tiistai 13. syyskuuta 2022

Ateenaan (Artemidaan) ja Syrokselle, 10 päivän reissu Kreikkaan

 Olipa kylmä aamu! Pakkasin kyllä takinkin ja villatakki oli repussa, mutta silti menin paitahihasillani juna-asemalle bussilla ja kävellen Hämeentieltä Kupittaan asemalle.


Tarkoitukseni oli tällä kertaa ottaa cabin-matkalaukku koska matka on vain 10 päivän pituinen. Lentokoneen ruumaan laukkuni menee joka tapauksessa. Päädyin sittenkin tuttuun isompaan matkalaukkuun,  mutta nyt se ei ole niin painava kuin yleensä. Kyllä painavan laukun kanssa olen niin monet kerrat kiukutellut  matkoillani!

Lentokone nousee klo 14 ja Ateenassa olen klo 17.45. Menen taksilla Artemidaan 3 yöksi. Perjantaina sitten tulee Milla ja menemme Pireukseen yöksi ja lauantaina lähdemme Syrokselle.

Taas joudun tappelemaan näiden blogiongelmien kanssa! Hankin uuden puhelimen ja kuvan kyllä otin, mutta sen siirtyminen tabletille ei onnistu, ainakaan vielä. Joka kerta on aluksi jotain vaikeutta. 

Pasilassa oli junan vaihto. Kylläpä oli kylmä ilma sielläkin, puin jo villatakin eikä se ollut yhtään liikaa. 

Onpa ihanaa päästä Kreikan lämpöön!

Junassa hääräsin tabletin ja puhelimen kimpussa ja yhtäkkiä kuulutettiin lentoasema. En kiirehtinyt ulos ja ovet sulkeutuivat. Ajoin sitten yhden ylimääräisen välin ja palasin takaisin 5 minuutin kuluttua. Hih!

Olin kentällä jo klo 11:n maissa ,automaatilta laukun tarra ja boarding pass onnistuivat jo helpolla. Tiskillä oli vain yksi virkailija klo 11.40 asti ja palvelu hänellä todella hidasta. Alkoi taas heikottaa ja pelkäsin jo pyörtyväni siinä seisoessa! Sitten tiskille tuli 2 naista tämän miehen lisäksi,  mutta kylläpä kesti kauan ennen kuin he saivat koneensa kuntoon ja erinäiset lipukkeet ojennukseen! Pääsin ensimmäisenä naisvirkailijan kohdalle ja homma hoitui vauhdilla. Laukku näkyi painavan 14,3 kg kun yleensä paino on ollut n.21-22 kg! Jospa nyt erinäiset siirtymiset sujuisivat helpommin kuin ennen.

Kreikan opiskeluryhmästä tuli tuttu Jori jonoon , hän tuli Turusta bussilla ja facebookin Kreikanryhmistä  tuttuja ihmisiä myös näin kentällä.  Istuin kauan huilaamassa sen jonottamisen jälkeen ja söin yhden eväsleivän ja join puolet stevialimsastani. Olin lukenut, että juoman voi nykyään viedä lennolle. Niin tosiaan oli. Kun aioin kaataa loput pois turvatarkastuksessa, virkailija sanoi, että ei tarvitse tyhjentää mitään eikä ottaa puhelimia tms. esille kuten ennen. Hyvä uudistus!

Jorin kanssa joimme lähtöoluet lähtöportin lähellä. Iso tuoppi maksoi 10 € ja sen juominen alkoi väsyttää yhä enemmän. Jätin sitten sen kesken! 

Lähtöportilla ei ollut minkäänlaista jonomuodostelmaa. Kova oli melu ja monta lasta kiljui samaan aikaan. Löytyi fb-tuttu M-L ja oli mukavaa jutella hänen kanssaan siinä odotellessa.

Portin läpi mentiin ryhmittäin. Ensin ryhmät 1 -3 ja aula tyhjeni huomattavasti. Minä kuuluin ryhmään 4. Sitä ei mainittu, vaan kaikki loput saivat luvan mennä. Koneeseen mentiin putken kautta. Takaoven kautta ulkoa pääsi, kun huomasi putkessa olevan oven ja sen edessä pienen opastaulun. Eipä meitä montaa siellä ulkona kulkenut! Kone nousi yli vartin myöhässä. 

