maanantai 17. huhtikuuta 2017

1. pääsiäispäivä, sunnuntai 16.4. Ajelulle...Lesbos

Lähdimme aamukahvin jälkeen rantaa tutkimaan. Skala Kallonin ranta ei houkutellut nyt uimaan joten  ehdotin ystävälleni ajelua tietämilleni toisille rannoille Molivoksen suuntaan.
Skala Kallonin rantaa tässä 2 kuvassa ja varsinainen uimaranta melko lähellä näitä, mutta hiekkaranta  ei näyttänyt nyt houkuttelevalta.

Lähdin sitten varovasti ajamaan koska tiesin reitin olevan paikoitellen todella kiemuraisen ja varsinkin sateella jopa vaarallisen ajettavan itseni kaltaiselle tohelolle. Nyt ei ollut onneksi sadetta tulossa, mutta seuraavaksi päiväksi kyllä, joten oli hyvä syy lähteä heti eikä meinata vaan.
Molivokseen ajoin ensin ja halusin näyttää ystävälleni sen Marianthi -hotellin, jossa 10 vuotta sitten oli kiva asustella. Tähän laitoin 10 vuotta vanhan kuvan.
 Ajoin hotellin pihaan ja nuori isäntä tuli ihmettelemään, mikä sakki pihaan tupsahti. Kerroin asiani ja juteltiin siinä jonkin aikaa. Hän vihjaisi nyt Eftaloun olevan sopivan rannan uintiin joten kävimme ensin Molivoksessa kahvilla ja sitten menimme rantaan. Itse en uinut, mutta ystäväni kyllä. Kuumia lähteitä tuntui vedessä, mutta itse se kylpylä oli suljettu tänään.
Seuraavassa kuvassa on Eftalou.

Tässä on Molivos





Kylläpä oli nyt hiljaista Molivoksessa. Ison tavernan kuitenkin löysimme ja heillä näytti liitutaulujen mukaan olevan lammastakin tarjolla. Nyt kuitenkin halusimme vain kahvit. 

Matkamme jatkui Petraan. Sieltä löytyi tuoksunkin perusteella taverna, jossa juuri grillattiin lammasta. Pöytään siis. 

Väsymys kuitenkin selvästi painoi vielä joten en syönyt paljoa koska piti pysyä kunnolla virkeänä auton ratissa. En vieläkään saanut kunnollista mielikuvaa ihanasta Petrasta, josta olen paljon lukenut. Tosin vielä on hyvin aikaista turismin suhteen, mutta pelkään myös pakolaistilanteen edelleen haittaavan niiden yrittäjien toimeentuloa täällä , jotka ovat meistä turisteista riippuvaisia. On se vaan NIIN väärin!
Seuraavaksi halusin palata Anaxoksen kivalle hiekkarannalle muistelemaan mukavaa rantapäivää 10 vuoden takaa. Tämä kylä oli vielä nukkuvampi nyt kuin nuo kaksi edellistä, mutta paikoillaan olivat pienet kaupat ja kahvilat yms. 
Nyt oli jo aika lähteä paluumatkalle. Bensaa otin tankin täyteen jotta ei sen loppumisesta ole pelkoa ja sain vihdoin myös pienen Lesboksen kartan, ilmaisen. 
Ihan mukavasti sujui nyt ajelu. Vähän lepäilimme huoneissamme ja päädyimme taas illaksi aukion isoimpaan kivaan ja edulliseen tavernaan herkuttelemaan. Minä otin taas lammasta ja Milla sai grillatun kalansa. Kaikki tavernan lammas-ja uuniruoat maksavat vain 6 €! Toki tuore ja asiakkaalle varta vasten grillattu kala maksaa enemmän kuin minun lampaani riisillä, moussakani, pastitsioni, papoutsakiani tai mosxari me spaghetti tms. hyvin hautuneet tavallisemmat, mutta ah, niin kodikkaat annokseni! Milla kuitenkin on kalaruokien ystävä ja nauttii täällä sydämensä kyllyydestä saadessaan tuoretta kalaa juuri grillattuna! Hyvä turisti! 
Vähän vielä kerron seuraavan päivän tekstissä, miten tämä tavernailta päättyi. Anteeksi, kun en hyvin näitä blogijuttuja vieläkään osaa tabletilla. Ehkä kannettavalla olisi helpompi leikkailla ja liimailla ja tehdä eri kommervenkkeja,  mutta nyt mennään näin ystävät... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti