lauantai 8. kesäkuuta 2019

Lauantai 8.6.

Huomenta. Pian lähdemme bussilla Skala Prinokseen. Sieltä autolautalla Kavalaan.  Merimatka on pidempi kuin oli tullessa.
Muuten olisin kyllä pidempäänkin täällä Thassoksella viihtynyt, mutta  siitä en pitänyt kun ympärillä kuulin miltei koko ajan jotain outoa kieltä. Olen tullut Kreikkaan oppiakseni kreikkaa! Se on oikeasti yksi tärkeimmistä syistäni tulla tänne.
Kivoja yllätyksiä:
ei hyttysiä tai mehiläisiä, ei rannoilla kaupustelijoita tai hierojia, ei kerjäläisiä tai kodittomia kuten Ateenassa.
Löysimme sittenkin mieluisia vaatimattomia uimarantoja ihan kävelymatkan päässä x 3.
Löysin "allipeiton" ja kengät edullisesti tulevia juhlia varten.
Jäi puuttumaan:
 kanistifado, täytetyt kesäkurpitsan kukat, fava, frozen youghurt hedelmillä.
Kylläpä oli tiukka bussin aikataulu! Satamassa 2 minuuttia ennen lautan lähtöä!
Väsytti niin että makoilin puupenkillä kauan ulkokannella. Kavalassa yksi taksi näkyi satamassa eikä missään näkynyt  tarraa , jossa olisi taksin puhelinnumero. Voi että matkalaukkuni oli raskas! Teki mieli tuupata se mereen! Matka hotelliin (Oceanis) kesti kauan. Frappea joimme  kahvilassa. Huoneita siivottiin vielä. Menimme hotellin katolle uima-altaalle, missä on myös baari. Ihanan kylmä suihku! Altaan vesi ei ollut virkistävää ja mietin sen puhtautta. Aivan liian pieni allas hotellin kokoon ja asukasmääriin suhteutettuna!




Oli jo kova nälkä klo 13.30. Poikkesimme markkinoilla matkalla kun etsimme tavernaa. Siellä katosten alla oli tukalaa ja kuumaa. Valtavia vaatekasoja ihmiset penkoivat. Äkkiä pois! Ehkä siellä pitemmällä olisi ollut esim. hedelmiä ja vihanneksia, mutta happi tuntui jo loppuvan. Oli ehkä Laiki, lauantaimarkkinat, en tiedä.
Kuljimme rannan lähellä ja monta kahvilaa näkyi. Sitten löytyi aivan huippukiva iso taverna nimeltä  Nemesis. Tarjoilijatyttö sanoi pienen horiatikin riittävän 2:lle. Kyllä ja paljon jäikin!
Millä otti sardiineja ja minä kanaa. Ihanaa ruokaa! Ja mitkä hinnat! 4,50 €!




Tavernaan tuli iso ryhmä eläkeläisiä. Pappi kulki jonon kärjessä. Tädit kysyivät, olemmeko ulkomaalaisia. Kyllä, Suomesta olemme. Eräs rouvista pomppasi tuoliltaan ja tuli kertomaan, että hänen lapsenlapsensa opiskelee Turussa kolmatta vuotta. Voi, Turussa mekin asumme! Sitä sitten päiviteltiin ja rouvaa piti tarjoilijan komentaa omaan pöytäänsä tekemään ruokatilausta. Vielä myöhemmin sana kiiri ryhmässä niin, et puolikuurotkin saivat tietää meidän olevan Suomesta. Toivottelimme lähtiessämme heille hyvää jatkoa ja hyvää kesää. Terveys unohtui listalta, mutta muuten menivät toivottelut oikein! Tämä rouva kertoi olevansa paikkakunnalta Serres. Olisiko ollut seurakunnan retki?
Millä reippaana lähti kävelylleen ja rantaa tutkimaan. Minä tulin "kotiin" ja nostin tietysti lipun salkoon ja sidoin pyykkinarun parvekkeelle.

Apteekin luona mittari näytti 31 astetta. Millä oli löytänyt ison uimarannan. Hän kertoi kaupungilla nyt auringon vielä porottaessa olevan aivan tukahduttavan kuumaa .
Suunnittelemme huomiseksi matkaa jonnekin kauemmas uimarannalle bussilla.
Sain uimarantaneuvoja fb:n ryhmästä. Lähdimme bussiasemaa tms. etsimään. Sitä ei löytynyt vaan ostimme bussiliput automaatista. Aiomme mennä bussiin hotellin läheiseltä pysäkiltä. Ehkä respassa neuvotaan.
Otin kuvia eniten nyt vanhan kaupungin alueelta.

Ihmeellisen kiiltävä maalaus seinässä.


Kiipeämistä jkv.
Korkealta oli hyvät näköalat.
Tähän puutarhaan ihastuin. Isäntä sitoi juuri jotain köynnöksiään. Tomaattia ja paprikaa ainakin näkyi kasvavan hyvin.Viereisen talon parveke oli kukkia, varsinkin pelargonioita täynnä ja rouva istui siellä myhäillen huomatessaan, miten ihailimme näkemäämme! Autotalli oli puutarhan alla ja asumus tai vaja takaseinustalla. Juttelin isännän kanssa enkä kelvannut vuokralaiseksi. Voi, miten tykkään tuollaisesta elämäntyylistä!


Monia laulukuoroja esiintymässä aukiolla.
Jäimme Old Town Inn'in kohdalle syömään. Edullista, mutta ei huippuhyvää. Favaa nyt saimme. Kesäkurpitsapallerot O.K. Grillatut sienet valkosipulilla kaipasivat lisää valkosipulia.
(Olipa vaikeaa nyt su-aamuna täydentää kuvilla lauantain blogia puhelimella! Tabletti lakkoilee ja sammuu kesken käynnistystä. )
Saimme selville, että busseilla nro 4 ja 8 pääsemme huomenna uimarantaan, jonka nimi on Kalamitsa. Matka 4 km. Ostimme automaatista kadulta 1, 20 €:n liput valmiiksi.

2 kommenttia:

  1. Älä hassuttele Merja 😁. Kyllä Thassoksella ihan kreikkaa kuulee ja saa puhua. Vuosi sitten en muuta kuullutkaan! Teidän olisi pitänyt majoittua johonkin ihanista pikkukylistä. Mutta seuraavalla kerralla sitten! Mihin nyt sitten jatkatte?

    VastaaPoista
  2. En hassuttele. Kaupoissa ja tavernoissa henkilökunta tietysti puhui kreikkaa, mutta asiakkaat olivat bulgarialaisia, albanialaisia, turkkilaisia jne. Suuria turistiryhmiä näimme monta kulkevan oppaan perässä. Mikä olisi ollut uintimahdollisuudella ilman omaa autoa ihana pikkukylä? En usko, että kolmatta kertaa menen tälle saarelle.

    VastaaPoista