maanantai 21. elokuuta 2017

Maanantai

Nyt pitää jo lähteä autoilemaan saaren eteläosaan johonkin rantaan.
Aamiainen itse tehtynä ja paljon suomalaista kahvia nautittuna.
Vesipullo yms. mukaan ja menoksi...

Tässä kuitenkin ensin sunnuntain asioita. Sekoilen konsertin jälkeen Kotsiran huumaamana joten nyt ovat päivät ja tekstit ja asiat ja koko minä ihan sekaisin!

Sunnuntaina oli mukavan tuulinen päivä. Lähdin 12: n aikoihin pääkaupunkiin ajamaan. Matkalla poikkesin ne liinat ostamassa ja tulin hotelliini sittenkin ilmoittamaani aikaa aikaisemmin.



 Vähän nolotti, kun huonettani vasta siivottiin. Sain jättää kuitenkin laukun ja muita painavimpia pussukoitani huoneeseen ja  lähdin kulkemaan. Halusin heti ostaa Kotsiran musiikkia autooni viihdykkeeksi. Joku Anu oli arvellut fb:n Kreikka-ryhmässä, että voisi löytyä cd täältä. Menin turisti-infoon se karttapaita, jota rakastan, ylläni. Sielläpä olikin kiva heppu, jonka kanssa sain taas harjoitella kreikan puhumista. Kivaa! Sain ohjeet, mihin mennä. Olipa muuten kuuma sillä ostoskujalla Market street.


 Kävelin sen loppuun asti enkä löytänytkään etsimääni. Turvauduin tabletin googleen ja googlemapsiin, joka ohjasi lähelle turisti-infoa, jonkin museon lähelle. Hiljaa kun takaisinpäin  kuljin, niin havahduinkin ihan pian musiikkiin. Löysin heti sen oikean pienen putiikin. Ostin 2 levyä.


Auton saatoin sunnuntaina jättää kuulemma yksityissairaalan parkkiruutuun, mutta isännän poika vannotti moneen kertaan, että se pitää siirtää ennen arkea pois. Fb:n Kreikka-ryhmän Anu oli neuvonut minulle,mistä löydän julkiset ilmaiset parkkialueet, kiitos hänelle. Ison puiston takaa löytyi heti hyvin tilaa. Vein auton sinne yöksi.
Pian jo tulikin ilta, mutta eipä sitä kyllä kuumassa oikein nälkä tule ja yksin ei ole kiva mennä tavernaan. Tyydyin -  tai eihän se ole tyytyminen vaan herkuttelu, jota kotona ei saa -  gyros pitaan. En halunnut kuitenkaan sataman ruuhkaisimpiin paikkoihin mennä vaan valitsin paikan sisemmältä , aukion laidalta. Oli hyvää ja palvelukin herttaista.
Satamassa oli edelleen valtavasti väkeä . Aikaisemmilla keväisillä reissuillani täällä ei ole tällaista tungosta ollut, mutta nythän onkin elokuu.
Tästä näkymästä tuli muisto mieleen!



Samalla iltakävelyllä ostin myös laivalipun  24.8. Parokselta Rafinaan. Kylläpä nyt olivat liput kalliita kevääseen ja alkukesään verrattuna, tulomatkalla jännittyneenä en sitä niin miettinytkään. Mieluiten olisin matkustanut ulkokannella istuen, mutta sellaista vaihtoehtoa ei ollut joten menen takaisin samalla aluksella kuin tulinkin. Tera Jet klo 12:50 ja hinta 33 €. Kestää n. 3,5  tuntia.
Rafinan tuttuun hotelliin yöksi taas.

Nyt sitten maanantain juttuja. Melko kauan taas taistelin näiden blogitekstieni ja videoiden kanssa. Aamu muuttui jo aamupäiväksi. Kivaa kuitenkin oli se, että mikään aamiaisen tarjoilu ei minua hoputtanut tai rajoittanut loppumisellaan  klo 10.30. kuten edellisessä paikassa koska se ei ollut koskaan alkanutkaan! Niin, ja kyllä minusta tuo klo 10.30. oli aivan liian aikainen aika lopettaa hotellin aamiaisen tarjoilu! Ehkä 11.30. olisi parempi.
Omat kahvini ja voileipäni nautin ja lähdin ajamaan. Laitoin soimaan ostamani vanhemman Kotsiran cd: n. Kyllä tiet olivat ihan hyviä ajaa , mutta ihan takapuskurissa roikkujat harmittivat. Fiestalla kyllä sain hyvin tehtyä rakoa. Heti, kun huomasin jonoa taakseni kertyvän ,ajoin tien sivuun jos mahdollista.
Ajoin Alykiin asti. Siellä pieni juomatauko ja myöhemmin myös suolainen piirakka huikopalaksi ja apteekista Ζιρτέκ:iä, kun parkkipaikan vierelle osui apteekki.











En jäänyt uimaan koska varjossa oli ihan hyvä huilata ja viilentyä.
Matka jatkui.
Sitten halusin jo mereen vilvoittelemaan. No, tämä paikka oli kyllä kaikkea muuta kuin ne autiot/rauhalliset rannat, joita ennen reissua kuvittelin löytäväni! Tänne oli kuitenkin helppo löytää ja tuo jo kirosanaksi muutunut parkkipaikka oli hyvin selvillä etukäteen. Hyvä niin!


Haikailin niin noiden surffilautojen ja purjeiden perään, että kuva niistä oli otettava!
No, kiva tuolla rannalla oli vähän meressä vilvoitella. Paikan nimi on  Chrysi Akti.
Seuraavaksi ajoin Marpissan kautta jo tuttuun Naoussaan. Teki NIIN PALJON vihdoin mieleni sitä frozen youghurtia!
Sitä kyllä sain, kun ajoin ensin sille löytämälleni kivalle rannalle. Kävelin sieltä Naousssan keskustaan,mutta harmikseni ei tullut mitään kameraa mukaani! Matkalla puikkelehdin pienillä kauneilla kujilla ja siellä oli kivoja putiikkeja. Ehkä niitä olisi kuitenkin mukavampi tutkia toisen ihmisen kanssa kuin yksin, en tiedä.
Vihdoin se onni oli edessäni. Se oli suurin mahdollinen annos frozen youghurttia hedelmillä ja marjoilla, mutta kylläpä se maksoikin! Apua, hei, se maksoi 8 €!
Enpä taida sanoa, mitä kunollinen ateria maksoi hyvässä tavernassa Chioksella keväällä!
No, nyt olen saanut sen,mitä halusin.
Huomenna olisi kivaa ajella tuolla Antiparoksella. Miten helppoa mahtaa olla ajaa Pountassa sille lautalle? Luvallista se ainakin on toisin kuin eräs muu juttuni tähän mennessä...
Nyt pitää vähän tutkia, onko mitään kommentteja tullut. Hyvää yötä!
P.S. palaan vielä vähän  ihmetellen sitä, että  kukaan ei kommentoi. Eikö kukaan siis lue näitä?

2 kommenttia:

  1. Mukavaa retkeilypäivää huomiselle😍 Kyllä minä ainakin luen ja olen kommentoinutkin, mutta teenköhän jotain väärin?

    VastaaPoista