maanantai 10. kesäkuuta 2019

Maanantai 10.6.Kavalasta Ateenaan

Ateenaan ostoksille tänään. Taksi on tilattu aamuksi  Kavalan kaupungista lentokentälle.
Taksi maksoi 40 € kun kuljettaja pyöristi alaspäin, annoimme silti tipit.
Nyt kun minulla kerrankin oli puhelimessa esillä se boarding pass, ei sitä tarvittukaan, päinvastoin virkailija tulosti pahviversiot! Hän puhui minulle ruotsiksi. Lennolle tuli ilman aikuista 2 suomalaista pikkutyttöä, kuin oikeat Onneli ja Anneli. He puhuivat suomen lisäksi ruotsia ja vähän englantia. Saimme tehtäväksi olla lennolla suomeksi  apuna jos tarvitaan. Ei tarvittu.
En lennolla hyvin tunnistanut saaria. Kahvia ja suklaakeksi tarjottiin. Laukut saatiin nopeasti. Nyt ei myyty eläkeläislippua Pireuksen lentokenttäbussiin. Lippu maksoi 3 €. Ostin 2.
Olimme menossa Achilleos-hotelliin Pireuksessa , mutta bussi jätti meidät väärälle pysäkille. Taululla luki seuraava pysäkki väärin tai sitten se stoppi oli ylimääräinen ja raahasin turhaan tuota pahuksen kapsäkkiä helteessä! No, oli kyllä alamäkeäkin.
 Hotelli on kompakti. Millan huone kuin hytti ilman parveketta 1. kerroksessa. Minulla on 5. kerroksessa  iso parveke ilman kalusteita ja huonekin on isompi. Kaunista ja uusittua kyllä on.



 Puuttuu hiustenkuivaaja, juomalasi,  vessan hylly sekä suihkusta että lavuuaarin kohdalta, vaatehenkareita, toinen tyyny, pyykkinaru tai -teline pyykkipoikineen koukut tai naulakko seinältä.
Lähdimme liikkeelle ja päädyimme lempiouzeriaani.

Millalle muistaakseni rapusaganaki. Sain ihanan Bekri mezen ja kaavin leivällä annoksen viimeisetkin kastiketipat.
Tarjoilijaa nauratti kun näytin, miten puhtaaksi olin lautasen syönyt! Herkullista oli! Sama kreikaksi!

Lähdimme metrolla Plakalle. Adrinou 65 oli osoite ja siinä joku Kirsin kauppa. Olin luvannut ostaa kaulakorun ystävälle, joka opiskelee kreikkaa ryhmässäni. Korut olivat nyt erilaisia kuin se, jonka hän jo aiemmin täältä osti. Ne olivat tällaisia:



0stin 20 €:lla  tuon yläkuvassa olevan oikealla alhaalla näkyvän, jossa on sydän. Aiemmin oli koruissa fossiileita. Ne on tehnyt kaupan omistajarouvan isä eläessään vielä. Nyt ne ovat loppu. 
Kaupungilla oli helteistä. En heti löytänyt kattobaaria nimeltä Athens Style joten istuimme katukahvilassa.
Kiersimme kauppoja ja  apteekkeja etsien lukulaseja kun Millan lasit särkyivät. Istahti päälle! Minä taas huonokuntoisena kävelijänä nyt istahtelin eri apteekkien tuoleille ja nautin ilmastoiduista tiloista. Oli kyllä kuuma päivä.
Saunafiilis  oli jo sitten paluumatkalla  täydessä metrossa, jossa istuin viimeisen pysäkinvälin.
Hotellissa ihana kylmä suihku. Sitten oma "taverna" kioskin 4 Fixillä parvekkeellani. Milla oli tiskijukkana tabletillaan soittaen uudempaa ihanaa ja surullistakin kreikkalaismusiikkia ja niissä oli videoita. Tuli melkein itku. Yhden  laulun nimi oli Viimeinen tanssi.
Oli se erilaista kuinPasi Kauniston Lakeuden kutsu! Siitä on meillä naurua riittänyt laskiessamme siinä viliseviä täytesanoja tyyliin " Mutta-jos-nyt-sitten-ehkä-taas-silti-vielä-kuitenkin...!
Toinen järkyttävän huvittava yhteisiin reissuihimme liittyvä laulu on Kaunis pesijätär! Iik!

Takana oli nyt  helteinen ostospäivä Ateenassa ja taas tuli nälkä. Aioimme mennä erikoiseen tavernaan, missä roikkuu sateenvarjoja katossa ja jonka nimeä en nyt muista. Se on tässä lähellä hotelliamme.  Jäimme kuitenkin jo matkalla sinne pieneen tavernaan, joka oli kiva. Favaa, juustosaganaki ja punajuuria yhteisesti. Oli hyvää.

Nyt väsyttää. Pireuksessa yövymme koska Milla lähtee aikaisin aamulla laivalla Parokselle.
Minä jään tähän hotelliin iltapäivään asti ja lennän illalla klo 20.15 Norwegianialla Suomeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti