhän lähteä sille tielle nyt kävelemään? Kiinnostaa kyllä.
      Illalla luin vanhoja tekstejä näistä paikoista kreikkanetin sivuilta (Manner Kreikka). Kivaa!
      Nyt on mukavaa, kun ei koko aikaa tarvitse pohtia, mihin mennä ja miten. Enää on hankkimatta viimeisen yön "koti". Rafinasta kyllä pidin paljon joten sen ja Ateenan välillä puntaroin.
      Ovat muuten melkoisen sekavat nuo eri bussien asemat Ateenassa.B-asema KTEL 260 Liossion street on tuttu Evian bussien takia. Sen läheltä olen etsinyt tuloksetta hotellia.Lähin metroasema lienee Ag. Nikolaos?

      Poista
    2. Nyt on siis hankittuna viimeinenkin leposija.
      Ei, en minä vielä kuolla aio vaan nauttia helposta liikkumisesta painavine matkalaukkuineni ja reppuineni lentokenttää kohti , kun lentoni nousee 10.10. klo 10.55. On se ihme, että en vieläkään osaa ottaa sopivaa tavaramäärää mukaani! Taas on raahattavana mukana ihan liian painava kapsäkki!
      Oskaria olen jo pidemmän aikaa katsonut "sillä silmällä".Ennen junamatkaani tänne Ateenassa jo huomasin hänet Larissan juna-asemalla ollessani.Katselin häntä vaivihkaa ja pitkään, kun oli monta tuntia aikaa, mutta en tohtinut häntä vielä lähestyä silloin kuitenkaan. Nyt tein miltei sokkotreffit kanssaan pe-la-yöksi. Hui! Olenkohan sellainen puuma?
      P.S:
      Uima-altaallinen Oscar-hotelli siis kyseessä.

      Poista
  3. Piti vielä sanoa, että tuonne on helppo esim. metrollakin mennä.

    VastaaPoista