maanantai 3. kesäkuuta 2019

Maanantai 3.6.

Aurinkoinen aamu. Yöllä ukkosti ja satoi.
Arkena on mukavaa liikkua kaupungilla. En ollut varannut aamiaista hotellista kuten Milla. Se oli kuulemma hyvää.
Kummallista palvelua sain pääkadun kahvilassa. Tilasin latten ja kinkkubougatsan. Kesti kauan odottaa. Kahvi tuotiin ja sanottiin ettei sitä bougatsaa olekaan. Höh!
Bussiasemalta ostin pieniä piirakoita ja kreikkalaisen limonaadin, joka sisältää mastichaa.


Nyt matkalla Xanthiin.  Hinta 11,60 €. Tämän pihan kuvasin vielä kaupunkialueelta liikkuvasta bussista:

 Tämä on Xanthi:
Rakennus näyttää vanhalta vankilalta (?).
Bussi ajoi kaupunkiin nimeltä Chrysoupoli (Kultakaupunki), missä piti vielä vaihtaa bussia Keramotiin. Tämä on Keramotin  satamaa:



Autolautta lähti klo 15 ja lippu maksoi 4 €. Matka kestää Thassoksen kaupunkiin (Limenas) tunnin.
Laios on hotellimme ihan laiturin vieressä. Ihanaa kun laukku painaa...ei ole pitkä matka sitä raahata. Hotellissa ei ole hissiä! Isäntä kantoi laukkuni 3. kerrokseen. Huh!






Kunnollisen kokoisen jääkaapin täytettä ostimme hotellin vierestä minimarketista. Myöhemmin kävimme kauempana isommassa supermarketissa. Näin matkalla Aerethria-hotellin, jota Anneli suosittelee. Oli aivan liian hieno hotelli meille, emme olisi viihtyneet!
Etsimme Annelin suosittelemaa 2 tavernaa ja ne löysimme. Valitsimme tänään Tavernaki-nimisen. Sepä olikin oikein hyvä!




Millalle täytetty mustekala ja minulle stifado. Lisäksi tsatsiki. Leipäset olivat ihania! Kreikkalainen ruoka ei yleensä ole kauniisti koristeltua. Nyt oli tehty kaunis ruusu porkkanasta ja sen vihreät reunukset oli tehty kurkusta. Kaunista!
Annokset olivat todella suuria kuten jo olimme kuulleetkin.

2 kommenttia:

  1. Laios oli eka hotellini 80-luvun lopussa ja kyllä ympäristö oli tyystin erilainen siihen aikaan. Savipaja paikallaan ja sen jälkeen pelkkää autiota hiekkarantaa 😁!Viihtykäähän!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, olemme viihtyneet oikein hyvin. Kyllä pääkaupunki on paras paikka täällä asua, Golden Beach Limenaria tai Potos eivät olisi valintani! Olen ihmetellyt, miksi ihmeessä olen valinnut sen kalliin Alexandra Beachin silloin 1. kerralla. Ilmeisesti siihen on saanut hyvän lapsialennuksen, muuta syytä en keksi.

    VastaaPoista