torstai 6. kesäkuuta 2019

Torstai 6.6.

Kalimera.
Otin kuvan mielestäni onnistuneesta ostoksesta. Tämä harmaa vaate, jonka puen uuden hihattoman mekkoni päälle peittämään mamman allit.
Nuukana ihmisenä olen iloinen kun mekko  maksoi alle 40 € ja tämä alle 30 €. Kuvassa nyt vasta se mekko.
Jos nyt näkyisi:

Kylläpä nämä laturit ja akut ovat tänää  tehneet paljon kiusaa! Saa  nähdä, milloin aamulla ottamani kuva siirtyy kohtaan kuvat. Jätin tabletin huoneeseen koko päiväksi lataukseen. Sähkö ei katkea huoneesta kun lähtee ulos koska ovi toimii vanhanaikaisesti avaimella. Uudemmissa hotelleissahan avainläpyskällä saadaan sähköt päälle ja kun se otetaan lähtiessä mukaan, katkeavat myös huoneen sähköt muualta paitsi jääkaapista.
Jäimme hotellin aulaan juttelemaan hotellin vanhan leskirouvan ja hänen tyttärensä  ja poikansa kanssa. Lapset pyörittävät hotellia nykyään. Juttua olisi varmaan riittänyt koko päiväksi. Suomalaisia vieraitaan he nyt  muistelivat lämmöllä. Huomenna saapuu suuri ryhmä brittejä. Hotellissa onkin näkynyt vain muutama vieras nyt.
Olimme koko päivän omassa kylässä. Läheltä löytyi ihan kiva uimaranta. Kauempana olisi ollut ranta nimeltä Tarsanas beach, mutta jäimme lähemmäs. Kartan mukaan tämän rannan  nimi on Papias beach (?) Linja-autoaseman  vieressä söimme gyros pitat aamupäivällä ja kävelimme etsien rantaa sieltä suunnalta. Tässä oli suihkukin eikä tässä kohdassa näkynyt merisiilejä.



Huomasin muitakin positiivisia asioita:
Ei ole kaupustelijoita tai hieromista tarjoavia aasialaisia lainkaan. Rannalla soi  musiikki hiljaa läheisestä baarista, ei ollut discomöykkää.
Täällä ei ole näkynyt hyttysiä tai mehiläisiä koko aikana.
Illalla lähdimme uudelleen Pigi-tavernaan koska sen ruoka oli viimeksi niin hyvää ja tavernassa on mukava tunnelma. Vanha isäntä on oikea herrasmies ja ammattinsa osaava. Esim. laskua tuodessa hän lukee ääneen, mistä on veloittanut kuin tarkistusmielessä, on ystävällinen ja rauhallinen. Tarjoilijatyttö on reipas ja kiva, ehkä isännän tytär (?). Sitä vaan ihmettelen, miten he jaksavat illasta toiseen kuunnella niitä samoja vanhoja kreikkalaisia jo 80-luvun alusta tuttuja lauluja! Ehkä siellä on vain yksi c-kasetti? Monissa paikoissa on tähän ratkaisuna radion käyttö. Ehkä he eivät enää rekisteröi tai "kuule" sitä musiikkia kuten minä. Otimme tsatsikin, kalaa Millalle ja juvetsi minulle.


Illalla alkoi sataa juuri kun olimme tavernan ovella. Eräällä aukiolla oli alkamassa jokin musiikki- ja tanssitapahtuma ja nykymusiikki soi lujaa. Paluumatkallamme katselimme aukiolla hetken ilmeisesti bulgarialaisia tanssiryhmiä. Sade oli jo loppunut, sitä kesti n. tunnin ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti