sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Amorgos 4.10. sunnuntai

 Kalimera

En ole muistanut kertoa, että  täällä säätiedotuksen yhteydessä annetaan myös hyttysvaroitus niistä kunupi-hyttysistä. Niitä ei ole iltaisin kyllä ollutkaan, mutta Paroksella oli.

Perhosia lentelee nyt paljon. Olimme menossa läheiseen kasvitieteelliseen puutarhaan tms. aamiaiselle , joka piti olla alk. klo 09, mutta paikka oli kiinni. Sen luona kuvasin tutulla kujalla värikkäitä kukkia



Etsimme aamiaispaikkaa ja päädyimme Mythos-nimiseen. Kahvi, leipä, voi,  mehu, munakas juustolla ja kinkulla maksoi 8 €. Viereiseen Crepes-paikkaan ei riittänyt yhtään asiakasta. Yksi nainen kävi pöydässä ja lähti heti pois. Iso purjehtijaseurue istui lähellä meitä ja kun seurueen rouva erehtyi astumaan naapurin tontille, komensi tarjoilijamme hänet sieltä nopeasti pois! Muistan kuulleeni, että siellä on huonot välit eri baarien omistajilla.

Päätimme mennä uimaan satama-altaan ulkopuolella olevalle rannalle.  Siellä olikin lapsiperheitä, ihan kelvollinen hiekkaranta ja toimiva suihkukin, mikä ei Kreikan rannoilla ole itsestäänselvyys. Aurinko porotti edelleen kuumasti. 

Käytin nyt rantakenkiä, läpsyjä koska kivisellä rannalla on vaikea päästä veteen. Ei niistä kyllä mitään hyötyä ollut, vaikeuttivat vaan liikkumista! Umpinaiset verkko/kangastossut seuraavalla kerralla kun sellaisetkin olen tänne mukanani raahannut!


Lähdimme pois kun aurinko tuntui jo polttavalta ja lounasaikakin jo oli klo 14. Läheisen Akri-tavernan liitutaululla huomasimme lukevan "juvetsi" . Se on lempiruokani reissuilla eikä koskaan petä! Päätimme kokeilla, olisiko sitä oikeasti tarjolla ja kyllä oli! Voi, miten hyvää se oli, kanelia juuri sopivasti ja annoksen kokokin sopiva vaikka kaikkea en kyllä jaksanut. Jätin vähän mureaa lihaa kissoillekin. Milla sai hyvää tsatsikia ja horiatikia, jossa ei ollut juustona nyt fetaa vaan paikallista maalaisjuustoa. Sen juuston nimi pitää vielä opetella! Pöytämme oli niin varjoisessa paikassa, että en nyt ottanut ruoista kuvia. Emäntä oli mukavan touhukas ja ystävällinen. 

Kissoja kuvasin jo matkalla sinne rantaan.


 Täälläpäin on sellainen alue, jonne toivotaan turistien tuovan ruokansa kissoille eikä levittelevän ruokia ympäri kylää. Ilmankos niitä katteja sitten näkyikin!


Tässä on 1 penkillä, 1 pöydällä, 2 ikkunalaudalla ja 2 tuolilla. 


Yhtään surkeaa kattia en ole täällä nähnyt. Hotellimmekin alueen kissoilla on korvissa lovet. Eikö se tarkoitakin, että ne on steriloitu? Hyvinvoivilta ne näyttävät. 

Illalla sitten lähdimme  lähelle Corner-tavernaan. 

Ostin matkalla sinne  siitä hauskasta matkatoimistosta  kreikkaharjoitteluna laivaliput a' 11,50 € keskiviikoksi. Muutamme silloin reissumme loppupäiviksi Naxokselle. Laiva on hidas Blue Starin alus. Niistä pidämme eniten. On ihanaa päästä ulkokannelle merta, maisemia ja satamia katselemaan. 

Tavernassa yritin puhua lisää kreikkaa ja kiva vanhempi miestarjoilija  auttoi , kun sanoin väärin. Muut turistit puhuivat ranskaa. Täällä on purjehtijoita melko paljon . Kanistifadoa ei enää ollut tarjolla kuten jokin aika sitten otetussa nettikuvassa näkyi lukevan ruokalistassa. Sitä juuri halusin tarjoilijalta kysyäkin. Otin sitten muuta; hyviä taas nuo friiteratut kesäkurpitsasiivut! Millan mustekala oli pakastettua kuulemma. Huomiseksi Akri-tavernan emäntä lupasi tuoretta.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti