perjantai 16. syyskuuta 2022

Perjantai 16.9.

 Kalimera. Heräsin klo 06 miettimään tämän päivän kulkua. 

Ajatuksenani on mennä ystävää vastaan lentokentälle klo 16.45:ksi. Huone pitää luovuttaa klo 11 eikä respaa täällä ole. Mihin jätän matkalaukun päivän ajaksi? Olen etsinyt hakusanalla luggage storage artemida, mutta lähin paikka on lentokentällä. Aina ennen olen huoletta jättänyt laukun milloin mihinkin, mutta nyt arveluttaa jättää esim. tämän talon ala-aulan nurkkaan. En tiedä, miksi! Eihän tämä paikka Ateena ole, mutta kyllä ne pahuksen Ateenan taskuvarkaat ovat tehneet minut säikyksi!

Laitoin myös isännälle kysymyksen, onko täällä Artemidassa  jokin säilytyspaikka. Ehkä saan neuvon jättää laukku johonkin kahvilaan tms. 

Eilen etsin valmiiksi bussipysäkin, mistä pääsen Rafinasta lähtevään lentokenttäbussiin . Kysyin lähistön asukkaalta, mutta hän sanoi reitin vaihtelevan, että aina ei bussi menisi sitä katua, joka minulle on neuvottu. Saapa nähdä. Jos bussi ei tule, voin siirtyä valtatien varren pysäkille, jonka tiedän entuudestaan ja mennä seuraavalla bussilla. Niin, eikä taksimatkakaan pitkä olisi...

Päätin lähteä jo nyt Pireukseen. Bussi lähtee klo 11.35 Rafinasta lentokentälle. Isäntä ei osannut mitenkään neuvoa laukkuasiassa joten lähden täältä eteenpäin.

No niin. Ei se bussi tullut koskaan sitä katua! Odotin yhteensä tunnin koska menin hyvissä ajoin pysäkille.Otin taksin vaikka hinta on 20 €. Sainpahan samalla kreikan  keskusteluharjoitusta kuljettajan kanssa. Hän kyseli, missä olen Kreikassa käynyt. Kerroin vain muutamia saaria vaikka niitä on 62. Lempipaikkojani luettelin. Hän sanoi, että ihmiset eivät osaa englantia Artemidassa, kun kerroin olevani iloinen, että minulle vastataan täällä kreikaksi eikä englanniksi.

Lentokentältä lähti Pireuksen bussi sopivasti. Eläkeläislippua en saanut koska se uusi kortti jäi kotiin. No, 5,50 € ei ole kallis hinta bussimatkasta.

Triton-hotelli on tutussa paikassa ja helppo löytää.

Sain huoneen 7. kerroksesta. Vau!






Noiden harmaiden markiisien alla on taverna To steki tou Artemis, jonne menemme turkulaisten kreikanopiskelijoitten kesken illalla. Meitä on 4 nyt täällä.
Mahdoinko saada nyt Millalle tarkoitetun huoneen? Hän varasi 2 huonetta meille ja on täällä kanta-asiakas! Toinen huone ei ole tässä kerroksessa, sanoi respan nainen. No, yhden  yön me  täällä vain olemme!
Nyt vihdoin sain kuvat kohdilleen tabletille myös! Piti valita hotellin wifi! Olen niin tyhmä näissä asioissa!
En sitten mennyt lainkaan mereen lillumaan tänään. Vesi ei ole virkistävää, kyllä kylmä suihku on nyt parempi. Hiki taas virtasi matkalla vaikka laukku ei ole niin painava kuin ennen. 
Huomenna sitten Syroksen rantakylässä on uimisen vuoro!
Klo 20 oli treffit täällä:
naislaulaja
 oli oikein hyvä ja eläytyvä!


Tällä herralla oli valtava valikoima lauluja. Kivaa, että ei yhtään niitä iänikuisia samoja Theodorakiksen lauluja, joihin olen täysin kyllästynyt, sorry!
Ruokalistaa

Valitsin juustovalikoiman ja juomaksi olutta. Ouzo ei minulle sovi ja viinikin voi olla liikaa. Parasta on yrittää tietää rajansa!
Horiatikia sain yhteisestä kulhosta. 


Liisalle maistuivat lihapullat.
Jori otti paikan omaa makkaraa ja Milla tietysti kalaa, nyt punamulloa.
Pöytämme oli pieni ja pian se oli täynnä laseja, lautasia ja pulloja. Oli ihan varottava, ettei kaada tai pudota mitään. Tähän kreikkalaiseen tyyliin astioita yms. ei kerätä kesken illan pois, joka on suomalaiselle outo asia.
Viereiseen "kotiin" lähdimme n. klo 22.30. Runsaat tipit jätettiin pöytään ja Jori palkitsi vielä erikseen muusikoita. Hieno ele!
Musiikki jatkui yhä, välillä paikan 2 vakioasiakasta, ne soittajat, lauloivat. 
Olikin nyt yllätys, että siellä oli noin hyvät esiintyjät. Paikka oli myös paljon laajentunut siitä, mitä se viime kerralla on ollut.  Kivaa! Joka kerta Ateenan reissulla kyllä tuolla käyn. Annokset ovat sopivan pieniä ja ruoka konstailematonta ja hyvää.
Soitto kuului hyvin hotellihuoneeseen ja jatkui ainakin klo 01 asti, jolloin taisin nukahtaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti