lauantai 10. lokakuuta 2020

Naxos la 10.10.

 Aamulla tein netissä lähtöselvityksen ja varasin lentokoneesta ikkunapaikan. Lennämme täältä Ateenaan. Siellä viivymme sunnuntain. 

Tänään aiomme lähteä klo 10 bussilla kunnollisille uimarannoille Agia Annaan tai Plakaan. Busseja menee harvoin. Plaka on kauempana ja siellä on ihanat hiekkarannat. Ehkä kuitenkin jo tavernat tms. kiinni. Tämä kuva on Plakasta 10/ 2018



Agia Annassa on melko varmasti Gorgona-taverna ainakin auki ja joitakin kauppoja myös.

Teimme niin, että minä jäin Agia Annaan ja Milla, joka tykkää kävellä rantoja pitkin ajoi bussilla Plakaan asti ja käveli sieltä, kuten ennenkin Agia Annaan. 



Gorgona avattiin vasta klo 12. Olin tavernan rantapedillä lukemassa hotellin Naxos-opasta eikä kukaan sitten tullut vielä klo 12 jälkeenkään kysymään, mitä tilaisin tavernasta. 

Tuuli niin paljon, että en pulahtanut vielä mereen jotta ei tule märällä iholla kylmä. Pian rupesikin sitten aurinko porottamaan ja Millakin tuli kävelyretkeltään.

Gorgonaan menimme nyt pitkästä aikaa. Sutsukakia-lihapullat näyttivät vitriinissä herkullisilta ja tilasin niitä pienen annoksen. Sain ison!  Milla otti taramosalataa ja briamia. (mätitahnaa tms. ja kasvispataa).

Emäntä toi talon puolesta juustopiirakoita ja jälkiruoaksi appelsiinikakkua.
Ruokaa oli aivan liikaa taas. 
Bussi takaisin kaupunkiin n. klo 15.
Iltapäivällä huoneeseeni kuului ihan läheltä jonkinlaista paikallisten juhlintaa. Naurua ja iloista menoa ja taputuksia. Vasta kuultuani tuttua laulua, jota Ateenan kielikoulussa lauloimme,  tajusin, että kyseessä oli häät. Sulhasen kulkueen näin, mutta en morsianta. Myös koristeltu terassi näkyi parvekkeelleni. Ehkä oli hyväkin, että en tiennyt, mistä oli kyse joten en ollut juhlijoita parvekkeelta pällistelemässä.

Illalla mietimme, mihin menisimme syömään. Valitsimme Oasis-tavernan, joka on lähellä Agios Georgioksen  uimarantaa. Muistan käyneeni siellä 1. saarihyppelylläni kesällä 2010 ja myöhemmin myös Millan kanssa. Se sijaitsee vähän syrjemmässä kuin esim. Sirocco, joka on todella suosittu. Nyt olikin Oasiksessa melko paljon asiakkaita. 



 Kanistifadoa  päädyin ainakin maistamaan vaikka ei ollut nälkäkään. 
Milla otti mustekalaa ja annos oli melko pramea, ei niin kreikkalaistyylinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti