torstai 17. elokuuta 2017

Tuulinen torstai 17.8.

Ei kyllä ole valtavista helteistä tietoakaan tällä saarella. Tänään on tuulinen päivä. Jo eilen näin punaisen lipun uimarannalla. Aaltoja olen päivittäin ihaillut ajaessani hotellilta poispäin. Eilen matkalla Paros Parkiin, konserttipaikkaan, oli matkalla myös ihan tuulettomia hiekkarantoja. Lähimmät tavernat ovatkin sillä suunnalla. Ehkä menen sinne tänään.
Kävin aamiaisella tänään ja taisin vähän ahnehtia. Toisen leivän käärin servettiin ja otin mukaani. Useimmiten kyllä nämä paketit päätyvät myöhemmin roskiin.
Odottelin tuulen tyyntymistä iltapäivään asti ja lähdin liikkeelle.
Näin suuri jasmiini kasvaa hotellin ruokasalin ikkunoiden edessä. Menen illalla sen huumaavasta tuoksusta nauttimaan.
Altaalla oli hyvin kyllä tilaa, mutta lähdin mieluummin  mereen polskimaan. En kaipaa myöskään musiikkia uidessani, tuolla soi discomusiikki.
Pysähdyin ensimmäiseen vastaantulevaan tavernaan kun oli jo kova nälkäkin. Listalta valitsin weal in tomato sauce, ( kokkinisto), mutta ei sitä ollutkaan. Yleensä sen liha on ollut todella hyvää, samanlaista kuin juvetsissa. Tyydyin sitten lihapulliin enkä odottanutkaan mitään suuria annoksesta.
Kyllä nälkä lähti. Yksin kun matkustaa, on kyllä harmi että ei ole kaveria annoksia jakamassa. Favaa, kesäkurpitsapalleroita, tomaattipullia, tsatsikia olisin kaverin kanssa tilannut. Moussakaa myös mietin, mutta tämä paikka ei tuntunut niin perinteiseltä tai aidolta, että olisin uskonut moussakan kotikutoisuuteen, pakastettua tai jopa tehdasvalmisteista se ehkä olisi ollut. Siltä tuntui. Asiakkaita oli siellä paljon ja henkilökunta näytti kiireiseltä. En halunnut neuvotella mistään mezeistä tai pienemmistä annoksista yhdelle vaan saada vain jotain lämmintä ruokaa. Johan tässä on voileipä-salaattisysteemillä menty useampi päivä.
Taverna oli Kolybithres-nimisessä paikassa.Taverna Kolybithres oli siis paikan nimi, yksinkertaista! Tarkistin myöhemmin googlemapsista.
 Sen pihassa oli bussin päätepysäkki. Valtava joukko nuoria meni klo 18: n aikoihin bussiin siitä. Kanoja ja kukko juoksenteli pitkin pihaa ja aidan takana oli 3 aasia. Rannan kallioilla näkyi olevan paljon ihmisiä.

En halunnut mennä kallioille ihmisruuhkaan vaan päätin mennä pienelle hiekkarannalle.


Näkymää tavernasta,

Lähdin ajamaan ja matkalla näkyi ainakin 2 mukavannäköistä tavernaa. Taidankin tutustua niihin googlekartan avulla ja tripadsvisorissa.
Nyt olen sen tehnytkin. En tiedä, miten luotettavia tuollaiset netin arvioinnit ravintoloista oikeasti ovat. Seuraavan tavernan kuvia katselin ja näin myös vähän sen ruokalistaa. Sinne aion mennä. Tämä on sen nimi: "Η βίγλα" ταβέρνα.
 Se 3. Anemone ei ollut saanut hyviä arviointeja.

Päädyin tällaiselle rannalle, juuri tällainen on mielestäni kiva. Ei ole mitään varjo-ja aurinkotuolirivistöjä. Joillakin on mukana omat varjot, jotka tökätään vaan hiekkaan, siinä se.
Ai kauhea, kerronpa taas yhden jutun aurinkovarjoon ja nuukuuteeni liittyen. Pargassa olin viikon juhannuksen aikoihin v. 2008.  Minusta rantatuolien ja varjojen vuokrat olivat ihan älyttömän korkeita. Mietin, miten paljon esim. perhe maksaa viikon lomalla niistä . Kuningasajatukseni oli ostaa oma varjo. Se maksoi vain muutaman kolikon enemmän kuin yhden päivän vuokra. Valitsin kauniin, vaaleansinisen ja käytin varjoa usein. Tuolia en tarvitse, pyyhe hiekalla on ihan O.K.
Niin, ihan kivaa oli, mutta ei tässä vielä kaikki. Sulovileeniläisenä halusin varjoni tuoda kotiin asti, kun olin kerran siitä jokusen lantin maksanutkin. Eihän se tietenkään matkalaukkuun mahtunut, mutta kyllä vaan, sieltä se vaaleansininen varjoni tuli vähän laukkuani myöhemmin lentokentän laukkuhihnaa pitkin! En tänä päivänä käsitä, miten ihmeessä tuon tempun tein.
Ai juu, eihän turkulaisissa kesissä ole niin kovia hellepäiviä ollut, että sille olisi mitään käyttöä ollut! Siellä se nyt seisoo ulkovarastoni nurkassa. Ehkä se sopisi jonkun lapsen leikkeihin...Se lapsi vaan puuttuu vielä.

Kylläpä muuten on jo nyt noin kulottunutta luonnossa! Kyllä keväällä vaan on kaunista Kreikassa jo huhtikuussa. Se onkin minusta ihanin ajankohta Kreikan matkoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti