maanantai 19. syyskuuta 2022

19.9. Syros, Vari

 Kalimera.  Tuulinen aamu.

Aamiainen oli taas oikein hyvä. Ulkoterassilla oli kova tuuli ja servetit yms. lähtivät lentoon. 

Milla oli löytänyt Kalimeran sivuilta Varin 3. uimarannan, jonka nimi on Fabrica. Sinne on matkaa alle 1 km hotellistamme. 

Matkalla tapasimme tällaisia paikallisia, jotka saapuivat jonossa meitä tervehtimään kaakattaen. Harmi, että en ehtinyt videoita sitä kulkuetta lapsenlapsille. Ohi ajava herra pysähtyi meitä haastattelemaan. Hän itse on kotoisin täältä ja asuu nyt Kanadassa, lomailee täällä. Kertoi käyneensä kerran Suomessa. Mainiota, miten meidät vierailijat , ksenit huomataan.



Tuuli vilvoitti kävelyä ja ranta oli tuulelta suojainen, mukava kylän ranta.



 Siellä oli jo paikallisia vanhempia ihmisiä 4 ja he vastasivat komeasti kuorossa kalimeraani. Heillä oli tuolit istuiminaan. Pukukoppi ja iso roskakori ja useita kaislavarjoja siellä oli "palvenuna" 

Hienoa hiekkaa oli ranta ja vesi syveni mukavasti. Lisää uimareita saapui ja varjoa riitti kaikille. 

Lähdimme pois, kun tuuli yltyi ja rupesi lennättämään hiekkaa silmille. Oli jo lounasaikakin. 
Tarkoituksemme oli mennä nyt meille uuteen rannan ravintolaan nimeltä Enlefko, mutta se oli kiinni. Tuttuun paikkaan  Bolas, siis taas. 

Jano oli jo kova ja kylmä olut oli poikaa! Minulle riittivät  hyvin ruoaksi friteeratut kesäkurpitsat tsatsikilla, suolaa tosin halusin lisää.

 Leipä on maukasta paikassa myös. Milla otti horiatikin.
Vielä jonkin aikaa uintia sillä rannalla ja sitten hotellille. 
Tuuli oli jo tyyntynyt iltapäivällä.
Illalla selvittelyä, miten pääsen edullisimmin ja itselleni kivaan tyyliin torstaina Artemidaan Syrokselta. Olin aikonut mennä 2 laivalla Tinoksen kautta Rafinaan ja sieltä bussilla. Aika kalliit laivaliput ja odottelua olisi ollut. Lavrioon pääsee hitaalla laivalla halvalla ja loppumatka bussilla. Lyhyt taksimatka siellä satamasta bussiasemalle kyllä myös. Laivalla on aikaa netissä  kirjoitella ja lukea , sitähän teen muutenkin. Bussiajelut ovat ihan lempipuuhaani Kreikassa. Hyvä suunnitelma siis. Kiitos taas Millalle, kun löysi tuon sivuston rome2rio . Itsekin olen sieltä bussia etsinyt välille Rafina-Artemida, mutta  nyt ei sivusto käynyt mielessäni.
Aurinko jo laski, kun lähdimme rantaan. Otin 2 kuvaa hotellin yläkerran ovelta. Melko kaunis alue.

Tässä kuvassa näkyy rantaa. 
Kylässä on 1 ruokakauppa, kioski,  ravintoloita, kahvila ja hampurilaispaikka.  Ei muuta.

Illalla sitten meille uuteen ravintolaan nimeltä Enlefko. Oli kyllä hieno paikka! Tyylikäs, kallis ja paljon netissä kehuttu. Liian pramea minun makuuni. Grillattu mustekala Millalle ja minä maistelin fetarullia. Otin loput pakettiin ja mukaan, kuten on ihan o.k. täällä tehdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti