torstai 24. elokuuta 2017

Tänään laivalla Rafinaan. Heippa Paros!

Kalimera.
Olen jo pakannut. Eilen sain viestin, että laiva lähteekin klo 13.25 vaikka piti olla klo 12.50. Selvä.
Se on taas nimeltään Tera Jet ja hinta on 33 €.
Ulkokannelle ei siinä laivassa pääse, mikä kyllä kesäisellä reissulla olisi ollut mukavaa minusta . Ehkä Pireukseen menisi Blue Star Ferrisin iso toisenlainen laiva  mutta menen mieluummin Rafinaan kuin Pireukseen. Minusta Rafina on mukava paikka ja Avra-hotellikin on jo tullut monella reissulla tutuksi.  Siellä olisi myös todella hyvä aamiainen, mutta luulen, että en sitä ehdi nauttia koska on mentävä ajoissa lentokentälle.
Isäntä pyysi luovuttamaan huoneen jo klo 11:n aikaan jotta se saadaan siivottua seuraaville. Kyllä se minulle sopi. Kun koko matkalaukun sisältöä en ole ripotellut ympäriinsä, on helppo pakata tavarat kasaan.
Kouros-hotellissa oli kyllä mukavaa oikein asettua, kun siellä oli valtava määrä vaatehenkareitakin niin, että teki ihan  mieleni laittaa vaatteet oikenemaan niihin . Jos vielä olisi ollut vedenkeitin, olisin ollut okein tyytyväinen. Kahvia on pakko aamulla saada ja mieluiten iso mukillinen suomalaista maitokahvia!
Täällä keitin kattilassa vedet ja käytin suppiloa ja suodatinpapereita. Onkohan muuten niissä suodatinpapereissa jotain eroja? Halpaa tietysti ostelen, mutta nyt tuntuu, että laihaa on kahvini! Yhtenä aamuna keitin kahvini kattilassa vaikka se olikin suodatinjauhatusta. Ei ollut hyvä idea sekään koska sitten taas piti siivilöidä enimmät porot isolla spagettisiivilällä. Suo siellä, vetelä täällä! Ehkä minäkin teen jatkossa niin kuten joku fb:n KREIKKA-ryhmässä kertoi; otan vedenkeittimen mukaan!
Lähdin sitten hotellihuoneestani ja laukun sain jättää talon kellarimaiseen pyykkihuoneeseen n.2,5 tunniksi.
Mukanani oli uimavarusteet, mutta nyt olikin kovin tuulista rannalla joten uiminen ei kiinnostanut. Kävelin katsomassa ystäväni viimeksi käyttämää pientä hotellia ja kysymään, onko siellä vapaata meille lokakuun reissua varten . Olipa söpö hotelli! Rouva muisti hyvin ystäväni, mutta totesi, että he sulkevat juuri kesken sitä aikaa, jonka me saarella aiomme viettää. Hän suositteli toista hotellia. Se löytyi helposti ja sekin oli oikein söpö! Ihana hiekkaranta aivan sen edessä. Siellä juttelin rouvan kanssa ja kyselin hintoja yms. Melkein jo varasin ja kiireesti aloin viestitellä ystävälleni asiasta.
Pian jo olikin aika lähteä laivalle. Se lähti ihan ajallaan ja olipa tylsä matka kun ulkokannelle ei lainkaan päässyt. Perillä Rafinassa olin klo 18.10. Ei tehnyt mieleni lähteä mihinkään tavernaan tms. Laivalla nautin suolaisen piirakan enkä nyt tarvinnut mitään ja väsyttikin jo.
Kylläpä kesti kauan kirjautuminen sisään hotelliin, kun edessäni oli saksalainen naisryhmä, äiti ja kaksi  tytärtä. Heillä oli koko ajan jotain kysyttävää ja englanti ei oikein äidiltä ainakaan sujunut.
En ollut varma, olinko juuri tällä kertaa varannut hotellin tarjoaman ilmaisen bussikyydin aamuksi lentokentälle. Selvästi jo väsymys painoi, kun kysyttäessä lennon nousuaikaa, ilmoitin sen  boarding-ajan, siis 9.15: n sijaan 8.35. Sopiva bussi olisi ollut klo 7.20 hotellilta lähtevä, mutta minulle sanottiin, että bussi lähtee klo 06.20 ja ulkona on oltava 10 minuuttia ennen sitä. Ajattelin, että järkevintä on vaan mennä yöpuulle!
Nautin hiljaisesta huoneesta ja ihanan ylellisistä lakanoista pitkän suihkun jälkeen. Televisiota en edes yrittänyt avata. Sen sijaan järjestin ihan privaattikonsertin - katselin Paros Parkissa videoimiani Yiannis Kotsiran esityksiä. Jokin video on ihan hyväkin, kun käsi ei ole kuvatessa tärissyt, mutta onhan tuolla tabletilla monia ihan heiluviakin videointeja! No, ääni se kai on pääasia! Paitsi, että hän on kyllä kiva tällaisen täti-ihmisenkin katsella. Sellainen ihana kuin intiaanipoika!
Sen verran siellä konsertissa sain selville, että videointi ei ole kiellettyä. Ei sitten ollutkaan helppoa laittaa edes pätkää videostani fb:n pienempään Kreikka-ryhmään, missä tiesin ihmisten kuvia ainakin odottavan. Aikani taas taistelin tekniikan kanssa kunnes tajusin, että lastenkodin lapsetkin tekivät videoitaan you tubeen. Sinne minäkin sitten lopulta opin laittamaan niitä ja nyt niitä  on  minulta siellä jo 6 kpl. Taisin vähän liikaa innostua!
Olikin sitten mukavaa nukahtaa ja herätä klo 05.30. herätyskellon soittoon.
Aamulla ajattelin lentokentällä kaikessa rauhassa nauttia aamupalaksi kunnon kahvit ja jonkin sämpylän ehkä. Hotellin aamiaistarjoilu alkaa klo 06 aamuisin ja on kyllä todella hyvä. Joskus sen vielä aion nauttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti