keskiviikko 14. syyskuuta 2022

Keskiviikko 14.9. Täältä heräsin


 Olipa huono yö! Väsynyt kyllä olin, mutta oli montaa sorttia vaivaa ja häiriötä . 

Ensin jaloissa suonenvetoa,johon kaapista löytämäni suola ei tahtonut tepsiä kuten yleensä. Sehän auttaa nopeasti enkä välitä lääkäreiden kielloista!

Sitten jatkuva lentokoneiden melu. Aikaisemmilla kerroilla on ilmeisesti ollut parempi äänieristys tai sitten en vain ole reagoinut lentokoneiden ääneen. Luulin metelin lakkaavan keskiyön jälkeen, ei lakannut!

Sitten hyttyset! Yhden ininän kuulin , mutta sen kaverit olivat niitä mykkiä. Olivat pahukset purreet jo moneen kohtaan huomaamattani.

Laukustani löytyy kyllä avut ensi yöksi. Zirtec-tabletin otin ja ehkä se väsytti sen verran, että nukahdin. Korvatulppia on kaksin kappalein ensi yöksi, vielä en niitä käyttänyt.

Eli kyllä täällä selvitään.

Nousin vasta klo 9 kun kotona herään ennen klo 06. No, ei ole kiire mihinkään. 

Kauppa näkyy tuossa kuvassa vasemmalla. Sinne seuraavaksi kahvimaito-ostoksille.

Jollain vahinkolaukauksella sain tuon kuvan siirtymään puhelimesta tabletille. Ehkä sitten lisääkin myöhemmin...

Ihan turha toivo! En vaan kertakaikkiaan osaa noita kuvia taaskaan laittaa tänne! Olen tässä nyt yrittänyt vaikka mitä ja kello tulee jo 12! Saa olla. Otan kuvia kyllä ja siirrän niitä sitten joskus...

Ajattelin myös ostaa puhelimeen nahkaiset kuoret, viimeksi juuri Ateenasta löysin. Pitää jo lähteä liikkeelle jos täällä sulkevat liikkeitä siestan ajaksi!

Säätiedotus lupaa lämmintä 27 °C.

Muistin, että Primaspan-tabletit loppuvat kesken matkan. Ne ovat aspiriinia 100 mg ja ne on määrätty sydäninfarktini jälkeen, myydään kotonakin ilman reseptiä. Apteekissa oli kuitenkin kiireistä ja eivät siellä ymmärtäneet, mitä tarkoitin joten lähdin pois. Myöhemmin otin kuvan googlesta, jossa purkin kyljessä luki se vaikuttava aine asetosalisyyni muistaakseni. Sitten löytyi. 

Olipa kova ja stressaava liikenteen melu kaupungilla! Aiemmin olen liikkunut lähempänä rantaa, missä on hiljaisempaa.


 Kävin kurkkaamassa miltä ranta tässä kohdin näyttää. Taitaa mennä taas kahlaamiseksi, mistä en yhtään tykkää. 

Ostin myös makkarapiirakan leipomosta 2.20 € se saa olla lounaani. On niin kuuma, että nälkä ei ole. Parvekkeella myöhemmin  söin siitä puolet ja oli ihan hyvää. 


Kävelin melkein pääkadun päähän taksiasemalle etsiessäni kauppaa, missä myydään niitä kännyköiden nahkasuojia. Yhdessä kaupassa oli 15 €: n hintainen melkein sopiva. Ehkä sen pian löydän. 



Pysähdyin pappakahvilaan juomaan yhden Fixin, 2,50 €/500 ml. Olipa kuuma siinä kadulla ja jatkuva autovirta. Katselin vaatekauppojen valikoimia vain ikkunoissa. Näin kuumissani en halunnut alkaa mitään sovittamaan. Myös paljon kauniita laukkuja näkyi ikkunoissa. Onneksi reissuystäväni tulee jo pian, niin pääsen taas kurkkimaan makutuomarina erilaisiin putiikkeihin. 

Jääkaapin täydennystä sitten lopuksi hain siitä lähikaupasta. 

Kylmä suihku oli taas tarpeen tämän kävelyretken jälkeen. 

Kuten näkyy, osasin nyt laittaa uudella keinolla kuvia tänne. Tosin tuo yksi tuli kahteen kertaan. Korjataan ehkä. Siitä kyllä näkyy, miten pitkä tuo katu on. Kotini on ihan tuolla päässä.

Lähdin lähimpään rantaan. Tältä se näytti:

Hiekka oli ihanan pehmeää ja ranta oli siisti. Oli myös rantavahti tornissaan.
Petejä oli silmänkantamattomiin. Tilaa oli myös meille, jotka emme yleensä petejä tarvitse.
Tuossa suunnassa on se ranta, jossa viime matkalla kahlasin. Nyt ranta syveni paljon mukavammin. Kiva tietää. 

Takaisin tullessa katselin vähän , millaisia ruokapaikkoja täällä on. Italialaisia nimiä ja pizzaa, ei kiitos. Tämä on Kreikkaa, en huoli!

Andreas-nimisen taverna ruokalistaa katselin ja kysyin siihen tulleelta tytöltä, onko heillä kania. Ei. Entä juvetsia? Ei ole . Ymmärsin hänen tarkoittavan, että haudutettuja ruokia ei ole. Selvä. Kiitos. Muistaakseni sitä taverna kehuttiin Booking comissa. 

Tiedän kuitenkin ihanan tavernan Arcontikon- nimisen ja sinne Menen kun tulee nälkä. Se on taksiaseman lähellä eli melko kaukana kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti