tiistai 11. kesäkuuta 2019

Tiistai 11..6.

Viimeiset tämän reissun kalimerat paitsi ei kovin hyvät!
Tuli painoraja vastaan. Ei minun, kannan kyllä ylimääräiset kiloni, vaan ruumaan menevän matkalaukun! Norwegianialla se laukku saa painaa ilman lisämaksua vain 20 kg. Mielestäni Kavalassa vaaka näytti 22 kg. Nyt sitten siirtelyhommiin! Minun piti vielä ostaa ouzopullokin talkkarilleni ja laittaa se laukkuun! Ostan sen  pullon siis ilmeisesti kalliimmalla hinnalla  kentältä.
Reppuun on  menossa 2 kirjaa, 2 pellavaista (?) lahjapyyheliinaa ja pitkä jatkojohtoni ainakin näin alkuun. Onneksi Milla ehdotti tarkistamaan nuo painorajat. Ne ovat erit Aegeanilla, jota mieluiten käytänkin. Saan myös olla klo 14 asti huoneessa. Minulla on oma matkalaukkuvaaka, mutta nyt sen käyttö tuntuukin vaikealta kun siinä on myös paunat sotkemassa ja minun tekniset taitoni...
Blogistani puuttuvia kännykkäkuvia liitän  sitten myöhemmin eri päivien postauksiini esim. lentokentällä odotellessani.
Heippa vaan vähäksi aikaa!
Punnitsin eri tavoilla pakattua matkalaukkua. Luulen ouzopullon nyt mahtuvan mukaan laukkuun. Ehkä nyt paino on alle 18 kg.
Kun kuulin siivoojan kulkevan käytävällä, lähdin jo ennen klo 14 huoneesta. Kuvia otin vielä parvekkeesta:


Respassa oli nyt kiva ja juttelevainen mies. Mitäpä sitä minä muuta kuin "kreikan sanallisia harjoituksia" vääntämään hänen kanssaan! Englantia sitten väliin kun en osannutkaan kun  Millakin, tukiopettajani, painelee kai jo täyttä päätä pitkin Paroksen kyliä ja rantoja.
Kuljin hissukseen katua alas kohti supermarkettia. Kivaa kun ei ole helle nyt ja tuulee.

Piti ostaa se tuliaispullo ouzoa. Eipä ollutkaan enää  koko kauppaa Triton-hotellin vieressä. Päädyin "neuvoa antavalle" ja oikeasti neuvoa kysymään, missä on supermarket, tänne:
Taas tarjoilijapoikaa nauratti! Nyt se lautasennuolijatäti etsii kauppaa, jota ei ole täällä vuosiin ollut!
Hän kyllä sanoi supermarketin olevan korkeiden talojen takana. Kiitos. Lähden sinne sitten. Kirjoittelen vaan blogiin ensin...
Supermarket löytyi helposti ja ouzopullo myös. Sen kaupan kohdalla oli parturi ja siemenkauppa, joita olimme kauan turhaan etsineet.

 Kysyin niitä kukan siemeniä. Ei ole kuin taimia. Nyt näin sellaisen ja kas , se oli oikea. Sen nimi on ΟΙΝΟΘΗΡΑΣ.
Kiersin turhan pitkän lenkin matkalla puistoon , jonka edessä on lentokenttäbussin pysäkki koska kuljin sivukatuja. Ostin piirakan ja kahvin läheisestä kahvilasta. Bussi lähti tasan klo 17 ja matka kentälle kesti 1,5 t. Norwegianin nimeä ei ollut boarding pass-automaatissa joten laukkutarroja en saanut. Katsoin, että Norwegianin jonossa ihmisillä oli vain passi esillä, ei puhelimissa boarding passeja tai käsissä paperiversioinakaan. Pelkkä passi siis riitti nyt. Sitten seurasi se laukun punnitus. 21,2 kg! Tämä miesvirkailija oli kyllä heistä 4:stä kaikkein nopein ja tehokkain kun seurasin jonon etenemistä. Hän huuteli reippaaseen tahtiin " next". Hän ei puuttunut ylipainoon vaan kelpuutti laukkuni ilman kommervenkkejä tai lisämaksuja. Huomasi kyllä pelästykseni. Yleensä ovat hyvin tarkkoja eikä ylipainoa sallita . Hän joko oli reilu tai ei halunnut hidastaa nopeaa jonon etenemistä.
Olin seuraavaksi jonottamassa herkkuani  frozen youghurtia. Sitä ei ollut vaikka kioskin kyltit olivat paikoillaan. En ostanut kentältä sitten muuta kuin vesipullon.
Norwegianin lähtöportti on kaukana!
Katsoin oikein kellostani, miten kauan liukukadulla vai mikä sen nimi on, kesti matka lähtöportille kun pysyi sillä kadulla paikoillaan, siis ei itse kävellyt. 13 minuuttia. Pitää  siis todella varata kentällä oloon aikaa. En kyllä usko enää tätä lentoyhtiötä käyttäväni. Nettiä voi lennolla käyttää ilmaiseksi, mutta se on huippuhidas. 5  €:lla saa jo nopeamman. Pääsyn sosiaaliseen mediaan saa maksamalla vielä enemmän. Höh! Ruoat ja juomat ovat maksullisia ja touhu helppoheikkimäistä kuulutuksineen kuten Rhodoksen lennoilla 80-luvulla. Ei kiitos!
Perillä lentokentällä piti myös kävellä pitkä matka laukkuhihnnoille. Laukkuani  en  hihnalla heti tunnistanut. Nyt siitä oli hävinnyt kaikkein rakkain tunnistustarra, sydämenmallinen Kreikan lippu siinä oli ja se maksoikin aikanaan tavallista enemmän. Tarra näkyy vielä tuossa toiseksiviimeisessä kuvassa, jonka otin ouzeriassa kun etsin sitä supermarkettia. Sen katoaminen kyllä  harmitti!
Lentoasemalla ei näkynyt missään express-bussien aikatauluja entiseen tapaan ja oma aikatauluni oli matkalaukun uumenissa. Turun bussi oli lähtenyt 00.20 ja seuraavan lähtöaika oli 01.20. Ulkona oli poutaa, mutta pysäkillä tuuli. Monet kulkivat hellevaatteissa . Käytin odotusajan hyväkseni käymällä Alepasta ostamassa kolmioleivän ja vaihtamalla pitkät housut  kaupan läheisessä vessassa. Bussi lähti sitten klo 01.20.  Sen kyydissä tätä nyt kirjoittelen. Tulimme juuri Saloon. Kello on pian 03 joten kalinihta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti