keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Keskiviikko 5..6.

Kalimera!
Olipa vaikeaa nukahtaa illalla.
Tänään on aikomuksemme lähteä ainakin yhteen kivaan kylään ja uimarannalle.
Milla lähti jo aamulla kävelylle ja tutkimaan jotain historiallisia nähtävyyksiä täällä pääkaupungissa. Hän kiipesi jotain suljettua teatteria katsomaan ja näki  laiturin, josta retkiveneet lähtevät. Meriretkeä olemme miettineet.
Bussilipun ostimmme (1,80 € ) Potamiaan asti . Bussi tuli ihan täyteen. Se ajoi todella hitaasti ylös mutkaisia teitä ja maisema oli entistä vehreämpi kun  nyt oli aluskasvillisuuskin tuoreen vihreää kuten meillä Suomessa. Olisiko tuolla sieniä?
Ensin ajettiin Panagian kylään. Sen talot olivat vaaleita ja niiden katot kiveä. Kylä näytti oikein kivalta, mutta siellä satoi. Bussi jatkoi Potamiaan. Siellä oli tällaista:
Aukiolla oli kahvila auki, mutta ei yhtään ihmistä. Platanos-tavernasta emme ehkä olisi piirakkaa tms. saaneet. Kuljimme kylällä ja otin kuvia.





Milla kuvasi myös...
Yksi pikkuinen ruokakauppa oli auki ylempänä ja toinen aukiolla.
Sitten alkoi sataa.


Menimme sadetta pitelemään ukkokuppilaan, ouzeriaan. Siellä oli ryhmä puheliaita paikallisia nuoria naisia, yksi lapsikin mukanaan, pari tavlin tms. pelaajaa ja yksin istuva ukko. Otimme paikallista olutta tuopilliset ja mezet.

Ne olivat keksejä, makkaroita, kinkkua ja juustoja.

 Sade jatkui pitkään . Museossakin piti käydä, mutta se jäi.
Ouzeria on vasemmalla.
Tässä tavernassa Annelin mukaan grillataan possua oikein vartaassa joskus. Nyt siellä näytti turistiryhmä syövän paikallista jogurttia. Katsoimme ruokalistaa emmekä nähneet mitään haluamaamme.
Jatkoimme toisella bussilla rannalle. Kylän nimi on Chrysi Akti, Golden Beach. Sen läpi kulkevan tien molemmin puolin oli pienempiä ja suurempia hotelleja ja turistikauppoja. Rannan yläpuolella oli rivissä baareja , kahviloita ja turistikauppoja. Tämä ei todellakaan ole sitä, mitä etsimmme. 




Yhdet oluet tässä ja miettimistauko siitä, mitä tehdään.
Ei, en todellakaan halunnut jäädä tänne vaikka aurinko alkoikin porottaa kuumasti!  Meri näytti kyllä ihanan houkuttelevalta.  Vesi oli kirkasta ja hiekka ihanan pehmeää. Sade kuitenkin voi tulla ykskaks tännekin ja bussit kulkevat harvoin joten emme jääneet tänne.
Menimme bussilla Panagian kylään ja ensiksi siellä lounaalle. Horiatiki yhteisesti, Millalle papuja ja saganagi, minulle moshari kokkinisto eli juvetsilihaa ja perunaa tällä kertaa kun jyvämakaronia ei ollut. Tämä taverna oli kylän suurin, näytti kuin sen pöytiä olisi ollut 4 eri kohdassa.  Myös tämä valtava plataanipuu löytyy muistilokeroistani! Olen tullut tänne, mutta miten? Onko se ollut joku retki? En muista.



Kiertelimme kylää ja tosiaankin, olen täälläkin ollut ennen , silloin kauan sitten. Muistan tämän puron:





Sillan muistan myös.Kirkolla kävimme ja tulimme eri reittiä alas. Outo koristeltu talo pienine pihoineen näkyi. Olen nähnyt siitä kuvia netissä. Nyt siinä oli englanniksi kuvauskielto.  Höh! Outoa.



Bussimatka omaan kylään oli nopeampi kuin tänne nousu.
Illalla lähdimme shoppailemaan. Etsin boleroa tms. jolla peittää olkavarret ja allit hihattomassa uudessa mekossani. Voi, miten kivaa! Löysin kivan vaatteen alle 30 €:lla. Harmaata verkkoa ja vähän kimallustakin!
Lopuksi Millalle Ambrosia-tavernassa rapuannos ja vain  horiatikia minulle.
Kun tuli vilu , sain kokeilla sitä uutta vaatetta. Toimi ja oli nättikin!
Tänään oli ihana päivä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti