perjantai 29. huhtikuuta 2016

Kardamil

Taksin rouva jätti meidät tähän. Kertoi olevan bussiaseman.
Kävelimme,
kuvasimme ja ihmettelimme.
Turisteja tai muutakaan ihmisvilinää ei ollut.
Tässä jonkin hotellin uima- allas
ja kukkia. 
Hiljaista kylän raittia,
ei vielä ole kesä, mutta
kukkia on silti.
Musmuloita miehet tikapuiden varassa keräsivät ja me ihmettelevät turistikin saimme kourakaupalla heiltä maistiaisia. Pidin mausta. Yhdessä saattoi olla jopa 3 kpl kaunista siementä. Mietin jo, mitä niistä askarrella...Roskiin päätyivät kuitenkin ne kauniit siemeneni reissuni lopussa.
Ei ruuhkia,
l
onko oleanteri vai ei?
Ei kameran tarvitse rajata pois ihmisiä koska vielä ei heitä sankoin joukoin liikkeellä täällä ole.
Tykkään niin kuvata tavallisten ihmisten eloa ja oloa pyykkinaruinen!
Toki kaunista taontaa myös on kiva kuvata
tai kekseliästä koriste-esinettä, joka on materiaaliltaan niinkin ilmainen kuin näiden kranssien kivet.Ne ovat siis niitä rantojen sileitä kiviä.
Tässä pappakahvilan eli ouzerian, johon muut naiset kuin turistit eivät poikkea, katossa olevat vuohenkellot. Tykkään!
Tunnelmallinen ouzeria, jossa oli elämys puikkelehtia takapihan , kylläkin siistiin  vessaan ja
jonka isäntä piti tarkkaa huolta, että varmasti ehdimme bussiin. Ihanaa!
Kesällä  Kardamilissa on varmasti vilkkaampaa
ja turisteja.Nyt oli näin. Myöhemmin kuulin, että meiltä jäi tärkeä osuus, eli Vanha Kardamil kokonaan näkemättä. Se sijaitsi vähän etäämmällä bussiaukiosta ja siitä näimme vain vilauksen bussin ikkunasta, kun reissumme jatkui myöhemmin Stoupasta Kalamataan ja sieltä edelleen...
Bussilla takaisin omaan kylään Kalogriaan (Stoupa)
ja valokuvia tabletilla räpsin taas
bussin etuikkunasta. Ihmeellisen paljon kreikkahullujen ryhmässä on pidetty tästä kuvasta, jossa on nuo sypressit oikealla.
Viimeisessä kuvassa oln itse hääräämässä.Sen on ystäväni ottanut.

1 kommentti:

  1. Te olitte tosiaan liian aikaisin liikkeellä. Kardamili herää eloon varmaan vasta kesäkuun alussa kun perinteinen Jazzfestivaali pidetään ja mm Norjasta alkaa tulla matkailijaporukoita suorilla lennoilla Kalamataan ja norjalainen matkatoimisto tuo heidät Kardamiliin. Kardamilistä lähtee myös valtavan upeita vaelluspolkuja ylös pikkukyliin. Jos haluaa hehkutella kuvilla, kannattaa hakeutua www.hellasforum.net sivuille. Siellä on innokkaita Kardamilin ystäviä, jotka ovat käyneet kylässä jo vuosia joka kesä. Minäkin olin netin kautta sopinut treffeistä norjalaisen rouvan kanssa ja meillä oli tosi kivaa kolmena päivänä siellä. Hän hommasi mulle myös huoneen erään vanhan rouvan talosta. Tuoreita kananmunia omasta takaa joka aamu! Ostin pääkadun boutiquesta (!)kalleimman mekon, minkä olen koskaan ostanut, siis minulle kallein, jotain 50 €, mutta kun se oli niin ihanakuvioinen ja -laatuinen. Edelleen lemppari! Varmaan siksikin kylä on niin lähellä sydäntä ;-)!

    VastaaPoista