Paikkani on 29 C, eli käytäväpaikka. En halunnut maksaa 7 € jotta olisin saanut ikkunapaikan. Mielelläni katselisin kyllä lennolla maisemia , varsinkin Kreikan ilmatilassa. Tällä lennolla ei ole lainkaan niitä tv-ruutujakaan, joista voisi  nähdä, missä kohtaa olemme menossa tai voisi nähdä niitä moneen kertaan jo   nähtyjä  kreikkalaisia matkailuvideoita eri saarista. Niitä kyllä jaksaisin katsella yhä vaan uudelleen!

Luin sitten aikani kuluksi Turun Sanomia ja myös sen Talous-liitteen.

Lennolla tarjottiin kalkkuna- tai kasvistäytteinen sämpylä. Otin kalkkunan ja laitoin sen reppuun kun ei ollut yhtään nälkä.

Kahvia teki lennolla  mieli, pyysin 2 maitoa, nyt se maistuu paremmalta kuin ennen. Olisi saanut myös esim.  Spritea, olutta tai viiniä, mutta väsyttää niin, että kahvi oli järkevin valinta. 

Nyt on lentoaikaa vielä tunnin verran. Saa nähdä, olemmeko oikeaan aikaan perillä.

Olimme kyllä ihan ajallaan.

Laukun saapuminen hihnalta kesti tavallista kauemmin, Jori jo luuli, että ei ehdi seuraavaan Pireuksen bussiin X 96. Kun sitten laukkuni sain, se oli rikki! Yhden kulman kohdalta halki n. 20 cm:n matkalta. Jori ehdotti korvauksen hakemista vakuutuksesta. Hän kiirehti jo bussiin. Sillä tiskillä, josta vahinkoilmoituksen olisi voinut tehdä, oli todella pitkä jono. Päätinkin sitten vain etsiä ensiavuksi teippiä jostain, kun en sentään  ilmastointiteippiä laukkuuni ollut pakannut. Kysyin apua 3 eri virkailijan näköiseltä ihmiseltä. Teippi löytyi ja lähdin ulos. 


Taksijonokin oli todella pitkä ja kello oli jo 18.50. Tiesin Rafinan bussin lähtevän klo 19.30 ja päätin mennä pihinä ihmisenä sillä Artemidaan. Lippu maksoi 1,80 €.

Jäin aivan liian aikaisin pois bussista kun tiesin "kotini" sijainnin vain suunnilleen. 

Rannan tiellä oli kyllä helppo kulkea ja sen paikat olivat tuttuja. Kysyin sitten yhdestä baarista neuvoa osoitteen sanomalla. Sain hyvät neuvot ja minua oli 3 paikallista kreikaksi neuvomassa. Hyvä! Piti siis siirtyä vilkkaalle kadulle ja matka jatkui. Kerran jo tarkistin googlemapsista ja löysin perille. Etsin pimeältä pihalta puhelimen valon avulla avainboksia ja alaovi oli auki. Se boksi olikin sitten asunnon oven vieressä.

Siisti ja iso asunto. Kuvia en siitä nyt ottanut, niitä löytyy kyllä Booking comilta. Artemida on paikan nimi ja osoite on Leof. Artemidos 123.

https://www.booking.com/Share-vE2lnY

Olin lukenut tietoja paikasta, esim. että pistorasioita on vain yksi ja sekin varattu jollekin vehkeelle. Kyllä, makuuhuoneessa,  ja  se vehje on ilmastointilaite. No, johtoja ja tarpeeksi pitkiä kyllä laukustani löytyy. Kaikille  tilaa riittää  kuten lasten virressä Jumalan kämmenellä! 


Olin jo uudelleen kuumissani kylmän suihkuni jälkeen joten käytinpä sitten imastointilaitettakin niin kylmänä kuin mahdollista. 

Kielen opiskelua Duolingosta ensin ja sitten vähän sähköposteja ja nukkumaan.

En hakenut edes kahvimaitoa kaupasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti