tiistai 4. kesäkuuta 2019

4.6. tiistai

Kalimera Thassokselta.
Naurattaa ihan.
Arvaapa, mitä puuhailin juuri!  Ostin flex-lennot Aegeanilta hintaan 199.65 € . Meno on kalliimpi 21.10 kuin paluu 5.11. Kumpikin sisältää matkalaukun ruumaan ja mahdollisuuden siirtää lentoa ja on suora lento, 3 t 45 min.
Kiirehdin asian kanssa koska 50 %:n alennus 20-vuotisjuhlatarjouksena lentoyhtiöltä päättyy tänään. Lentoajat marraskuusta maaliskuun loppuun.
Haluan myös sinne Omilon   kielikouluun Ateenan Maroussiin 28.10. - 2.11. Tule sinäkin, joka tätä luet!
Hyvää kahvia huoeessa aamiaiseksi.
Busseilla Alikiin. Ihanaa:
No  voi, klo 10: n bussi oli juuri mennyt tullessamme bussiasemalle. Seuraava lähti klo 11.30. Ostin leipomosta loukanikopitan (nakkipiirakka) aamupalaksi. Kiersimme sitten vähän kaupungilla ja joimme frappet. Satoikin vähän. Mustia uhkaavia pilviäkin näkyi.



Oli todella epäselvää, mihin bussiin kuuluu mennä kun kuljettaja sanoi bussimme tulevan tasan klo 12. Höpö höpö! Oikeaan olimme menossa, lippu Alikiin asti 7,80 € maksettuna. Vaihto vaan matkalla kleinbussiin. Vaihdon piti tapahtua Potoksessa, mutta se olikin Limenariassa.
Valmismatkalla viikon asuin poikani kanssa Alexandra Beach-hotellissa kauan sitten. Siitä on niin pitkä aika, etteivät edes sen ajan tekstini enää näy kreikkanetissä. Vuotta en muista, mutta ehkä kotona valokuvista se ilmenee. 2005?Autolla ajelin 3 päivää ja jännittävintä oli nähdä, onko milloin minkäkin vuorikylän kirkon luona aukio, millä pääsen autolla ympäri! Hui kamalaa! Ikinä ei niillä kapeilla teillä tullut bussia tai kuorma--autoa onneksemme vastaan.
Muistan myös, miten poika pelkäsi todella ampiaisia  vai mitä mehiläisiä ne nyt olivat. Niitä oli melkein koko kylätien leveydeltä jonkin makean tahnan kimpussa niin, että ohi piti kulkea miltei ojan kautta!
Nyt en ajaisi vuorikyliin kun muutenkin pelotellaan hurjista naapurimaiden kuskeista täällä! Uutta Kreikan matkalla täällä on myös se, että kreikkaa ei kuule! Täällä on niin paljon venäjän tapaisia kieliä puhuvia ihmisiä kaikkialla.
Hups! Huomasinkin , että olen ollut täällä!


Tähän tavernaan jäimme syömään. En pitänyt ruoastani. Se oli papoutsakia ranskalaisilla. Salaatti oli O. K. Ilmeisesti albaanialainen tms. tarjoilija, nuori mies oli ammattitaidoton. Lautanen piti häneltä kurottaa  itse kaukaa vaikka kädet olisivat olleet varattuina ja jälkiruoan hän iski vain minun eteeni. Tuntui tökeröltä. Vaikka en mielestäni pokkurointia haluakaan, niin tarjoilu ei ole tuota!



Menimme pyyhkeittemme päälle vasempaan reunaan. Emme halua noita petejä, turhuuksia! Kaikkein kamalimpia ovat ne hiostavat paksut patjat tai säkit. Yäk!
Paluubussin piti tulla 16.30 ja se tuli 16.45. Limenariassa kuljimme rannalla ja jäimme pienen hotellin kivaan baariin. Mukava emäntä puhui englantia, ei ollut kreikkalainen.


Matka jatkui toisella bussilla Skala Prinoksen satamaan. Siellä odotettiin kauan lauttaa saapuvaksi. Matka jatkui klo 19.25. Katsoin kellosta, että ilmeisesti lähtiessämme Kavalaan tästä satamasta, pitää aikaa varata n. 20 minuuttia tänne siirtymiseen hotellilta.
Oli jo ilta pitkällä kun olimme hotellilla.
Annelin neuvon mukaan menimme Pigi-tavernaan. Voi, miten ihanaa ruokaa taas! Millalle moussaka ja minulle juvetsi. Taivaallisen hyvää, mutta en kaikkea millään jaksanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti