perjantai 18. elokuuta 2017

Uimarantoja etsimässä perjantaina.

Tarkkana saa kyllä tienviittojen ja liikennemerkkien suhteen täällä olla. Tutun (Ab Food Market)  ruokamarketin kohdalta tutkin reitin Agia Marian uimarannalle paperikartastani ja myös googlemapsista.  Netistä  katselin jo kotona siitä uimarannasta  kuvia ja huomasin, miten esim. rantatavernaa siellä kehtuttiin. Sinne halusin päästä.
 Ajoin kuitenkin heti alussa risteyksen ohi. Ambelos luki siinä kyltissä, mitä tietä ajoin. Kävin kääntymässä vihanneksia myyvän kojun kohdalla. Siellä oli tällaisia viljelmiä. Erilaisia marmeladeja oli myynnissä ja niiden lasipurkkien etiketit olivat liikuttavan omaperäisiä, käsin kirjoitettuja.
Ei kun takaisin ja uusi yritys. Melko kovaa vauhtia täällä ajavat! Taas 3 kertaa annoin tietä koska en halua yhtään lujempaa vieraalla autolla ajella ja mielestäni olen myös ajanut nopeusrajoitusten mukaan. Kun tulee sellainen mutka, että en kunnolla näe tarpeeksi kauas, hiljennän kyllä. Se on usein ollut ihan tarpeen, kun yks kaks onkin mutkan takaa paahtanut auto tulemaan keskellä tietä! Hulluja nämä kreikkalaiset!
Matkalla näkyi myös joku voimalaitos tms. sellainen punavalkoinen tornimainen rumilus. Jotain atomi-sanaa näytti kyltissä lukevan. Hui!
Agia Maria, se isompi niistä olikin jokin vesipuisto, tai ainakin sellaisen suuren taulun näin. Parkkipaikkana oli valtava hiekkakenttä. Meri näkyi kyllä , paljon ihmisiä ja hiekkaranta, mutta halusin pienempään rantaan.
 Ajoin kohti sitä pienempää Agia Marian rantaa. Matkalla otin kuvan tästä isommasta vastarannalta käsin. Tuo harmaa edessä tässä kuvassa on autoni katto. Kirkkaassa auringonvalossa kuvien ottaminen on usein ihan arpapeliä. Pitää ihan arvata, mitä kuvaan mahtaa tulla!  Esim. tärähtäneet kuvat näkee kunnolla vasta iltaisin hotellilla. Tykkään kuitenkin kuvia ottaa ja esille muillekin laittaa. Taiteellista vaikutelmaa niissä ei kuitenkaan ole.
Surffilautoja ja joitain vesiskoottereita näkyi olevan. Kyllä surffaaminen vaan olisi kivaa. Täällä ei päätyisi jatkuvasti kaislikkoon kuten Suomessa, mutta jonkun uimarin päälle kyllä varmasti  syöksyisin! Eivätkä kyllä käsivoimanikaan riitä kuin lasten purjeen käsittelyyn!
Seuraavaksi ajoin pienemmän Pyhän Marian P-paikalle. Se oli  kuin jonkin hotellin piha. Nuori kaveri piti jotain kioskia ja tuli kysymään, onko minulla varaus. Ei ole! Hän sanoi paikan olevan täynnä. Outoa!
Etsin vielä muuta ajoväylää rantaan tuloksetta. Oli jo niin kuuma, että jotenkin jo halusin saada kastautua meressä.  Rantakengät olivat mukana ja menin rosoiselta kalliolta veteen, kun osui autollekin sopiva paikka sellaisen rantakallion luota.

Matkalla tänne olin vielä yhden hiekkarannan huomannutkin. Siellä oli aurinkotuoleja ja varjoja ja vähän ihmisiä, mutta sen voimalan läheisyys vaivasi mieltäni joten ajoin ohi vaan.
Päätin vielä käydä katsomassa, miten pitkälle Naoussan rantaan ja keskustaan  autolla pääsee sieltä Agia Marian tien suunnasta, kun sinne lähti vielä asfalttitiekin.
 Hyvin nopeasti olinkin tässä.
Mikä kiva yllätys!


Contaratos Beach on kai jokin  hotelli tuossa.
Ihan sopivan vaatimaton minulle!
Lähistöllä on jokunen tavernakin ja vihdoinkin parkkipaikkakin! Tosin nyt taitaa auto kyllä seistä uimarannalla, mikä on kiellettyä. Katsoin kyllä, että tilaa olisi teiden varrella pysäköintiin.
Olipa ihanaa heittäytyä tuohon veteen pelkäämättä merisiilejä tai teräviä kiviä. Ihmisiä oli vain vähän rannalla eikä siellä ollut  mitään discomusaa tai möykkää.

Paperikartasta ei ilmene, mikä tuo ranta on. Ei kai vain pian jonkin ison yrityksen kuten hotelliketjun yksityisomaisuutta!
Lähdin sieltä ajamaan keskustaa kohti ja näin ison kirkon ja bensa-aseman ja päädyin lähtöpaikkaani, eli tutun ruokakaupan luo.
Eilen luin googlemapsin kautta arvosteluja niistä tavernoista, jotka ovat lähinnä hotelliani. Taisin olla täysin väärässä sen tavernan suhteen, missä kävin! Ihmiset ovat kehuneet sitä aidoksi ja ihanaksi jne. Enemmän arviointipisteitä on kuitenkin saanut se seuraava, jonne olin aikeissa mennä. Saapa nähdä! Ei hellepäivänä ole niin nälkä. Tällaisia juomia minulla on veden ja Fixin lisäksi.
 Tuon oikeanpuoleisen kahvin ostin tänään mennessäni googlemapsin suositusten perusteella minulle uuteen isoon  ruokakauppaan. Se sijaitsee vastapäätä tuota entistä tuttua kauppaa. Oli todella valtava ero noiden välillä. Tuolla oli hyvät valikoimat ja erittäin siistiä ja ystävällinen henkilökunta.  Sen nimi on Market In. 
Hyvä tietää jatkoa ajatellen. Mutta, onko tuo kahvi kofeiinitonta kuten luulen? Vähän osaan kreikkaa ja niin siinä minusta lukee! Mikä ihme tarkoitus?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti